GAL K-komplex +D3 vitamin - 20 ml
A GAL K2+D3 mostantól K-komplex+D3. A termék csak nevében változott,
összetételében nem. Fönntartható gazdaságból származó MCT-olajban oldva,
bioaktív MK-7-es, természetes transz- formában. GAL K-komplex + D3, 500 mcg
K-komplex + 4000 NE D3 x 60 adag. D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú
étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel. Termékünk a megfelelő felszívódás és
stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható gazdaságból
származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva
tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz D3-vitamint, K1-vitamint
és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó változatát. GAL
K-KOMPLEX+D3 500MCG K-KOMPLEX + 4000 NE D3 X 60 ADAGD3-, K1- és K2-vitamin
tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel.Termékünk a megfelelő
felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható
gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert
MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
D3-vitamint, K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem
tartalmazó változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé
hatásos ?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K2+D3 Forte csak a hatásos,
természetes ?transz-? formáját.) Tudományos háttérMiért fontos a K- és
D3-vitaminokat együtt szedni?A K-vitamin talán legfontosabb szerepe a
szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek,
hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba), és ne
oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is
igazolta, hogy a K-vitamin fogyasztással arányosan csökken a
koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a
kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma, de csak K-vitamin
hiány esetén (azaz szinte mindig). K-vitamin hiányában az elfogyasztott kalcium
tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és K-vitamin bevitelünk megfelelő, akkor az
egészséges mértékűnek tartott kalciumfogyasztás töredéke mellett is több
kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk. A mai a
vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak tűnik,
mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is. Így van
ez, hiszen K- és D3-ellátottságuk viszont jó. Bár a D3-vitamint túladagolni
nehéz, az esetleges túladagolás káros következményeit (túl magas kalciumszint a
vérben, illetve annak lerakodása) a A- és a K-vitaminok megakadályozzák, és
mivel a K-vitaminok a D3 hatását is segítik, érdemes K-vitaminokat is szedni
mellette. (Minimum 500 mcg K1 és opcionálisan némi K2-vitamint is.)Így sem magas
kalciumfogyasztású táplálkozás nem árthat, sem az esetlegesen túl sok D3,
ellenben ezek pozitív hatásait fokozza! Bizonyított, hogy a K-vitaminokat
túladagolni lehetetlen, a feleslegesen bevitt mennyiség egyszerűen csak nem
hasznosul.A XX. század első felében élt egy híres fogorvos, Dr. Weston Price,
aki másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége kutatási osztályának
elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan teremthette Isten a
fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban lyukadjanak, és felnőtt korra
már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot, tanulmányozva sok
népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt. Észrevette, hogy sok
helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk van, holott még csak
fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy azoknak a fogazata, akik
sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más magas K1-vitamin tartalmú
füvet legelő állatok tejéből készül, épségében kiemelkedő. Végül arra jött rá,
hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú, vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában
és a magas K-vitamin tartalmú füvet legelő tehenek tejéből készült vajban van
egy anyag, ami a jó fogazatukért felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan
beazonosítani, így ?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a
különböző vajak Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag
vajkivonatot, amit aztán elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és
testvérpároknak adagolta születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak,
akik kapták, kerekebb, szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk
lett. Azoknál, akik nem kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus
arcszerkezetük és keskeny orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran
fogszabályozásra szorultak. A praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a
vajkivonattal képes volt gyerekeken 6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni
szuvas fogakat. Új dentin-réteg alakult ki, és a szuvasodás megszűnt!
Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító fotóit a Nutrition and Physical
Degeneration című könyvében jelentette meg.Azóta beazonosították ezt a rejtélyes
Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más, mint a K1-, K2-, A-vitamin és D3-vitamin
együtt. Ez volt olyan sok az általa készített vaj-kivonatban. A K2- és
D3-vitaminok máig bizonyított hatásaiÁltalános immunrendszer-erősítés és
influenza-megelőzésAz optimális D3-szint esetén nehezebb elkapni az influenzát
és egyéb fertőzéseket, illetve azok gyorsabb és enyhébb lefolyásúak, ha
elkaptuk. Igazoltan hatásos, ha az influenza első tüneteinek megjelenésekor 12
óránként 50 ezer NE D3-vitamint szedünk 3 alkalommal, pl. reggel, este, s újra
reggel (3 alkalom után az eredetileg ajánlott fenntartó dózisra, azaz 5-10 ezer
NE-re csökkentsük az adagot). Autoimmun betegségekA D3 segíti az immunrendszert
?behangolni?, így az autoimmun folyamatok ellen is hatásos, pl. Sclerosis
multiplex, gyulladásos bélbetegségek esetén. CukorbetegségA D3 az I-es- és II-es
típusú cukorbetegség megelőzésében és enyhítésében is hatásos. Szív- és
érrendszerA D3-vitamin vérnyomáscsökkentő, sztrók-, metabolikus
szindróma-megelőző hatású, csökkenti a szívhalálozást, ahogy a szív- és
érrendszeri betegségekkel szemben is általánosan véd. A K-vitamin megakadályozza
(és megfigyelések szerint vissza is fordítja) a szív- és érrendszeri
meszesedést, ahogyan az egyéb lágyszöveti és szervi (pl. vesék) meszesedést is.
(A K1-vitamin hatásosabban, mint a K2.) Idegrendszer/agyA D3-vitamin az
autizmus, skizofrénia, epilepszia, Parkinson-kór enyhítésében, megelőzésében is
segít. DepresszióA D3-vitamin enyhíti és megelőzi a depressziót, ami nem
meglepő, hiszen a napozás ilyen hatása is ismert, s ez részben annak
D3-vitamin-szintet emelő hatásának is betudható. Termékenység és női problémákA
D3-vitamin férfiak és nők termékenységét egyaránt fokozza. Férfiaknál a
tesztoszteronszintet is emeli. Endometriózis, PCOSZ, preeklampszia esetén is
hatásos, ahogy csökkenti a terhesség alatt kialakuló inzulinrezisztenciát és a
koraszülés esélyét is. Légúti megbetegedésekA D3-vitamin az influenzán túl a
TBC, asztma, COPD és egyéb légúti betegségek megelőzésében is hatásos, ahogy
kezelésükben is segít. Fogazat és arcszerkezetA K-vitaminok, A-vitamin és
D3-vitamin együtt megakadályozza és vissza is fordítja a fogkövességet,
fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is forrasztani (a dentin-réteget
legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos, egészséges fogak
és szép, szimmetrikus arc fejlődését. CsontritkulásA K- és D3-vitamin is segít
megelőzni a csontritkulást, az erős, egészséges, rugalmasabb csontszerkezet
fejlődéséhez fontosak. K3-vitamin szint növeléseA nagy dózisú K1-vitamin
jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin képződését. A K3-vitamin a
jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos megbetegedések kezelésében.
Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7-es formáját
alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy mennyiségű
K1-vitamint is adunk hozzá. Mindezt ?napoztatott? birkagyapjúzsírból nyert
D3-vitaminnal együtt.A szervezetünk, szöveteink, sejteink számára egyedül a K1
és a K2 mk4 hasznos. Azonban bármely K-vitamin, amit elfogyasztunk jelentős
részben K3-vitaminná majd K2 mk4-é alakul. Ezer évvel ezelőttig nem létezett
olyan élelmiszer, de pár évtizeddel ezelőttig sem nagyon, ami K2-vitamint
tartalmazott volna, ellenben K1-vitamin forrás mindig is volt sok és őseink,
ahogy a mai természeti népek is nagy mennyiségű K1-vitamin fogyasztással
rendelkeztek (főleg algákból, zöldségekből, magvakból), míg K2-vitamin
bevitelhez gyakorlatilag nem jutottak, mégis a K2-vitamin ellátottságuk
tökéletes, hiszen a K1-vitamin remekül alakul át K3-á, majd mk4-é. Különösen, ha
a D3-vitamin ellátottságuk is megfelelő, pláne, ha még az A-vitamin, magnézium,
B6-vitamin ellátottságuk is. A K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, azonban a
K2 nem tud K1-é. Emiatt aztán, ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagy
mennyiségben az kiszorítja a K1-et, ami felborítja a természetes és ideális
K-vitamin arányt a szövetekben. Különböző szöveteinknek, szerveinknek rájuk
jellemző ideális K-vitamin arányuk van (pl. a szív K1-et, míg az agy a K2-t
preferálja). Állatkísérletekben ezt jól tudják vizsgálni, azonban a legfrissebb,
eddigi legpontosabb mérési módszerrel végzett humán klinikai vizsgálatokban 360
mcg mk-7 napi szedése már nem csökkentette, hanem fokozta a meszesedést az
erekben (feltehetően itt is a szöveti felborulás okozhatta). A K1-vitamin
viszont önmagában biztosítja minden szövetben az ideális arányt és mennyiséget.
