Betöltés...

A legújabb házi cukrászat kézikönyve

"Házi czukrászat" czimű kézi-könyvecskémnek a múlt évben megjelent III. kiadása
is teljesen elfogyott, mely jelenség eléggé bizonyítja művem gyakorlati értékét,
miért is indítatva éreztem magamat, azt a jelent IV. kiadásban is
közrebocsátani. Ez alkalommal a fösúlyt a helyes magyarságra fektettem az előző
kiadásban előforduló magyartalanságokat kiküszöbölve, arra törekedtem, hogy a
kifejezések ne csak érthetők, hanem lehetőleg magyarosak is legyenek. De
számolva a czukrászat terén folyton fokozódó igényekkel is, jelen kiadást még
"Párizsi sütemények" czim alatt egy egész 15 reczeptet magába foglaló fejezettel
is bővítettem úgy, hogy kézi könyvecském immár 359 különféle reczeptet foglal
magában, amelyek a legujabb sütemények, torták, élesztős tészták, sós és édes
teasütemények, a legkülönbözőbb bonbonok és czukorkák (sokan nem tudják, hogy
Hegyesi József nevéhez fűződik a szaloncukor elkészítésének módja és így az
igazi magyar hungaricummá vált: "Jókai még szalonczukkedlinek nevezte a
szaloncukrot, ugyanis a cukorka neve a német salonzuckerl szóból ered. 1891-ben
megjelent "A legújabb házi czukrászat kézikönyve"-ben, amelyben tizenhétféle
szaloncukrot ír le a szerző, így pl.: szalon-ananász czukorkák,
szaloncréme-bonbonok, szalon-marasquin-czukorkák, szalon-pisztácz-czukorkák.),
crémek, fagylaltok és sorbettek, valamint a legujabb parfaitek készítését
röviden és nagyon érthetően tárgyalom. A mű jelen kiadása az 1891-es megjelenés
reprintje.

Tovább
Adatlap
Ár: 3.500 Ft
Könyvkereső: Szakács
 
Feladás dátuma: 2024.11.21
Eddig megtekintették 0 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

A legújabb házi cukrászat kézikönyve
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "A legújabb házi cukrászat kézikönyve" című hirdetést látja. (fent)