
A 100 legjobb étel bográcsban - Bártfai László
Ki gondolta volna, hogy a konyhai eszközök robbanásszerű fejlődése, a
legmagasabb technológiákat felhasználó, csillogó űrbázisokhoz hasonló modern
konyhák programozható főzőedényei sem szorították ki a divatból ősrégi
főzőalkalmatosságunkat, a bográcsot, sőt napjainkban népszerűsége egyre inkább
nő. Bogrács, kondér, üst, vasfazék- őseink leleménye ez, még a konyhaszekrények
előtti időkből, amikor nagyon egyszerű és gyakorlatias módját kellett alkalmazni
az étel elkészítésének. Közben folyhatott a vadászat, halászat, az állatok
legeltetése és ellátása. Idő nemigen volt a nagy konyhai manírokhoz és
fortélyokhoz, igaz, konyha sem volt. Csak úgy a szabad ég alatt sütöttek-főztek,
vadat, halat eleget kínáltak az erdők, vizek; a mező sok jó illatú füve volt
fűszerük, a patak vize rá szomjuk enyhítője.
legmagasabb technológiákat felhasználó, csillogó űrbázisokhoz hasonló modern
konyhák programozható főzőedényei sem szorították ki a divatból ősrégi
főzőalkalmatosságunkat, a bográcsot, sőt napjainkban népszerűsége egyre inkább
nő. Bogrács, kondér, üst, vasfazék- őseink leleménye ez, még a konyhaszekrények
előtti időkből, amikor nagyon egyszerű és gyakorlatias módját kellett alkalmazni
az étel elkészítésének. Közben folyhatott a vadászat, halászat, az állatok
legeltetése és ellátása. Idő nemigen volt a nagy konyhai manírokhoz és
fortélyokhoz, igaz, konyha sem volt. Csak úgy a szabad ég alatt sütöttek-főztek,
vadat, halat eleget kínáltak az erdők, vizek; a mező sok jó illatú füve volt
fűszerük, a patak vize rá szomjuk enyhítője.

Adatlap
Ár: | 1.290 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2025.04.15 |
Eddig megtekintették 11 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "A 100 legjobb étel bográcsban - Bártfai László" című hirdetést látja. (fent)