Számos vizsgálattal igazolták, hogy a K1-vitamin azonos mértékben vagy jobban
növelte minden szövetnek a K2-vitamin szintjét, mint a K2-vitamin maga, azonos
dózisban összehasonlítva őket és egyben csak a K1-vitamin volt képes mindezt úgy
növelni, hogy megtartotta a szöveti arányt. A K1-vitamin az eddigi
vizsgálatokban hatásosabbnak bizonyult, mint a K2. Amiért mégis lehet értelme
K2-vitamint is használni az az, hogy a K2 mk-7-es formájának a bioakkumulálódása
(szöveti felhalmozódása) az bő háromszorosa a K1-vitaminhoz képest, azaz
kevesebb is elég belőle, így az EU-ban meghatározott maximális naponta adható
1000 mcg-os K-vitamin mennyiség mellett magasabb K-vitamin szöveti szintet
tudunk elérni, ha az 1000 mcg-ból 100 mcg-t vagy max. 200 mcg-t mk-7-re
cserélünk. Ez így bár kevésbé gazdaságos, de a szabályozás betartása mellett így
maximalizálható a K-vitamin bevitel hatékonysága. Ezért van a termékünkben 100
mcg mk-7 és 900 mcg K1. A K2 MK-4-probléma áthidalása:A K2
cisz/transz-problematika:A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7 vagy éppen
egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz. Csak a
transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája se nem
természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni a K2
receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz ha egy
K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is vezethet.
Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és minél
rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több hatástalan
(vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre olcsóbban.
Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért tartalmaz (min. 95%
transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos tudni, hogy még a
legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb arányú alapanyagot
használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz mellett).Mi a
termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből előállított K2 MK-7-et
használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb allergének felhasználása
nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú alapanyag (max. 2% cisz,
min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb arányú alapanyag, most
már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1% alatti cisz, 99%
feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és egyben az
egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán erjesztéssel
állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra. A nattó egy
tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű baktériummal
erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a baktériummal
(vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből aztán
vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis minden
esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is.A szappan, tusfürdő, de még a meleg víz is kioldja a bőr
felsőbb rétegeiből a napozás által megtermelt D3-vitamint. A napkrémek szintén
meggátolják a D3-termelődést, és eleve nem süt a nap egész évben megfelelően. A
mai higiéniai szokásaink mellett, illetve a mindennapos, teljes testfelülettel,
erős napon, napkrém nélkül történő napozás hiányában senki sem tud elegendő
D3-vitamint termelni. Táplálékkal sem lehet a szükséges mennyiségű D3-hoz jutni,
ugyanis annak forrásai A-vitaminban jóval gazdagabbak, így az A-vitamin
túladagolását elkerülni lehetetlen volna. Bár a közegészségügy ajánlása szerint
ha kézfejünket és arcunkat éri egy kis napfény, az is elegendő, de ez minden
tudományos megfigyelésnek ellentmond (talán ahhoz elegendő, hogy ne haljunk meg
D3 hiányban azonnal, de a betegségmegelőző hatású, optimális D3-szint eléréséhez
semmiképpen). Bizonyíték erre egy 2007-es, hawaii szörfösök körében végzett
vizsgálat is: heti 22 órát napkrém nélkül, fürdőnadrágban töltenek erős napon,
többségük D3-szintje mégsem éri el az optimális (50-70ng/ml) értéket, de még a
minimálisan szükséges 40ng/ml-es értéket sem! Nálunk mindenki kevesebbet van
napon, azaz lehetetlen napozással elegendő D3-vitaminhoz jutni. Egyedül az
Egyenlítő-közeli, vadászó-gyűjtögető népek D3-szintje optimális, azoknak,
akiknek a világon a legjobb az egészségük, a betegségeket nem is ismerik
szinte... Ők sem meleg vízzel, szappannal nem fürödnek, sem napkrémet nem
használnak, viszont teljes testfelületüket naponta sok erős napfény éri.
