Gránátalma, Melagrana koncentrátum szelénnel, 500 ml, 25 ada
A készítmény esszenciális (nélkülözhetetlen) szerves szelént tartalmaz, amely a
napi ajánlott bevitel 100%-át fedezi, 2hozzájárul az immunrendszer egészséges
működéséhez, valamint antioxidáns hatásának köszönhetően 1a sejtek oxidatív
stresszel szembeni védelméhez. Natur Tanya® 100% gránátalma koncentrátum -
antioxidáns ital gránátalma gyümölcs, héj és mag préseléséből, organikus
szelénnel. Sejtvédelem és immunrendszer egészség. 500 ml Gránátalma héjának és
magjainak préseléséből nyert koncentrátum a gyümölcshús levével és organikus
szelénnel dúsítva, hogy fokozzuk az antioxidáns tulajdonságokat a sejtek
védelméhez1 és az immunrendszer egészségéhez2. Hozzáadott cukor3 és mesterséges
színezék nélkül, már 3 éves kortól. ANTIOXIDÁNS FORRÁS A SEJTEK VÉDELMÉHEZ AZ
IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉHEZ TERMÉSZETES GRÁNÁTALMÁVAL SZERVES SZELÉNBEN GAZDAG
GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET,
ÉDESÍTŐSZERT ÉS HOZZÁADOTT CUKROT 25 ADAG Tudományos kutatásokra támaszkodva, a
gránátalma összes jótékony hatását egyetlen palackba zártuk, majd szerves szelén
hozzáadásával fokoztuk az antioxidáns tulajdonságokat. A gránátalma (Punica
granatum L.) igen karakteres gyümölcs, melynek értékes levét, rubinvörös
bogyóiból és héjából préseljük. A gránátalma italkoncentrátum a túláradó élet
kifejezője! ÜZEMANYAG A SEJTEKNEK ÉS AZ IMMUNRENDSZERNEK. TANKOLJUNK FEL BELŐLE!
A gránátalma koncentrátumot már 3 éves kortól fogyaszthatja az egész család. A
készítmény esszenciális (nélkülözhetetlen) szerves szelént tartalmaz, amely a
napi ajánlott bevitel 100%-át fedezi, 2hozzájárul az immunrendszer egészséges
működéséhez, valamint antioxidáns hatásának köszönhetően 1a sejtek oxidatív
stresszel szembeni védelméhez. 100% Gránátalma koncentrátum - MINDEN NAP EGY
KORTY AZ EGÉSZSÉGÉRT! Mik azok az antioxidánsok? Az antioxidánsok különböző
vegyületek megnevezése, amelyek a szabadgyökök megkötésére alkalmas kémiai
szerkezettel rendelkeznek. Azáltal, hogy a szabad elektronokhoz kapcsolódnak
hatástalanítják a szabadgyököket, így nem tudják kifejteni sejtkárosító
hatásukat. Testünk rendelkezik egy természetes antioxidáns védelemmel, tehát
élettani folyamataink során is képződnek ezek az anyagok. Ilyenek például
antioxidáns hatású enzimek, mint a kataláz vagy a szuperoxid-diszmutáz, vagy a
vas-ionok szállítását végző transzferrin. Ha külső forrásból szeretnénk bevinni
az antioxidánsokat a természetben is megtaláljuk őket. Antioxidáns hatásúak az
A-, C-, és E-vitamin Polifenolok, mint például a flavonoidok, melyeket leginkább
a piros bogyós gyümölcsökben, vagy a rezveratrol, ami a vörösszőlő héjában,
illetve vörösborokban található Telítettlen zsírsavak, különösen a tengeri
halakban található Omega 3 zsírsavak Többszörösen telítettlen vegyületek:
karotinoidok Olyan esszenciális ásványi anyagok, mint a szelén és a cink Mik
azok a szabad gyökök? A szabadgyökök párosítatlan elektront tartalmazó
molekulák, amelyek ennek köszönhetően rendkívül reakcióképesek. A szabad
elektronjukkal a környezetükben lévő más atomokkal vagy molekulákkal kötődnek,
majd a reakció során megsemmisülnek. Ez a sejtek károsodását, vagy akár
elhalását okozhatja, azonban semmi sem csak fekete vagy fehér, a szabadgyökök
