A HÚGYSAVSZINTCSÖKKENTÉS ÉS A KÖSZVÉNY DIÉTÁS- ÉS ÉLETMÓDKEZ
Szerző: Gyurcsáné Kondrát Ilona SpringMed Kiadó, 2024 A vér magas húgysavszintje
kockázati tényező, mely a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a köszvény
kialakulásának kockázatát egyaránt növeli. A magas húgysavszint (hiperurikémia)
nőknél okozhat gyakrabban problémákat, főként, ha túlsúly, esetleg cukor- baj is
társul hozzá. Fontos megismerni, milyen módon lehet a húgysavszintet az étkezési
szokások megváltoztatásával és életmódváltással kordában tartani. A
fegyelmezettebb étrend és a testsúlycsökkentés szintén hozzájárul a
húgysavszintcsökkenéshez, sőt ezzel még a cukorbetegség kialakulását és számos
más betegség (vesekövesség, daganatos betegségek) kialakulásának kockázatát is
lehet csökkenteni. A könyv több, mint 100 receptet, számos ételfotót,
purintáblázatot és 40, a betegek által leggyakrabban feltett kérdéseket és
válaszokat tartalmaz. A könyv végén szójegyzék, orvosi kifejezések magyarázó
szótára is segíti az olvasót. Ajánljuk a könyvet a magas húgysavszint
kialakulását vagy csökkentését kívánó olvasóknak, és a már köszvényben
szenvedőknek egyaránt. A kötet adatai: Formátum: A/5 Kötés: puhatáblás
Megjelenés éve: 2024 Terjedelem: 148 oldal + színes ételfotók oldal
Tartalomjegyzék: Ajánlás (Szűcs Zsuzsanna MSc) I. A húgysavszintcsökkentő,
purinszegény étrend alapjai 1. Bevezetés 2. Mi okozhatja a magas húgysavszintet?
3. Hogyan táplálkozzunk a köszvény elkerülésére, a húgysavszint csökkentésére?
II. Húgysavszintcsökkentő, purinszegény ételek 1. Mintaétrendek 2. Ételreceptek
jegyzéke 3. Receptek leírása III. Kérdezz! Felelek! 40 kérdés és felelet a
húgysavcsökkentés diétájáról IV. Hasznos információk Élelmiszerek purintartalma
A SpringMed Kiadó könyvajánlója V. Színes melléklet ételfotókkal
kockázati tényező, mely a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a köszvény
kialakulásának kockázatát egyaránt növeli. A magas húgysavszint (hiperurikémia)
nőknél okozhat gyakrabban problémákat, főként, ha túlsúly, esetleg cukor- baj is
társul hozzá. Fontos megismerni, milyen módon lehet a húgysavszintet az étkezési
szokások megváltoztatásával és életmódváltással kordában tartani. A
fegyelmezettebb étrend és a testsúlycsökkentés szintén hozzájárul a
húgysavszintcsökkenéshez, sőt ezzel még a cukorbetegség kialakulását és számos
más betegség (vesekövesség, daganatos betegségek) kialakulásának kockázatát is
lehet csökkenteni. A könyv több, mint 100 receptet, számos ételfotót,
purintáblázatot és 40, a betegek által leggyakrabban feltett kérdéseket és
válaszokat tartalmaz. A könyv végén szójegyzék, orvosi kifejezések magyarázó
szótára is segíti az olvasót. Ajánljuk a könyvet a magas húgysavszint
kialakulását vagy csökkentését kívánó olvasóknak, és a már köszvényben
szenvedőknek egyaránt. A kötet adatai: Formátum: A/5 Kötés: puhatáblás
Megjelenés éve: 2024 Terjedelem: 148 oldal + színes ételfotók oldal
Tartalomjegyzék: Ajánlás (Szűcs Zsuzsanna MSc) I. A húgysavszintcsökkentő,
purinszegény étrend alapjai 1. Bevezetés 2. Mi okozhatja a magas húgysavszintet?
3. Hogyan táplálkozzunk a köszvény elkerülésére, a húgysavszint csökkentésére?
II. Húgysavszintcsökkentő, purinszegény ételek 1. Mintaétrendek 2. Ételreceptek
jegyzéke 3. Receptek leírása III. Kérdezz! Felelek! 40 kérdés és felelet a
húgysavcsökkentés diétájáról IV. Hasznos információk Élelmiszerek purintartalma
A SpringMed Kiadó könyvajánlója V. Színes melléklet ételfotókkal
Adatlap
Ár: | 3.880 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Könyvkereső: | Egészség, egészségügyi |
Feladás dátuma: | 2024.11.26 |
Eddig megtekintették 9 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "A HÚGYSAVSZINTCSÖKKENTÉS ÉS A KÖSZVÉNY DIÉTÁS- ÉS ÉLETMÓDKEZ" című hirdetést látja. (fent)