Őseinkre is pont ez volt jellemző, az emberi szervezet a magas D3-vitamin
szinthez van optimalizálva, hiányában nem működünk megfelelően. Nem csoda hát,
ami a kutatásokból is világosan következik, hogy a megfelelő D3-szint elérése
szinte minden gyakori betegség megelőzésében segít; a manapság oly gyakori
daganatos megbetegedések legfőbb oka is a D3 hiánya!
Forrásirodalomhttp://examine.com/supplements/Vitamin+K/Nutrition and Physical
Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects
(1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper &
BrothersNutrition and Disease ? the Interaction of Clinical and Experimental
Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934)www.vitamindcouncil.orgKönyv:
Szendi Gábor: Napfényvitamin - Hazugságok, tévhitek és a tények (Jaffa kiadó,
2012) Alkalmazás: Napi 12 csepp fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba
cseppentve vagy az ételhez keverve. Legjobb a nap első étkezésekor fogyasztani.
Folyadékba ne keverje! GAL K-komplex +D3 vitamin - 20 ml1 adag: 12 csepp60
adagot tartalmazMegnevezés/ 1 mlK-vitamin-komplex K1-vitamin (fillokinon)
K2-vitamin MK-7 (menakinon-7)500mcg (RDA*1%) 455mcg (RDA* 607%) 45mcg (RDA*
60%)D3-vitamin (kolekalciferol)4000NE = 100mcg (RDA* 2000%)*NRV: napi beviteli
referenciaérték %-a egy átlagos felnőtt számára. Összetevők: MCT-olaj (RSPO
minősítésű pálma- és kókuszolajból), fillokinon (K1-vitamin), menakinon-7
(K2-vitamin), kolekalciferol (D3-vitamin), természetes antioxidáns: E-vitamin
(kevert-tokoferolokból). Figyelmeztetés:Warfarin vagy Kumarin (K-vitamin
antagonista) típusú véralvadásgátló szedése esetén csak orvosa jóváhagyásával
fogyassza!Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai
uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend
kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy
egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A Himalaya Logistic Kft. valamennyi kommunikációs
felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.)
ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat.
Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a
legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható
tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a
fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek
eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak.
Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért
történjék, mert a termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk,
ezért dolgozunk. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó. Gyógyászati célra nem alkalmas. Kérjük, ha
bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat,
előbb konzultáljon szakorvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását,
alkalmazását. Kérjük, minden esetben tartsa be az adagolási, tárolási és egyéb
instrukciókat.Tárolás: Száraz, hűvös helyen, fénytől védve.Mindent megteszünk
azért, hogy teljeskörű tájékoztatást adjunk termékeinkről, azonban ha bármilyen
kérdése, aggálya lenne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, különösen akkor,
ha bármilyen ételre, összetevőre allergiás vagy érzékeny. Az instrukciók
betartásának elmaradásából és a nem megfelelő fogyasztásból eredő bármilyen
károkért nem vállalunk felelősséget. Forrás: niyodo.hu
összetételében nem. Fönntartható gazdaságból származó MCT-olajban oldva,
bioaktív MK-7-es, természetes transz- formában. GAL K-komplex + D3, 500 mcg
K-komplex + 4000 NE D3 x 60 adag. D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú
étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel. Termékünk a megfelelő felszívódás és
stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható gazdaságból
származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva
tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz D3-vitamint, K1-vitamint
és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó változatát. GAL
K-KOMPLEX+D3 500MCG K-KOMPLEX + 4000 NE D3 X 60 ADAGD3-, K1- és K2-vitamin
tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel.Termékünk a megfelelő
felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható
gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert
MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
D3-vitamint, K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem
tartalmazó változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé
hatásos ?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K2+D3 Forte csak a hatásos,
természetes ?transz-? formáját.) Tudományos háttérMiért fontos a K- és
D3-vitaminokat együtt szedni?A K-vitamin talán legfontosabb szerepe a
szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek,
hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba), és ne
oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is
igazolta, hogy a K-vitamin fogyasztással arányosan csökken a
koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a
kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma, de csak K-vitamin
hiány esetén (azaz szinte mindig). K-vitamin hiányában az elfogyasztott kalcium
tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és K-vitamin bevitelünk megfelelő, akkor az
egészséges mértékűnek tartott kalciumfogyasztás töredéke mellett is több
kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk. A mai a
vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak tűnik,
mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is. Így van
ez, hiszen K- és D3-ellátottságuk viszont jó. Bár a D3-vitamint túladagolni
nehéz, az esetleges túladagolás káros következményeit (túl magas kalciumszint a
vérben, illetve annak lerakodása) a A- és a K-vitaminok megakadályozzák, és
mivel a K-vitaminok a D3 hatását is segítik, érdemes K-vitaminokat is szedni
mellette. (Minimum 500 mcg K1 és opcionálisan némi K2-vitamint is.)Így sem magas
kalciumfogyasztású táplálkozás nem árthat, sem az esetlegesen túl sok D3,
ellenben ezek pozitív hatásait fokozza! Bizonyított, hogy a K-vitaminokat
túladagolni lehetetlen, a feleslegesen bevitt mennyiség egyszerűen csak nem
hasznosul.A XX. század első felében élt egy híres fogorvos, Dr. Weston Price,
aki másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége kutatási osztályának
elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan teremthette Isten a
fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban lyukadjanak, és felnőtt korra
már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot, tanulmányozva sok
népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt. Észrevette, hogy sok
helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk van, holott még csak
fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy azoknak a fogazata, akik
sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más magas K1-vitamin tartalmú
füvet legelő állatok tejéből készül, épségében kiemelkedő. Végül arra jött rá,
hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú, vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában
és a magas K-vitamin tartalmú füvet legelő tehenek tejéből készült vajban van
egy anyag, ami a jó fogazatukért felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan
beazonosítani, így ?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a
különböző vajak Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag
vajkivonatot, amit aztán elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és
testvérpároknak adagolta születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak,
akik kapták, kerekebb, szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk
lett. Azoknál, akik nem kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus
arcszerkezetük és keskeny orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran
fogszabályozásra szorultak. A praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a
vajkivonattal képes volt gyerekeken 6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni
szuvas fogakat. Új dentin-réteg alakult ki, és a szuvasodás megszűnt!
Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító fotóit a Nutrition and Physical
Degeneration című könyvében jelentette meg.Azóta beazonosították ezt a rejtélyes
Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más, mint a K1-, K2-, A-vitamin és D3-vitamin
együtt. Ez volt olyan sok az általa készített vaj-kivonatban. A K2- és
D3-vitaminok máig bizonyított hatásaiÁltalános immunrendszer-erősítés és
influenza-megelőzésAz optimális D3-szint esetén nehezebb elkapni az influenzát
és egyéb fertőzéseket, illetve azok gyorsabb és enyhébb lefolyásúak, ha
elkaptuk. Igazoltan hatásos, ha az influenza első tüneteinek megjelenésekor 12
óránként 50 ezer NE D3-vitamint szedünk 3 alkalommal, pl. reggel, este, s újra
reggel (3 alkalom után az eredetileg ajánlott fenntartó dózisra, azaz 5-10 ezer
NE-re csökkentsük az adagot). Autoimmun betegségekA D3 segíti az immunrendszert
?behangolni?, így az autoimmun folyamatok ellen is hatásos, pl. Sclerosis
multiplex, gyulladásos bélbetegségek esetén. CukorbetegségA D3 az I-es- és II-es
típusú cukorbetegség megelőzésében és enyhítésében is hatásos. Szív- és
érrendszerA D3-vitamin vérnyomáscsökkentő, sztrók-, metabolikus
szindróma-megelőző hatású, csökkenti a szívhalálozást, ahogy a szív- és
érrendszeri betegségekkel szemben is általánosan véd. A K-vitamin megakadályozza
(és megfigyelések szerint vissza is fordítja) a szív- és érrendszeri
meszesedést, ahogyan az egyéb lágyszöveti és szervi (pl. vesék) meszesedést is.
(A K1-vitamin hatásosabban, mint a K2.) Idegrendszer/agyA D3-vitamin az
autizmus, skizofrénia, epilepszia, Parkinson-kór enyhítésében, megelőzésében is
segít. DepresszióA D3-vitamin enyhíti és megelőzi a depressziót, ami nem
meglepő, hiszen a napozás ilyen hatása is ismert, s ez részben annak
D3-vitamin-szintet emelő hatásának is betudható. Termékenység és női problémákA
D3-vitamin férfiak és nők termékenységét egyaránt fokozza. Férfiaknál a
tesztoszteronszintet is emeli. Endometriózis, PCOSZ, preeklampszia esetén is
hatásos, ahogy csökkenti a terhesség alatt kialakuló inzulinrezisztenciát és a
koraszülés esélyét is. Légúti megbetegedésekA D3-vitamin az influenzán túl a
TBC, asztma, COPD és egyéb légúti betegségek megelőzésében is hatásos, ahogy
kezelésükben is segít. Fogazat és arcszerkezetA K-vitaminok, A-vitamin és
D3-vitamin együtt megakadályozza és vissza is fordítja a fogkövességet,
fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is forrasztani (a dentin-réteget
legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos, egészséges fogak
és szép, szimmetrikus arc fejlődését. CsontritkulásA K- és D3-vitamin is segít
megelőzni a csontritkulást, az erős, egészséges, rugalmasabb csontszerkezet
fejlődéséhez fontosak. K3-vitamin szint növeléseA nagy dózisú K1-vitamin
jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin képződését. A K3-vitamin a
jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos megbetegedések kezelésében.
Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7-es formáját
alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy mennyiségű
K1-vitamint is adunk hozzá. Mindezt ?napoztatott? birkagyapjúzsírból nyert
D3-vitaminnal együtt.A szervezetünk, szöveteink, sejteink számára egyedül a K1
és a K2 mk4 hasznos. Azonban bármely K-vitamin, amit elfogyasztunk jelentős
részben K3-vitaminná majd K2 mk4-é alakul. Ezer évvel ezelőttig nem létezett
olyan élelmiszer, de pár évtizeddel ezelőttig sem nagyon, ami K2-vitamint
tartalmazott volna, ellenben K1-vitamin forrás mindig is volt sok és őseink,
ahogy a mai természeti népek is nagy mennyiségű K1-vitamin fogyasztással
rendelkeztek (főleg algákból, zöldségekből, magvakból), míg K2-vitamin
bevitelhez gyakorlatilag nem jutottak, mégis a K2-vitamin ellátottságuk
tökéletes, hiszen a K1-vitamin remekül alakul át K3-á, majd mk4-é. Különösen, ha
a D3-vitamin ellátottságuk is megfelelő, pláne, ha még az A-vitamin, magnézium,
B6-vitamin ellátottságuk is. A K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, azonban a
K2 nem tud K1-é. Emiatt aztán, ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagy
mennyiségben az kiszorítja a K1-et, ami felborítja a természetes és ideális
K-vitamin arányt a szövetekben. Különböző szöveteinknek, szerveinknek rájuk
jellemző ideális K-vitamin arányuk van (pl. a szív K1-et, míg az agy a K2-t
preferálja). Állatkísérletekben ezt jól tudják vizsgálni, azonban a legfrissebb,
eddigi legpontosabb mérési módszerrel végzett humán klinikai vizsgálatokban 360
mcg mk-7 napi szedése már nem csökkentette, hanem fokozta a meszesedést az
erekben (feltehetően itt is a szöveti felborulás okozhatta). A K1-vitamin
viszont önmagában biztosítja minden szövetben az ideális arányt és mennyiséget.