bizonyos formái hasznosak lehetnek a kórokozók elleni küzdelem során. A DNS és
sejtkárosító hatást másnéven oxidációnak is hívjuk, ami elősegíti a sejtek
öregedését, illetve számos betegség kockázati tényezője lehet, például
érelmeszesedés, cukorbetegség vagy daganatos megbetegedések. Szabadgyökök a
normál sejtanyagcsere során keletkeznek testünkben, az energiatermelő folyamatok
kapcsán, illetve olyan életmódbeli tényezők hatására is képződnek, mint a
dohányzás, alkoholfogyasztás, sugárzás, fertőzések és bizonyos ételek vagy
gyógyszerek fogyasztása. Sejtkárosító oxidatív stressz Szervezetünk
kiegyensúlyozott működése érdekében tehát megfelelő antioxidáns és szabadgyök
megoszlásra van szükség. Egyik irányba történő eltolódás sem kedvező az élettani
folyamatok szempontjából, de az antioxidánsok külső forrásból való pótlása
nélkül a szabadgyökök a minket érő negatív környezeti hatások miatt túlsúlyba
kerülhetnek. Ezt az állapotot oxidatív stressznek nevezzük. Az antioxidánsok a
szabadgyökök megkötésére hivatottak, ezzel megakadályozva annak sejtkárosító
hatását, és az oxidatív stressz kialakulását. Mit jelent mindez a gyakorlatban?
Támogatják az immunrendszer egészséges működését Hozzájárulnak a szív-és
érrendszer egészséges működéséhez Segíthetnek a magas vérnyomás megelőzésében
Enyhítik a belső gyulladásokat Részt vesznek a szervezet homeosztázisának
fenntartásában Mitől egészségesek a franciák? - Francia paradoxon A paradoxon
azon alapul, hogy Franciaországban hagyományosan magas az állai eredetű,
telített zsírtartalmú étrend, melynek ellenére, alacsonyabb a szív és
érrendszeri betegségekben szenvedők aránya más országokéhoz képest. Azóta számos
kutatás megerősítette, hogy a kulcs a franciák mértéktartó és minőségi
vörösborfogyasztása. A vörösborban található rendkívül magas antioxidáns
tartalmú rezveratrol az oka az ilyen jellegű betegségek alacsony számának. Mit
kell tudni sejtjeink védelméről? Bizonyos minket érő hatásokra a szervezetben a
szabadgyökök száma megnő, ilyenek lehetnek különböző betegségek, vagy a stressz.
Ugyanakkor a kor előrehaladtával a szervezetben az antioxidánsok hatása, illetve
mennyisége is csökken. A szabadgyökök túlsúlyba kerülésével szervezetünkben
oxidatív stressz állapota állhat be, ami nem minden esetben káros. A fizikai
aktivitásból adódó fokozott szabadgyök képződés például átmeneti oxidatív
stresszt okoz az izmokban, ami szabályozza a szövetek növekedését, és serkenti
az antioxidáns termelődést. A hosszú távon fennálló oxidatív stressz viszont
bizonyítottan károsítja a szervezet sejtjeit, ami hozzájárul az öregedéshez és
számos betegség kialakulásához. A következő életmódbeli változások segítenek az
oxidatív stressz csökkentésében: Egészséges, antioxidánsokban gazdag táplálkozás
Feldolgozott élelmiszerek kerülése Testmozgás beiktatása a mindennapokba
Kevesebb stressz Dohányzás elhagyása Alkoholfogyasztás mérséklése Mire jó a
szerves szelén? Szervezetünknek viszonylag kevés szelénre van szüksége, de a
talaj szelén szintje Kelet-Európában alacsony, így nehéz bevinni a megfelelő
mennyiséget belőle. Ezért nem meglepő, hogy több európai országban általánosnak
mondható probléma, hogy az emberek nem rendelkeznek megfelelő szelén szinttel.
