TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK 50 ÉV FELETTIEKNEK
Szerzők: Veresné Dr. Bálint Márta, Horváth Judit, Dr. Lichthammer Adrienn
SpringMed Kiadó, 2019 Az idősödés természetes folyamat, melyet szerencsés
esetben mind hosszabb ideig megtapasztalhatunk. Az egészség megtartása pedig a
legfontosabb dolog ahhoz, hogy az időskor miatt ne váljunk kiszolgáltatottá, és
az életet mindvégig élvezhessük. Érdemes ezért megérteni, mi történik
szervezetünkben, és végiggondolni, mit tehetünk magunkért. Az életkorból adódóan
azonban különböző táplálkozási problémák jelentkeznek. ? A hibás étkezési
szokások esetleg már rögzültek, jobban ragaszkodnak a hagyományokhoz. ? A
lakosság többségéhez hasonlóan táplálkozási ismereteik nem megfelelőek. ?
Nincsenek tisztában a természetes élettani változásokkal, így azokhoz nem
alkalmazkodnak. ? Gyakran beteg, gyógyszert szed, mely szintén befolyásolhatja
az étvágyat. A megfelelő táplálkozás késlelteti az öregedést, egészségmegőrző
hatású, és a már kialakult betegség tüneteit is enyhíti. A táplálkozásszakértők
könyve ehhez nyújt segítséget. Ajánljuk a könyvet azoknak az 50 év felettieknek,
akik tudatosan próbálják az egészségüket megőrizni és ehhez szívesen olvasnak
megfelelő irodalmat. A könyvben színes melléklet tartalmazza a receptekhez
készült ételfotókat. A kötet adatai: Kötés: puhafedeles Megjelenés éve: 2019
Terjedelem: 268 oldal Tartalomjegyzék: A könyvben szereplő receptek és
érdekességek jegyzéke Ajánlás (Zentai Andrea, MSc) Beköszöntő (Dr . Jászberényi
József) Szerzői előszó I. Az időskorról A népesség jellemzői Ki számít öregnek
Táplálkozási problémák időskorban Élettani változások A tápláltsági állapot
jellemzői II. Étrendi ajánlások Tápanyagszükséglet és az étrend jellemzői
Felhasználható nyersanyagok Konyhatechnológiai lehetőségek Gyakorlati tanácsok
III. Táplálkozásfüggő betegségekről röviden Székrekedés (obstipáció)
Tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia) Elhízás, túlsúly (obesitás)
Cukorbetegség (diabétesz) Szív- és keringési betegségek (kardiovaszkuláris
betegségek) Csontritkulás (oszteoporózis) Gyógyszerszedés IV. Korszerű és finom
receptek Receptek jegyzéke 1 . Szendvicskrémek 2 . Gyors reggelik 3 . Előételek,
vendégvárók 4 . Levesek 5 . Húsos ételek 6 . Egytálételek 7 . Húsmentes ételek 8
. Desszertek, sós és édes sütemények V. Hiedelmek, tévhitek (igaz ? nem igaz)
VI. Hasznos információk A könyv szerzői, lektora és támogatói Felhasznált
irodalom A SpringMed Kiadó könyvajánlója VII.SZÍNES MELLÉKLET
SpringMed Kiadó, 2019 Az idősödés természetes folyamat, melyet szerencsés
esetben mind hosszabb ideig megtapasztalhatunk. Az egészség megtartása pedig a
legfontosabb dolog ahhoz, hogy az időskor miatt ne váljunk kiszolgáltatottá, és
az életet mindvégig élvezhessük. Érdemes ezért megérteni, mi történik
szervezetünkben, és végiggondolni, mit tehetünk magunkért. Az életkorból adódóan
azonban különböző táplálkozási problémák jelentkeznek. ? A hibás étkezési
szokások esetleg már rögzültek, jobban ragaszkodnak a hagyományokhoz. ? A
lakosság többségéhez hasonlóan táplálkozási ismereteik nem megfelelőek. ?
Nincsenek tisztában a természetes élettani változásokkal, így azokhoz nem
alkalmazkodnak. ? Gyakran beteg, gyógyszert szed, mely szintén befolyásolhatja
az étvágyat. A megfelelő táplálkozás késlelteti az öregedést, egészségmegőrző
hatású, és a már kialakult betegség tüneteit is enyhíti. A táplálkozásszakértők
könyve ehhez nyújt segítséget. Ajánljuk a könyvet azoknak az 50 év felettieknek,
akik tudatosan próbálják az egészségüket megőrizni és ehhez szívesen olvasnak
megfelelő irodalmat. A könyvben színes melléklet tartalmazza a receptekhez
készült ételfotókat. A kötet adatai: Kötés: puhafedeles Megjelenés éve: 2019
Terjedelem: 268 oldal Tartalomjegyzék: A könyvben szereplő receptek és
érdekességek jegyzéke Ajánlás (Zentai Andrea, MSc) Beköszöntő (Dr . Jászberényi
József) Szerzői előszó I. Az időskorról A népesség jellemzői Ki számít öregnek
Táplálkozási problémák időskorban Élettani változások A tápláltsági állapot
jellemzői II. Étrendi ajánlások Tápanyagszükséglet és az étrend jellemzői
Felhasználható nyersanyagok Konyhatechnológiai lehetőségek Gyakorlati tanácsok
III. Táplálkozásfüggő betegségekről röviden Székrekedés (obstipáció)
Tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia) Elhízás, túlsúly (obesitás)
Cukorbetegség (diabétesz) Szív- és keringési betegségek (kardiovaszkuláris
betegségek) Csontritkulás (oszteoporózis) Gyógyszerszedés IV. Korszerű és finom
receptek Receptek jegyzéke 1 . Szendvicskrémek 2 . Gyors reggelik 3 . Előételek,
vendégvárók 4 . Levesek 5 . Húsos ételek 6 . Egytálételek 7 . Húsmentes ételek 8
. Desszertek, sós és édes sütemények V. Hiedelmek, tévhitek (igaz ? nem igaz)
VI. Hasznos információk A könyv szerzői, lektora és támogatói Felhasznált
irodalom A SpringMed Kiadó könyvajánlója VII.SZÍNES MELLÉKLET
Adatlap
Ár: | 3.185 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.30 |
Eddig megtekintették 2 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOK 50 ÉV FELETTIEKNEK" című hirdetést látja. (fent)