Számos vizsgálattal igazolták, hogy a K1-vitamin azonos mértékben vagy jobban
növelte minden szövetnek a K2-vitamin szintjét, mint a K2-vitamin maga, azonos
dózisban összehasonlítva őket és egyben csak a K1-vitamin volt képes mindezt úgy
növelni, hogy megtartotta a szöveti arányt. A K1-vitamin az eddigi
vizsgálatokban hatásosabbnak bizonyult, mint a K2. Amiért mégis lehet értelme
K2-vitamint is használni az az, hogy a K2 mk-7-es formájának a bioakkumulálódása
(szöveti felhalmozódása) az bő háromszorosa a K1-vitaminhoz képest, azaz
kevesebb is elég belőle, így az EU-ban meghatározott maximális naponta adható
1000 mcg-os K-vitamin mennyiség mellett magasabb K-vitamin szöveti szintet
tudunk elérni, ha az 1000 mcg-ból 100 mcg-t vagy max. 200 mcg-t mk-7-re
cserélünk. Ez így bár kevésbé gazdaságos, de a szabályozás betartása mellett így
maximalizálható a K-vitamin bevitel hatékonysága. Ezért van a termékünkben 100
mcg mk-7 és 900 mcg K1. A K2 MK-4-probléma áthidalása:A K2
cisz/transz-problematika:A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7 vagy éppen
egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz. Csak a
transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája se nem
természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni a K2
receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz ha egy
K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is vezethet.
Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és minél
rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több hatástalan
(vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre olcsóbban.
Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért tartalmaz (min. 95%
transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos tudni, hogy még a
legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb arányú alapanyagot
használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz mellett).Mi a
termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből előállított K2 MK-7-et
használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb allergének felhasználása
nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú alapanyag (max. 2% cisz,
min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb arányú alapanyag, most
már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1% alatti cisz, 99%
feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és egyben az
egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán erjesztéssel
állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra. A nattó egy
tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű baktériummal
erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a baktériummal
(vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből aztán
vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis minden
esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is.A szappan, tusfürdő, de még a meleg víz is kioldja a bőr
felsőbb rétegeiből a napozás által megtermelt D3-vitamint. A napkrémek szintén
meggátolják a D3-termelődést, és eleve nem süt a nap egész évben megfelelően. A
mai higiéniai szokásaink mellett, illetve a mindennapos, teljes testfelülettel,
erős napon, napkrém nélkül történő napozás hiányában senki sem tud elegendő
D3-vitamint termelni. Táplálékkal sem lehet a szükséges mennyiségű D3-hoz jutni,
ugyanis annak forrásai A-vitaminban jóval gazdagabbak, így az A-vitamin
túladagolását elkerülni lehetetlen volna. Bár a közegészségügy ajánlása szerint
ha kézfejünket és arcunkat éri egy kis napfény, az is elegendő, de ez minden
tudományos megfigyelésnek ellentmond (talán ahhoz elegendő, hogy ne haljunk meg
D3 hiányban azonnal, de a betegségmegelőző hatású, optimális D3-szint eléréséhez
semmiképpen). Bizonyíték erre egy 2007-es, hawaii szörfösök körében végzett
vizsgálat is: heti 22 órát napkrém nélkül, fürdőnadrágban töltenek erős napon,
többségük D3-szintje mégsem éri el az optimális (50-70ng/ml) értéket, de még a
minimálisan szükséges 40ng/ml-es értéket sem! Nálunk mindenki kevesebbet van
napon, azaz lehetetlen napozással elegendő D3-vitaminhoz jutni. Egyedül az
Egyenlítő-közeli, vadászó-gyűjtögető népek D3-szintje optimális, azoknak,
akiknek a világon a legjobb az egészségük, a betegségeket nem is ismerik
szinte... Ők sem meleg vízzel, szappannal nem fürödnek, sem napkrémet nem
használnak, viszont teljes testfelületüket naponta sok erős napfény éri.