Az élelmiszerekben csökkent mennyiségben jelen lévő szelént a szakemberek a
földek és gyakran fogyasztott élelmiszerek szelén dúsításával próbálják
orvosolni. Szelént természetes formában tartalmazó élelemiszerek listája nem túl
hosszú, de ilyen például a paradió, amelyből pár szem is tartalmazza a napi
optimális beviteli mennyiséget. Esszenciális ásványi anyag révén szervezetünk
nem képes előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A szelén egy
antioxidáns hatással rendelkező nyomelem. Szervezetünkben 25 szelénfüggő enzim
található, melyeknek funkciója sokrétű, így a szelén számos területen segíti
szervezetünk működését: Támogatja az immunrendszert, számos a kórokozók elleni
védekezéshez szükséges folyamat zajlik a jelenlétében Segíti a pajzsmirigy
működését Nehézfémekhez kötődik, így mérsékeli például a higany mérgező hatását
Részt vesz a glutation-peroxidáz antioxidáns enzim felépítésében, szelén
hiányában az enzim nem képes ellátni a feladatát Részt vesz a
neurotranszmitterek előállításában, a demencia kialakulásával is összefüggésbe
hozzák hiányát Segíti a spermiumképződést A lipidek kémiai védelmével hozzájárul
a sejteket határoló membánok állagmegóvásához Szelénpótlás hatására csökkenhet a
koponyaűri nyomás által kiváltott fejfájás Honnan származik a gránátalma?
(mítoszok) A gránátalma Közép-Ázsiai eredetű, az egyik első háziasított
gyümölcsfa volt a keleti mediterrán térségben. A gyümölcsöt Krisztus előtti 3.
évezred közepétől említik mezopotámiai ékírásos feljegyzések. Kr. e. 14. századi
Törökország partjainál fellelhető hajóroncsnál is találtak gránátalma
maradványokat. A hajón ezen kívül parfümöt, elefántcsontot, és arany ékszereket
szállítottak, ami arra utal, hogy a gránátalma luxuscikknek számított abban az
időben. Az egyéb bronzkori gránátalma maradványok elit lakóházakból kerültek
elő, ami szintén alátámasztja ezt a következtetést. A Közel-Keleten a mai napig
nagy becsben tartják, a Koránban is gyakran említik. A görög mondavilág szerint
az első bokrokat Afrodité ültette Héra tiszteletére, illetve Hadész
gránátalmával kínálta elrabolt feleségét Perszephonét, hogy az istennő mindig
visszatérjen hozzá az alvilágba. A gránátalma Hérára és Perszephonéra utalva a
termékenység jelképeként tartják számon. Dél-Kínában és Délkelet-Ázsiában is
széles körben termesztik, a Selyem út mentén terjedhetett el, illetve a tengeri
kereskedők hozhatták be a gyümölcsöt. Koreában és Japánban is rendkívül
elterjedt, ahol számos új fajtáját fejlesztették ki. Később a spanyol
gyarmatosítók vitték át Dél-Amerikába. Adagok száma a termékben: 25 Átlagos
tápérték 20 ml-ben (2 evőkanálban) 100 ml-ben Energia 35 kJ/8 kcal 173 kJ/41
kcal (RI%*:2%) Zsír amelyből telített zsírsavak 0 g 0 g 0 g (RI%*:0%) 0 g
(RI%*:0%) Szénhidrát amelyből cukrok 1,9 g 1,5 g 9,5 g (RI%*:3,65%) 7,5 g
(RI%*:8,33%) Rost 0,2 g 1 g (RI%*:-) Fehérje 0,04 g 0,2 g (RI%*:0,4%) Só 0,01 g
0,05 g (RI%*:0,83%) Hatóanyagok a napi adagban 20 ml-ben (2 evőkanálban)
Gránátalmalé 20,6 g Szerves szelén (L-szelenometioninból) 55 µg (100%**)
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
**NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Adagolási
javaslat: Napi 20 ml (2 evőkanálnak megfelelő mennyiség), lehetőleg reggel
éhgyomorra, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt
felrázandó. Adagolási időtartam: Minimum 75 nap (3 palack), maximum 125 nap (5
palack). Összetevők: gránátalma (Punica granatum L.) gyümölcslé, savanyúságot
szabályozó anyag (citromsav), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát),
szerves szelén (L-szelenometionin), aroma. 3Természetes módon előforduló
cukrokat tartalmaz. Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az
egészséges életmódot! A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés
előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. A
készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat. Tárolás: Száraz, hűvös
helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után, hűtőben tárolva 1
hónapig fogyasztható. Nettó térfogat: 500 ml A termék gyártója a Jó Gyártási
Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 szerint
tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. A Natur Tanya® a termék
tulajdonságainak jobb megőrzése érdekében opálos PET palackot használ.
