Betöltés...

Vegán gyomorbarát rost - Indiai guarbabból - 150 g - Natur T

Szabadalommal védett enzimekkel hidrolizált, fermentálással előállított teljesen
természetes élelmi rost, indiai guarbabból. A galaktomannán típusú rost
Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel,
bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna
funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint irritábilis bél
szindróma (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél. NATUR TANYA® VEGÁN GYOMORBARÁT
ROSTSzabadalommal védett enzimekkel hidrolizált, fermentálással előállított
teljesen természetes élelmi rost, indiai guarbabból. A galaktomannán típusú rost
Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel,
bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna
funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint irritábilis bél
szindróma (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél. 100%-ban
természetesHumán-klinikai vizsgálatokban szereplő összetevőLaborban bevizsgált
készítmény!Low-fodmap certifikált*Jól tolerálható és biztonságos rostNem okoz
gyomorpanaszokatIbs és sibo esetén is alkalmazható3 éves kortól
fogyaszthatóAdalékanyag-és hozzáadott cukor nélkül1Tartósítószer, színezék és
aroma nélkül GYOMORBARÁT ROST LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNYRégóta keresel olyan
rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat,
biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? Mi ezt most
elhoztuk Neked!A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által
fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző
tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem
LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és
gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző. *FODMAPA diétát jól képzett
dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó,
rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy
kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz),
oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek
megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz. A GYOMORBARÁT ROST
VÍZOLDÉKONY, VÍZBEN OLDÓDÓ ROSTAz indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett
agglomerációs technológiával előállított por. A folyadékágyas agglomerálás során
a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a
részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és
porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás
folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez
olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig
teljesen átlátszó végterméket eredményez.Az előállítási folyamatok, a
hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon
oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó
rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága. MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL
KEVERHETEM EL A PORT?A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz
adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy
megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.ételbe keverve
---------------------------? nem befolyásolja annak ízét és állagáthőstabil,
ezért-----------------------------? forró kávéba, teába, italba is
elkeverhetősavstabil, ezért----------------------------? gyümölcslébe, például
narancslébe is elkeverhetőszénsavas italok -------------------------? nem
javasolt, megnehezítheti a rost oldódását Stabil és oldható különféle
PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a
magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek. A GYOMORBARÁT ROST LABORBAN BEVIZSGÁLT
ÖSSZETEVŐ. MIT JELENT EZ A GYAKORLATBAN?A gluténmentességre vonatkozóan jóval a
határértékek alatt van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a
jelen érvényben levő aktuális határértéknek. Az alapanyag rendszeresen többek
között az alábbi paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra:beltartalmi
jellemzők (pl. tápérték)mikrobiológianehézfémallergének (pl. laktóz, glutén)
MILYEN CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A TERMÉK?A vegán gyomorbarát guárbbab rostot
a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes összetevőnek minősítette
(technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az élelmiszer-összetevők természetesnek
tekinthető meghatározása és technikai kritériumai. TOVÁBBI TERMÉKTULAJDONSÁGOK:
Allergén mentes100% vegán- állati eredetű összetevők nélkülHordózóanyag
mentesAdalékanyagmentesDioxin mentesMelamin mentesNanorészecskéket nem
tartalmazSzintetikus összetvők nélkülPálmaolaj mentesParabén mentesPCB
mentesDopping listás hatóanyagot nem tartalmazNagyon alacsony glikémiás
indexÁltalánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal
rendelkezik A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek
megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági
rendszert tart fenn HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI ADAG?A vegán
gyomorbarát rost >85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g
rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges
fermentációja révén.*A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra. MIT
JELENT AZ ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY?A 4:1-es arány az úgynevezett
drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált
gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges. MIKOR ÉRDEMES
FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE?A Natur Tanya Szerves Fermentált
gyomorbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli
órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő ?pályára? állon és
a kényelmesen induljon a nap. Keverd a somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a
gyümölcslevedbe. MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA?A Natur Tanya Szerves Fermentált
Gyomorbarát Rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék
használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az
adaptációhoz, regenerálódáshoz. HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL
NAGYOBB MENNYISÉG?A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét,
érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A
magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint
elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai
ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott
célértékkel. VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK?Igen, a terméket
biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák.
A termék 3 éves kortól alkalmazható. Alkalmazás: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál)
por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl.
joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez,
főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében
is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva
ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát.Adagolási
időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is
biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.
Vegán gyomorbarát rost - Indiai guarbabból - 150 g - Natur Tanya1 adag: 5 g (kb.
1 teáskanál) por30 adagot tartalmazMegnevezésNapi adagban (5 g-ban) 100 g
termékben Energia (g) 41 kJ/10 kcal (0,5%2) 820 kJ/203 kcal Szénhidrát (g)
amelyből cukrok (g)< 0,5 g (0,1%2) < 0,5 g (0,4%2)6,8 g 6,8 gRost (g) 4,4 g
(-)87 g Fehérje (g) < 0,5 g (0,05%2)0,5 g Só 0,02 g (0,33%2)0,31 g
Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.Laktóztartalom::
< 0,1 g/100 g2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400
kJ/2000 kcal) Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis
tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. Figyelmeztetés:Nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék
alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában.Tárolás: Fénytől és hőtől
védett, száraz, hűvös helyen tárolandó. Forrás: niyodo.hu

Tovább
Adatlap
Ár: 3.490 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.12.11
Eddig megtekintették 32 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Vegán gyomorbarát rost - Indiai guarbabból - 150 g - Natur T
Lehetőségek
Megosztók

Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "Vegán gyomorbarát rost - Indiai guarbabból - 150 g - Natur T" című hirdetést látja. (fent)