Őseinkre is pont ez volt jellemző, az emberi szervezet a magas D3-vitamin
szinthez van optimalizálva, hiányában nem működünk megfelelően. Nem csoda hát,
ami a kutatásokból is világosan következik, hogy a megfelelő D3-szint elérése
szinte minden gyakori betegség megelőzésében segít; a manapság oly gyakori
daganatos megbetegedések legfőbb oka is a D3 hiánya!
Forrásirodalomhttp://examine.com/supplements/Vitamin+K/Nutrition and Physical
Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects
(1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper &
BrothersNutrition and Disease ? the Interaction of Clinical and Experimental
Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934)www.vitamindcouncil.orgKönyv:
Szendi Gábor: Napfényvitamin - Hazugságok, tévhitek és a tények (Jaffa kiadó,
2012) Alkalmazás: Napi 12 csepp fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba
cseppentve vagy az ételhez keverve. Legjobb a nap első étkezésekor fogyasztani.
Folyadékba ne keverje! GAL K-komplex +D3 vitamin - 20 ml1 adag: 12 csepp60
adagot tartalmazMegnevezés/ 1 mlK-vitamin-komplex K1-vitamin (fillokinon)
K2-vitamin MK-7 (menakinon-7)500mcg (RDA*1%) 455mcg (RDA* 607%) 45mcg (RDA*
60%)D3-vitamin (kolekalciferol)4000NE = 100mcg (RDA* 2000%)*NRV: napi beviteli
referenciaérték %-a egy átlagos felnőtt számára. Összetevők: MCT-olaj (RSPO
minősítésű pálma- és kókuszolajból), fillokinon (K1-vitamin), menakinon-7
(K2-vitamin), kolekalciferol (D3-vitamin), természetes antioxidáns: E-vitamin
(kevert-tokoferolokból). Figyelmeztetés:Warfarin vagy Kumarin (K-vitamin
antagonista) típusú véralvadásgátló szedése esetén csak orvosa jóváhagyásával
fogyassza!Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai
uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend
kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy
egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A Himalaya Logistic Kft. valamennyi kommunikációs
felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.)
ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat.
Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a
legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható
tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a
fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek
eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak.
Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért
történjék, mert a termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk,
ezért dolgozunk. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó. Gyógyászati célra nem alkalmas. Kérjük, ha
bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat,
előbb konzultáljon szakorvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását,
alkalmazását. Kérjük, minden esetben tartsa be az adagolási, tárolási és egyéb
instrukciókat.Tárolás: Száraz, hűvös helyen, fénytől védve.Mindent megteszünk
azért, hogy teljeskörű tájékoztatást adjunk termékeinkről, azonban ha bármilyen
kérdése, aggálya lenne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, különösen akkor,
ha bármilyen ételre, összetevőre allergiás vagy érzékeny. Az instrukciók
betartásának elmaradásából és a nem megfelelő fogyasztásból eredő bármilyen
károkért nem vállalunk felelősséget. Forrás: niyodo.hu
Adatlap
Ár: | 3.130 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Termék: | Egyéb (kellékek, stb.) |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 184 alkalommal |
A hirdető adatai
Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "GAL K-komplex +D3 vitamin - 20 ml" című hirdetést látja. (fent)