SZŐRÖSTÜL-BŐRÖSTÜL
Azoknak, akik jót akarnak enni és közben a világot is szeretnék megmenteni
Szerző: Joacim Lund Typotex Kiadó, 2017 Joacim Lund riportkönyvében arra keresi
a választ, hogyan tudnánk kitörni az élelmiszer-üzletláncok olcsó, ezért rossz
minőségű és szűk választékú áruinak fogságából. Hogyan változtassunk az utóbbi
évtizedekben teljesen megváltozott étkezési szokásainkon, hogy visszatérhessünk
a tudatos táplálkozáshoz, egészséges főzéshez. Vajon akkor is megennénk az előre
feldolgozott készételeket, ha tudnánk, miből és hogyan készülnek? A legnagyobb
gond, hogy a döntésre esélyünk sincs, ami a kereskedelmi hálózatok felelősségét
veti fel. Lund meglátogatta a norvég Coop és Rema üzletláncok vezetőségét, akik
hibáikat elismerve óvatos biotermék-kínálattal kísérleteznek, de ehhez
tájékozott vásárlókra van szükség. Az élelmiszer-iparág hátterében kiterjedt
környezeti és állatjóléti problémák húzódnak, húsalapú étkezésünk a takarmány
nagyipari termelése miatt tönkreteszi a Földet, a brazil esőerdők négyötödét így
tarolták le. Ellenpéldákat keresve koppenhágai és londoni díjnyertes éttermekben
járunk, melyek azzal lettek világelsők, hogy helyi nyersanyagokból dolgoznak
vagy az alapanyag teljes feldolgozására törekednek a virágbefőttől az
elropogtatható szalonkafejig. Megismerkedünk a ?mindenevők dilemmájával? (mit
válasszunk, hogy életben maradjunk?), ?a nagy hármassal? (a só, a cukor és a
zsír háttérhatalmával), a nose to tail cookinggal (szőröstől-bőröstől), a
berlini Húsatlasszal, a barbecue texasi fővárosával, a lelkiismeretüket altató
?új jólétisekkel?, ?a boldog hús mítoszával? és az amerikanizált rohanó étrend
sokkoló számadataival. A kötet adatai: Formátum: B/5 Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 272 oldal
Szerző: Joacim Lund Typotex Kiadó, 2017 Joacim Lund riportkönyvében arra keresi
a választ, hogyan tudnánk kitörni az élelmiszer-üzletláncok olcsó, ezért rossz
minőségű és szűk választékú áruinak fogságából. Hogyan változtassunk az utóbbi
évtizedekben teljesen megváltozott étkezési szokásainkon, hogy visszatérhessünk
a tudatos táplálkozáshoz, egészséges főzéshez. Vajon akkor is megennénk az előre
feldolgozott készételeket, ha tudnánk, miből és hogyan készülnek? A legnagyobb
gond, hogy a döntésre esélyünk sincs, ami a kereskedelmi hálózatok felelősségét
veti fel. Lund meglátogatta a norvég Coop és Rema üzletláncok vezetőségét, akik
hibáikat elismerve óvatos biotermék-kínálattal kísérleteznek, de ehhez
tájékozott vásárlókra van szükség. Az élelmiszer-iparág hátterében kiterjedt
környezeti és állatjóléti problémák húzódnak, húsalapú étkezésünk a takarmány
nagyipari termelése miatt tönkreteszi a Földet, a brazil esőerdők négyötödét így
tarolták le. Ellenpéldákat keresve koppenhágai és londoni díjnyertes éttermekben
járunk, melyek azzal lettek világelsők, hogy helyi nyersanyagokból dolgoznak
vagy az alapanyag teljes feldolgozására törekednek a virágbefőttől az
elropogtatható szalonkafejig. Megismerkedünk a ?mindenevők dilemmájával? (mit
válasszunk, hogy életben maradjunk?), ?a nagy hármassal? (a só, a cukor és a
zsír háttérhatalmával), a nose to tail cookinggal (szőröstől-bőröstől), a
berlini Húsatlasszal, a barbecue texasi fővárosával, a lelkiismeretüket altató
?új jólétisekkel?, ?a boldog hús mítoszával? és az amerikanizált rohanó étrend
sokkoló számadataival. A kötet adatai: Formátum: B/5 Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 272 oldal
Adatlap
Ár: | 2.975 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.30 |
Eddig megtekintették 3 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "SZŐRÖSTÜL-BŐRÖSTÜL" című hirdetést látja. (fent)