Gránátalma illatbeli jellemzők: enyhén kénes illat, ami a hozzáadott organikus
szelénnek (L-szelenometionin) köszönhető. enyhén savanykás íz, mert a gyümölcs
héjának és magjainak nyert sajtolása történik a magasabb antioxidáns tartalom
elérése érdekében. Ez az íz terméstől függően, enyhén változhat. telt, sötét
bordó. Gránátalma íz jellemzők: Gránátalma színbeli jellemzők: A termék 3 éves
kortól alkalmazható A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén A termék
alkalmazható cukorbetegség esetén, amennyiben a napi adagban levő 1,9 g
szénhidrátot beleszámolják szénhidrátkövető diétájukba A termék fogyasztható
terhesség, és szoptatás időszakában OGYÉI ny.sz: 29516/2022 100%-ban Magyar
tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
napi ajánlott bevitel 100%-át fedezi, 2hozzájárul az immunrendszer egészséges
működéséhez, valamint antioxidáns hatásának köszönhetően 1a sejtek oxidatív
stresszel szembeni védelméhez. Natur Tanya® 100% gránátalma koncentrátum -
antioxidáns ital gránátalma gyümölcs, héj és mag préseléséből, organikus
szelénnel. Sejtvédelem és immunrendszer egészség. 500 ml Gránátalma héjának és
magjainak préseléséből nyert koncentrátum a gyümölcshús levével és organikus
szelénnel dúsítva, hogy fokozzuk az antioxidáns tulajdonságokat a sejtek
védelméhez1 és az immunrendszer egészségéhez2. Hozzáadott cukor3 és mesterséges
színezék nélkül, már 3 éves kortól. ANTIOXIDÁNS FORRÁS A SEJTEK VÉDELMÉHEZ AZ
IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉHEZ TERMÉSZETES GRÁNÁTALMÁVAL SZERVES SZELÉNBEN GAZDAG
GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET,
ÉDESÍTŐSZERT ÉS HOZZÁADOTT CUKROT 25 ADAG Tudományos kutatásokra támaszkodva, a
gránátalma összes jótékony hatását egyetlen palackba zártuk, majd szerves szelén
hozzáadásával fokoztuk az antioxidáns tulajdonságokat. A gránátalma (Punica
granatum L.) igen karakteres gyümölcs, melynek értékes levét, rubinvörös
bogyóiból és héjából préseljük. A gránátalma italkoncentrátum a túláradó élet
kifejezője! ÜZEMANYAG A SEJTEKNEK ÉS AZ IMMUNRENDSZERNEK. TANKOLJUNK FEL BELŐLE!
