Apám receptjei
Apám receptjei A regény fő helyszíne egy burgundiai kisváros vendéglője, ahol
hagyományos francia ételek sülnek, főnek, a vendégsereg legnagyobb örömére. A
főhős Monsieur Henri, a Virágos Állomás régi vágású szakácsa, egyben
tulajdonosa, az elbeszélő pedig a fia, Julien, aki szenvedélyesen kuktáskodik a
konyhában, amióta csak az eszét tudja. Amikor Henri úr kómába esik, Julien ott
ül az ágya mellett, és feltolulnak benne az emlékek. Megelevenednek gyerekkora
hősei, apja élete társa, a szépséges, jóságos Hélene, akinek a személye körül
fájdalmas titok lappang, Lulu, a fegyvertárs-másodszakács, Nicole, a
tűzrőlpattant pincérnő, Gabriel, az anarchista favágó... És Julien eltöpreng:
vajon hová tűnt, megvan-e még valahol vágyai netovábbja, az apai receptkönyv? Az
Apám receptjei a szeretetről szól, a történetmesélő fiúi szeretetéről és a
szerző, Jacky Durand szeretetéről a (francia) konyha iránt. A magyar kiadás
függelékében a fordító Bognár Róbert jóvoltából a Virágos Állomás asztalaira
kerülő ételekről, italokról tájékozódhat az olvasó. Jacky Durand újságíró. Évek
óta járja Franciaországot, riportokat, ételkritikákat ír a Libération
napilapnak, állandó munkatársa a France Culture rádiónak. Továbbá
gasztroblogger, és maga is szakácskodik. Számos műfajban publikál, az Apám
receptjei a második regénye.
hagyományos francia ételek sülnek, főnek, a vendégsereg legnagyobb örömére. A
főhős Monsieur Henri, a Virágos Állomás régi vágású szakácsa, egyben
tulajdonosa, az elbeszélő pedig a fia, Julien, aki szenvedélyesen kuktáskodik a
konyhában, amióta csak az eszét tudja. Amikor Henri úr kómába esik, Julien ott
ül az ágya mellett, és feltolulnak benne az emlékek. Megelevenednek gyerekkora
hősei, apja élete társa, a szépséges, jóságos Hélene, akinek a személye körül
fájdalmas titok lappang, Lulu, a fegyvertárs-másodszakács, Nicole, a
tűzrőlpattant pincérnő, Gabriel, az anarchista favágó... És Julien eltöpreng:
vajon hová tűnt, megvan-e még valahol vágyai netovábbja, az apai receptkönyv? Az
Apám receptjei a szeretetről szól, a történetmesélő fiúi szeretetéről és a
szerző, Jacky Durand szeretetéről a (francia) konyha iránt. A magyar kiadás
függelékében a fordító Bognár Róbert jóvoltából a Virágos Állomás asztalaira
kerülő ételekről, italokról tájékozódhat az olvasó. Jacky Durand újságíró. Évek
óta járja Franciaországot, riportokat, ételkritikákat ír a Libération
napilapnak, állandó munkatársa a France Culture rádiónak. Továbbá
gasztroblogger, és maga is szakácskodik. Számos műfajban publikál, az Apám
receptjei a második regénye.
Adatlap
Ár: | 2.290 Ft |
Könyvkereső: | EGYÉB |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 11 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Apám receptjei" című hirdetést látja. (fent)