MannaVita 100%-os Fekete Áfonya Gyümölcslé 500ml
A fekete áfonya egyszerre édes és finom, miközben alacsony a kalóriatartalma és
tele van mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal. Mannavita Fekete áfonya
gyümölcslé 100%-os Fekete Áfonya tartalommal. Az erdők szélén termő fekete
áfonya - Vaccinium myrtillus - gyümölcsből készített lé. A gyümölcs érfalvédő
hatása jól ismert, csökkenti a hajszálerek kóros törékenységét és
áteresztőképességét. Emellett javítja a szem alkalmazkodóképességét a csökkent
fényviszonyokhoz. A második világháború idején brit pilóták tapasztalták meg,
hogy azután, miután fekete áfonyát ettek, javult az éjszakai tájékozódó
képességük. Hatásait ennek alapján kezdték el vizsgálni, s ma már számos
látászavar gyógyításában használatos. [01.] A fekete áfonya levele fertőtleníti
a húgyutakat, termése pedig eredményesen alkalmazható különböző
vastagbél-problémák kezelésében is. Leveleinek vércukorszint-csökkentő hatását
régóta feltételezik, a népgyógyászat fekete inzulinként említi, ez azonban
egyelőre minden kutatói törekvés ellenére sem tekinthető bizonyítottnak. A
fekete áfonya egyszerre édes és finom, miközben alacsony a kalóriatartalma és
tele van mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal. Ez a parányi gyümölcs - megfelelő
mennyiségben fogyasztva - az egyik legkiválóbb öregedést lassító étel.
Kiszerelés: 500 ml Adagolás, tudnivalók: Naponta 30ml önmagában vagy más
italokkal elkeverve. Fogyasztás előtt felrázandó. Felbontás után hűtve
tárolandó, mivel tartósítószert nem tartalmaz. Tárolás: Száraz, hűvös helyen,
25°C fok alatt. A fekete áfonya jótékony hatásai A fekete áfonya kékes-piros
színt adják az antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és
származékaik. A frissen szedett fekete áfonya 100 grammja mintegy 400 mg
antocián-származékot tartalmaz. Az antociánok serkentik a collagén szintézist,
ami a kötőszövetek és bőr egészségéhez, üdeségéhez elengedhetetlenek.
Antibakteriális és keringést serkentő hatásuk is van. Serkentik az
immunrendszeri védekezést. [04.] Az antocián szabadgyökfogó hatása miatt
szemvédő. A szervezet minden pontján serkenti a kapilláris erek vérellátását, s
mint ilyen, a szemfenék érhálózatát épen tartva közvetetten és közvetlenül is
segít az ideghártya regenerálódásában. Az áfonyabogyó tartalmaz katekineket,
növényi rostokat adó pektint, gyümöcssavakat és cukrokat. Vitaminjai közül az
A-, B1- C- és D-vitaminok, pantoténsav és nikotinamid vannak bőségesen.
Összehúzó hatású cseranyagai miatt a szárított áfonya segít elmulasztani a
hasmenést - különösen jótékony hatással bírnak a kisgyermekek hasmenésekor -,
fogínygyulladást, szájnyálkahártya- és torokgyulladásokat. Frissen viszont a
bogyók inkább hashajtó hatásúak. A népi gyógyászat cukorbetegség elleni szerként
is számon tartja. Lassítja a szervezet öregedését, fogyasztása ajánlott
öregedésével járó Alzheimer- és Parkinson-kór kialakulásának megelőzésére és
kezelésére. Kísérletek is bizonyítják, hogy az áfonyafogyasztás segít megőrizni
a testi és szellemi frissességet és jó emlékezőképességet. Kapcsolódó Kutatások,
Publikációk: [01.] Antioxidant and Anti-Inflammatory Effects of Blueberry
Anthocyanins on High Glucose-Induced Human Retinal Capillary Endothelial Cells -
doi: 10.1155/2018/1862462 [02.] Blueberry Supplementation Improves Memory in
Older Adults - doi: 10.1021/jf9029332 [03.] Blueberries? Impact on Insulin
Resistance and Glucose Intolerance - doi: 10.3390/antiox5040044 [04.] Molecular
Mechanism and Health Role of Functional Ingredients in Blueberry for Chronic
Disease in Human Beings: - 10.3390/ijms19092785
tele van mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal. Mannavita Fekete áfonya