A gránátalma koncentrátumot már 3 éves kortól fogyaszthatja az egész család. A
készítmény esszenciális (nélkülözhetetlen) szerves szelént tartalmaz, amely a
napi ajánlott bevitel 100%-át fedezi, 2hozzájárul az immunrendszer egészséges
működéséhez, valamint antioxidáns hatásának köszönhetően 1a sejtek oxidatív
stresszel szembeni védelméhez. 100% Gránátalma koncentrátum - MINDEN NAP EGY
KORTY AZ EGÉSZSÉGÉRT! Mik azok az antioxidánsok? Az antioxidánsok különböző
vegyületek megnevezése, amelyek a szabadgyökök megkötésére alkalmas kémiai
szerkezettel rendelkeznek. Azáltal, hogy a szabad elektronokhoz kapcsolódnak
hatástalanítják a szabadgyököket, így nem tudják kifejteni sejtkárosító
hatásukat. Testünk rendelkezik egy természetes antioxidáns védelemmel, tehát
élettani folyamataink során is képződnek ezek az anyagok. Ilyenek például
antioxidáns hatású enzimek, mint a kataláz vagy a szuperoxid-diszmutáz, vagy a
vas-ionok szállítását végző transzferrin. Ha külső forrásból szeretnénk bevinni
az antioxidánsokat a természetben is megtaláljuk őket. Antioxidáns hatásúak az
A-, C-, és E-vitamin Polifenolok, mint például a flavonoidok, melyeket leginkább
a piros bogyós gyümölcsökben, vagy a rezveratrol, ami a vörösszőlő héjában,
illetve vörösborokban található Telítettlen zsírsavak, különösen a tengeri
halakban található Omega 3 zsírsavak Többszörösen telítettlen vegyületek:
karotinoidok Olyan esszenciális ásványi anyagok, mint a szelén és a cink Mik
azok a szabad gyökök? A szabadgyökök párosítatlan elektront tartalmazó
molekulák, amelyek ennek köszönhetően rendkívül reakcióképesek. A szabad
elektronjukkal a környezetükben lévő más atomokkal vagy molekulákkal kötődnek,
majd a reakció során megsemmisülnek. Ez a sejtek károsodását, vagy akár
elhalását okozhatja, azonban semmi sem csak fekete vagy fehér, a szabadgyökök
bizonyos formái hasznosak lehetnek a kórokozók elleni küzdelem során. A DNS és
sejtkárosító hatást másnéven oxidációnak is hívjuk, ami elősegíti a sejtek
öregedését, illetve számos betegség kockázati tényezője lehet, például
érelmeszesedés, cukorbetegség vagy daganatos megbetegedések. Szabadgyökök a
normál sejtanyagcsere során keletkeznek testünkben, az energiatermelő folyamatok
kapcsán, illetve olyan életmódbeli tényezők hatására is képződnek, mint a
dohányzás, alkoholfogyasztás, sugárzás, fertőzések és bizonyos ételek vagy
gyógyszerek fogyasztása. Sejtkárosító oxidatív stressz Szervezetünk
kiegyensúlyozott működése érdekében tehát megfelelő antioxidáns és szabadgyök
megoszlásra van szükség. Egyik irányba történő eltolódás sem kedvező az élettani
folyamatok szempontjából, de az antioxidánsok külső forrásból való pótlása
nélkül a szabadgyökök a minket érő negatív környezeti hatások miatt túlsúlyba
kerülhetnek. Ezt az állapotot oxidatív stressznek nevezzük. Az antioxidánsok a
szabadgyökök megkötésére hivatottak, ezzel megakadályozva annak sejtkárosító
hatását, és az oxidatív stressz kialakulását. Mit jelent mindez a gyakorlatban?
