Főzelékbiblia
Főzelékbiblia Talán nincs még egy olyan szakácskönyvszerző, akinek a neve
ennyire összeforrott volna a rajongása tárgyával, mint Szatmári Főzelékes Ferié.
Ennek a tőről metszett magyar ételfajtának ő a nem hivatalos, de jól ismert
nagykövete. Évtizedes munkásságának összefoglalója ez a kötet, amely klasszikus
fogásai mellett vadonatúj ételeket is tartalmaz, a teljességre törekvés
igényével. A Főzelékbiblia akárcsak a Biblia maga, két fő egységből áll. Az
ószövetségi részben a nagymama konyhájából vagy a napköziből jól ismert
fogásokhoz - a zöldborsófőzeléktől kezdve a spenóton át a tökfőzelékig - kapunk
minőségi recepteket megszívlelendő jótanácsokkal, hogy a hagyományok tovább
öröklődhessenek a családban. A második, mondhatni újszövetségi részben pedig
valóságos ízkavalkáddal találkozhatunk, hiszen Feri lenyűgöző kreativitással
képes ötvözni a magyar gasztronómiai hagyományokat izgalmas, a só-bors-paprika
hármasán túlmutató fűszerekkel és főzelékben korábban ritkán látott
zöldségekkel, hogy ne csak tápláló és egészséges, de ínycsiklandó ételek is
szülessenek a jól ismert alapokon. Így olyan finomságok is a tányérunkra
kerülhetnek, mint az ajváros zöldbabfőzelék, az édesköményes-narancsos
lencsefőzelék vagy éppen a padlizsános- paradicsomos csicseriborsó-főzelék. És
mivel nincsen főzelék feltét nélkül, ehhez is kapunk jó pár használható tippet;
bizony babpogácsa, borsófasírt, skót tojás, sőt zöldséges rizsgolyó is
megkoronázhatja mostantól kedvenceinket.
ennyire összeforrott volna a rajongása tárgyával, mint Szatmári Főzelékes Ferié.
Ennek a tőről metszett magyar ételfajtának ő a nem hivatalos, de jól ismert
nagykövete. Évtizedes munkásságának összefoglalója ez a kötet, amely klasszikus
fogásai mellett vadonatúj ételeket is tartalmaz, a teljességre törekvés
igényével. A Főzelékbiblia akárcsak a Biblia maga, két fő egységből áll. Az
ószövetségi részben a nagymama konyhájából vagy a napköziből jól ismert
fogásokhoz - a zöldborsófőzeléktől kezdve a spenóton át a tökfőzelékig - kapunk
minőségi recepteket megszívlelendő jótanácsokkal, hogy a hagyományok tovább
öröklődhessenek a családban. A második, mondhatni újszövetségi részben pedig
valóságos ízkavalkáddal találkozhatunk, hiszen Feri lenyűgöző kreativitással
képes ötvözni a magyar gasztronómiai hagyományokat izgalmas, a só-bors-paprika
hármasán túlmutató fűszerekkel és főzelékben korábban ritkán látott
zöldségekkel, hogy ne csak tápláló és egészséges, de ínycsiklandó ételek is
szülessenek a jól ismert alapokon. Így olyan finomságok is a tányérunkra
kerülhetnek, mint az ajváros zöldbabfőzelék, az édesköményes-narancsos
lencsefőzelék vagy éppen a padlizsános- paradicsomos csicseriborsó-főzelék. És
mivel nincsen főzelék feltét nélkül, ehhez is kapunk jó pár használható tippet;
bizony babpogácsa, borsófasírt, skót tojás, sőt zöldséges rizsgolyó is
megkoronázhatja mostantól kedvenceinket.
Adatlap
Ár: | 5.490 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2025.01.31 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Főzelékbiblia" című hirdetést látja. (fent)