Betöltés...

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód Rohanó, stresszes hétköznapjainkon kapkodva
étkezünk, nagyarányú szénhidrát- és cukorfogyasztás mellett étrendünk javarészt
feldolgozott, tartósított élelmiszerekből áll. Az alapanyagok kiválasztásakor
nem követjük az évszakok és napszakok változását, késő este is bőségesen
vacsorázunk, sokat nassolunk, és így folyamatosan dolgoztatjuk az
inzulinháztartásunkat. Az esti étkezések megzavarják a biológiai folyamatainkat,
az alváshoz és ezáltal a szervek és sejtek regenerálódásához nélkülözhetetlen
biokémiai rendszereinket. Ráadásul folyamatos információáradattal terheljük a
szimpatikus idegrendszerünket és ezáltal hormonműködésünket. Ez a könyv a
változtatás lehetőségét kínálja nekünk. Ám ahhoz, hogy megérthessük, milyen
étkezési és életmódbeli változtatások szükségesek az egészséges életvitelhez és
a krónikus betegségek megelőzéséhez, át kell tekintenünk szervezetünk
működésének alapjait. Meg kell ismernünk a ?néma betegség, azaz a krónikus
gyulladás kialakulásának körülményeit, emésztőrendszerünk működését, valamint
azokat a környezeti tényezőket, amelyek hozzásegítenek bennünket az egészség
eléréséhez. Ez utóbbiakhoz tartozik az étkezési ritmus, a stresszkezelés, a
nyugodt alvás vagy a regeneráció. Mindez elvezet minket egy olyan étkezési
irányzathoz, amely Magyarországon még kevéssé elterjedt, ám a külföldi
gyakorlatban kifejezetten eredményesnek számít. A gyulladáscsökkentő étrend
alapja a nehezen emészthető, a belekben könnyen fermentálódó szénhidrátok
kiküszöbölése. Rubin Eszter író, gasztronómus 65 gondosan összeállított és
ínycsiklandó receptjét Farkas-Boross Zita funkcionális táplálkozási tanácsadó
összefoglalója egészíti ki a diéta elméleti alapjairól. Újszerű megközelítésük
segít eligazodni a helyes alapanyagválasztásban, amely nagymértékben javíthatja
az új népbetegségek: a SIBO-hoz, az IBS-hez és a refluxhoz kapcsolódó emésztési
problémákat. A változatos és tápanyagdús ételeket a szerzők a különböző
szénhidrátok ? különösen a keményítők ? bélrendszerre gyakorolt hatásainak
figyelembevételével válogatták össze, emellett természetesen nem tartalmaznak
gyulladáskeltő hatású alapanyagokat: glutént, tejet és tejterméket,
tojásfehérjét, élesztőt, szóját, kukoricát, napraforgóolajat és hozzáadott
cukrot, így a könyv az összetett táplálékallergiában/-intoleranciában
érintetteknek is óriási segítséget nyújt. Itt az idő, hogy ne másoktól várjuk a
megoldást életminőségünk javítására: ismerjük fel a lehetőségeinket, és vegyük
saját kezünkbe a gyógyulásunkat.

Tovább
Adatlap
Ár: 3.990 Ft
Könyvkereső: EGYÉB
 
Feladás dátuma: 2025.01.03
Eddig megtekintették 1 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Gyulladáscsökkentő étrend és életmód" című hirdetést látja. (fent)