Támogatják az immunrendszer egészséges működését Hozzájárulnak a szív-és
érrendszer egészséges működéséhez Segíthetnek a magas vérnyomás megelőzésében
Enyhítik a belső gyulladásokat Részt vesznek a szervezet homeosztázisának
fenntartásában Mitől egészségesek a franciák? - Francia paradoxon A paradoxon
azon alapul, hogy Franciaországban hagyományosan magas az állai eredetű,
telített zsírtartalmú étrend, melynek ellenére, alacsonyabb a szív és
érrendszeri betegségekben szenvedők aránya más országokéhoz képest. Azóta számos
kutatás megerősítette, hogy a kulcs a franciák mértéktartó és minőségi
vörösborfogyasztása. A vörösborban található rendkívül magas antioxidáns
tartalmú rezveratrol az oka az ilyen jellegű betegségek alacsony számának. Mit
kell tudni sejtjeink védelméről? Bizonyos minket érő hatásokra a szervezetben a
szabadgyökök száma megnő, ilyenek lehetnek különböző betegségek, vagy a stressz.
Ugyanakkor a kor előrehaladtával a szervezetben az antioxidánsok hatása, illetve
mennyisége is csökken. A szabadgyökök túlsúlyba kerülésével szervezetünkben
oxidatív stressz állapota állhat be, ami nem minden esetben káros. A fizikai
aktivitásból adódó fokozott szabadgyök képződés például átmeneti oxidatív
stresszt okoz az izmokban, ami szabályozza a szövetek növekedését, és serkenti
az antioxidáns termelődést. A hosszú távon fennálló oxidatív stressz viszont
bizonyítottan károsítja a szervezet sejtjeit, ami hozzájárul az öregedéshez és
számos betegség kialakulásához. A következő életmódbeli változások segítenek az
oxidatív stressz csökkentésében: Egészséges, antioxidánsokban gazdag táplálkozás
Feldolgozott élelmiszerek kerülése Testmozgás beiktatása a mindennapokba
Kevesebb stressz Dohányzás elhagyása Alkoholfogyasztás mérséklése Mire jó a
szerves szelén? Szervezetünknek viszonylag kevés szelénre van szüksége, de a
talaj szelén szintje Kelet-Európában alacsony, így nehéz bevinni a megfelelő
mennyiséget belőle. Ezért nem meglepő, hogy több európai országban általánosnak
mondható probléma, hogy az emberek nem rendelkeznek megfelelő szelén szinttel.
Az élelmiszerekben csökkent mennyiségben jelen lévő szelént a szakemberek a
földek és gyakran fogyasztott élelmiszerek szelén dúsításával próbálják
orvosolni. Szelént természetes formában tartalmazó élelemiszerek listája nem túl
hosszú, de ilyen például a paradió, amelyből pár szem is tartalmazza a napi
optimális beviteli mennyiséget. Esszenciális ásványi anyag révén szervezetünk
nem képes előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A szelén egy
antioxidáns hatással rendelkező nyomelem. Szervezetünkben 25 szelénfüggő enzim
található, melyeknek funkciója sokrétű, így a szelén számos területen segíti
szervezetünk működését: Támogatja az immunrendszert, számos a kórokozók elleni
védekezéshez szükséges folyamat zajlik a jelenlétében Segíti a pajzsmirigy
működését Nehézfémekhez kötődik, így mérsékeli például a higany mérgező hatását
Részt vesz a glutation-peroxidáz antioxidáns enzim felépítésében, szelén
hiányában az enzim nem képes ellátni a feladatát Részt vesz a
neurotranszmitterek előállításában, a demencia kialakulásával is összefüggésbe
hozzák hiányát Segíti a spermiumképződést A lipidek kémiai védelmével hozzájárul
a sejteket határoló membánok állagmegóvásához Szelénpótlás hatására csökkenhet a
koponyaűri nyomás által kiváltott fejfájás Honnan származik a gránátalma?
(mítoszok) A gránátalma Közép-Ázsiai eredetű, az egyik első háziasított
gyümölcsfa volt a keleti mediterrán térségben. A gyümölcsöt Krisztus előtti 3.
