Éden Prémium Tökmagliszt 500g
A tökmag kedvező élettani hatása közismert. A tökmagot Amerika felfedezésének
köszönhetjük ? Közép-Amerika, Mexikó őslakói régóta ismerték és termesztették.
Bár többnyire a szárított változatával találkozhatunk az üzletekben, finomra
őrölt lisztet is készítenek belőle. A tökmaglisztnek magas a rost- és a
fehérjetartalma,alacsony a zsír- és szénhidráttartalma, jó alternatíva azok
számára is, akik érzékenyek a diófélékre, és emiatt nem ehetnek mandula- és a
gesztenyelisztből készült ételeket sem. A tökmagliszt magas magnéziumtartalma
miatt jótékonyan hat az idegrendszeri folyamatokra is. Ahogy a tökmag, úgy
atökmagliszt is jó E-vitamin forrás. Az E-vitamin jótékony hatású a szív- és
érrendszeri panaszokra. Készítése: A tökmagliszt készítése során először
megtisztítják a tökmagot a héjától, majdhidegen kisajtolják belőle az olaját. A
fennmaradó anyagot őrlik finomra. A tökmagliszt íze és illata igen jellegzetes,
zöld színű. Tökmagliszt panírozáshoz: Ha rántott húst készítünk, liszt helyett
tökmaglisztet is használhatunk. Párizsi szelet készítéséhez is ajánljuk, ekkor a
vékonyra szeletelt, klopfolt, enyhén sózotthússzeleteket tökmaglisztben,
felvert, sózott tojásban, majd újra tökmaglisztben forgassuk meg. A tökmagliszt
nagyon jó ízt ad a húsnak. Tippek felhasználáshoz: - keverhetjük müzlibe (kb 1
evőkanállal) - kevert süteményeket, élesztővel készült tésztákat dúsíthatunk
vele - vegetáriánus fasírthoz és hagyományos fasírt dúsításához is kiváló
alapanyag - levesekbe, főzelékekbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverhetjük
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
köszönhetjük ? Közép-Amerika, Mexikó őslakói régóta ismerték és termesztették.
Bár többnyire a szárított változatával találkozhatunk az üzletekben, finomra
őrölt lisztet is készítenek belőle. A tökmaglisztnek magas a rost- és a
fehérjetartalma,alacsony a zsír- és szénhidráttartalma, jó alternatíva azok
számára is, akik érzékenyek a diófélékre, és emiatt nem ehetnek mandula- és a
gesztenyelisztből készült ételeket sem. A tökmagliszt magas magnéziumtartalma
miatt jótékonyan hat az idegrendszeri folyamatokra is. Ahogy a tökmag, úgy
atökmagliszt is jó E-vitamin forrás. Az E-vitamin jótékony hatású a szív- és
érrendszeri panaszokra. Készítése: A tökmagliszt készítése során először
megtisztítják a tökmagot a héjától, majdhidegen kisajtolják belőle az olaját. A
fennmaradó anyagot őrlik finomra. A tökmagliszt íze és illata igen jellegzetes,
zöld színű. Tökmagliszt panírozáshoz: Ha rántott húst készítünk, liszt helyett
tökmaglisztet is használhatunk. Párizsi szelet készítéséhez is ajánljuk, ekkor a
vékonyra szeletelt, klopfolt, enyhén sózotthússzeleteket tökmaglisztben,
felvert, sózott tojásban, majd újra tökmaglisztben forgassuk meg. A tökmagliszt
nagyon jó ízt ad a húsnak. Tippek felhasználáshoz: - keverhetjük müzlibe (kb 1
evőkanállal) - kevert süteményeket, élesztővel készült tésztákat dúsíthatunk
vele - vegetáriánus fasírthoz és hagyományos fasírt dúsításához is kiváló
alapanyag - levesekbe, főzelékekbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverhetjük
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Adatlap
Ár: | 1.513 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.30 |
Eddig megtekintették 32 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Éden Prémium Tökmagliszt 500g" című hirdetést látja. (fent)