gyümölcslé 100%-os Fekete Áfonya tartalommal. Az erdők szélén termő fekete
áfonya - Vaccinium myrtillus - gyümölcsből készített lé. A gyümölcs érfalvédő
hatása jól ismert, csökkenti a hajszálerek kóros törékenységét és
áteresztőképességét. Emellett javítja a szem alkalmazkodóképességét a csökkent
fényviszonyokhoz. A második világháború idején brit pilóták tapasztalták meg,
hogy azután, miután fekete áfonyát ettek, javult az éjszakai tájékozódó
képességük. Hatásait ennek alapján kezdték el vizsgálni, s ma már számos
látászavar gyógyításában használatos. [01.] A fekete áfonya levele fertőtleníti
a húgyutakat, termése pedig eredményesen alkalmazható különböző
vastagbél-problémák kezelésében is. Leveleinek vércukorszint-csökkentő hatását
régóta feltételezik, a népgyógyászat fekete inzulinként említi, ez azonban
egyelőre minden kutatói törekvés ellenére sem tekinthető bizonyítottnak. A
fekete áfonya egyszerre édes és finom, miközben alacsony a kalóriatartalma és
tele van mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal. Ez a parányi gyümölcs - megfelelő
mennyiségben fogyasztva - az egyik legkiválóbb öregedést lassító étel.
Kiszerelés: 500 ml Adagolás, tudnivalók: Naponta 30ml önmagában vagy más
italokkal elkeverve. Fogyasztás előtt felrázandó. Felbontás után hűtve
tárolandó, mivel tartósítószert nem tartalmaz. Tárolás: Száraz, hűvös helyen,
25°C fok alatt. A fekete áfonya jótékony hatásai A fekete áfonya kékes-piros
színt adják az antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és
származékaik. A frissen szedett fekete áfonya 100 grammja mintegy 400 mg
antocián-származékot tartalmaz. Az antociánok serkentik a collagén szintézist,
ami a kötőszövetek és bőr egészségéhez, üdeségéhez elengedhetetlenek.
Antibakteriális és keringést serkentő hatásuk is van. Serkentik az
immunrendszeri védekezést. [04.] Az antocián szabadgyökfogó hatása miatt
szemvédő. A szervezet minden pontján serkenti a kapilláris erek vérellátását, s
mint ilyen, a szemfenék érhálózatát épen tartva közvetetten és közvetlenül is
segít az ideghártya regenerálódásában. Az áfonyabogyó tartalmaz katekineket,
növényi rostokat adó pektint, gyümöcssavakat és cukrokat. Vitaminjai közül az
A-, B1- C- és D-vitaminok, pantoténsav és nikotinamid vannak bőségesen.
Összehúzó hatású cseranyagai miatt a szárított áfonya segít elmulasztani a
hasmenést - különösen jótékony hatással bírnak a kisgyermekek hasmenésekor -,
fogínygyulladást, szájnyálkahártya- és torokgyulladásokat. Frissen viszont a
bogyók inkább hashajtó hatásúak. A népi gyógyászat cukorbetegség elleni szerként
is számon tartja. Lassítja a szervezet öregedését, fogyasztása ajánlott
öregedésével járó Alzheimer- és Parkinson-kór kialakulásának megelőzésére és
kezelésére. Kísérletek is bizonyítják, hogy az áfonyafogyasztás segít megőrizni
a testi és szellemi frissességet és jó emlékezőképességet. Kapcsolódó Kutatások,
Publikációk: [01.] Antioxidant and Anti-Inflammatory Effects of Blueberry
Anthocyanins on High Glucose-Induced Human Retinal Capillary Endothelial Cells -
doi: 10.1155/2018/1862462 [02.] Blueberry Supplementation Improves Memory in
Older Adults - doi: 10.1021/jf9029332 [03.] Blueberries? Impact on Insulin
Resistance and Glucose Intolerance - doi: 10.3390/antiox5040044 [04.] Molecular
Mechanism and Health Role of Functional Ingredients in Blueberry for Chronic
Disease in Human Beings: - 10.3390/ijms19092785
Adatlap
Ár: | 5.071 Ft |
Termék: | Egyéb (kellékek, stb.) |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 8 alkalommal |
A hirdető adatai
Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "MannaVita 100%-os Fekete Áfonya Gyümölcslé 500ml" című hirdetést látja. (fent)