évezred közepétől említik mezopotámiai ékírásos feljegyzések. Kr. e. 14. századi
Törökország partjainál fellelhető hajóroncsnál is találtak gránátalma
maradványokat. A hajón ezen kívül parfümöt, elefántcsontot, és arany ékszereket
szállítottak, ami arra utal, hogy a gránátalma luxuscikknek számított abban az
időben. Az egyéb bronzkori gránátalma maradványok elit lakóházakból kerültek
elő, ami szintén alátámasztja ezt a következtetést. A Közel-Keleten a mai napig
nagy becsben tartják, a Koránban is gyakran említik. A görög mondavilág szerint
az első bokrokat Afrodité ültette Héra tiszteletére, illetve Hadész
gránátalmával kínálta elrabolt feleségét Perszephonét, hogy az istennő mindig
visszatérjen hozzá az alvilágba. A gránátalma Hérára és Perszephonéra utalva a
termékenység jelképeként tartják számon. Dél-Kínában és Délkelet-Ázsiában is
széles körben termesztik, a Selyem út mentén terjedhetett el, illetve a tengeri
kereskedők hozhatták be a gyümölcsöt. Koreában és Japánban is rendkívül
elterjedt, ahol számos új fajtáját fejlesztették ki. Később a spanyol
gyarmatosítók vitték át Dél-Amerikába. Adagok száma a termékben: 25 Átlagos
tápérték 20 ml-ben (2 evőkanálban) 100 ml-ben Energia 35 kJ/8 kcal 173 kJ/41
kcal (RI%*:2%) Zsír amelyből telített zsírsavak 0 g 0 g 0 g (RI%*:0%) 0 g
(RI%*:0%) Szénhidrát amelyből cukrok 1,9 g 1,5 g 9,5 g (RI%*:3,65%) 7,5 g
(RI%*:8,33%) Rost 0,2 g 1 g (RI%*:-) Fehérje 0,04 g 0,2 g (RI%*:0,4%) Só 0,01 g
0,05 g (RI%*:0,83%) Hatóanyagok a napi adagban 20 ml-ben (2 evőkanálban)
Gránátalmalé 20,6 g Szerves szelén (L-szelenometioninból) 55 µg (100%**)
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
**NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Adagolási
javaslat: Napi 20 ml (2 evőkanálnak megfelelő mennyiség), lehetőleg reggel
éhgyomorra, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt
felrázandó. Adagolási időtartam: Minimum 75 nap (3 palack), maximum 125 nap (5
palack). Összetevők: gránátalma (Punica granatum L.) gyümölcslé, savanyúságot
szabályozó anyag (citromsav), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát),
szerves szelén (L-szelenometionin), aroma. 3Természetes módon előforduló
cukrokat tartalmaz. Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az
egészséges életmódot! A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés
előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. A
készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat. Tárolás: Száraz, hűvös
helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után, hűtőben tárolva 1
hónapig fogyasztható. Nettó térfogat: 500 ml A termék gyártója a Jó Gyártási
Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 szerint
tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. A Natur Tanya® a termék
tulajdonságainak jobb megőrzése érdekében opálos PET palackot használ.
Gránátalma illatbeli jellemzők: enyhén kénes illat, ami a hozzáadott organikus
szelénnek (L-szelenometionin) köszönhető. enyhén savanykás íz, mert a gyümölcs
héjának és magjainak nyert sajtolása történik a magasabb antioxidáns tartalom
elérése érdekében. Ez az íz terméstől függően, enyhén változhat. telt, sötét
bordó. Gránátalma íz jellemzők: Gránátalma színbeli jellemzők: A termék 3 éves
kortól alkalmazható A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén A termék
alkalmazható cukorbetegség esetén, amennyiben a napi adagban levő 1,9 g
szénhidrátot beleszámolják szénhidrátkövető diétájukba A termék fogyasztható
terhesség, és szoptatás időszakában OGYÉI ny.sz: 29516/2022 100%-ban Magyar
tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Adatlap
Ár: | 3.560 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Termék: | Egyéb (kellékek, stb.) |
Feladás dátuma: | 2024.11.19 |
Eddig megtekintették 80 alkalommal |
A hirdető adatai
Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "Gránátalma, Melagrana koncentrátum szelénnel, 500 ml, 25 ada" című hirdetést látja. (fent)