Váradi Tibor - Napfényes receptek 3.
A füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő
alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt
(húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges
alapanyagokat is (a sót, cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.), az előző
két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a
megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan
recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt
vagy búzahúst tartalmaznak. Így akik a natúrkonyha örömei mellett a hagyományos
konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani, számos ínycsiklandó étel receptjét
találhatják meg a jelen kiadványban. Ezek az alapanyagok azonban kívánság
szerint egészségesebb megfelelőikkel is helyettesíthetők! Ünnepi és különleges
ételek címmel új fejezettel jelentkezünk, melyben különleges alkalmakra szóló
receptek, továbbá olyan ételféleségek találhatók, melyek elkészítése több
ügyességet, nagyobb konyhai jártasságot igényel. Egyszerű főételek címszó alatt
ezzel szemben olyan ételeket gyűjtöttünk össze, melyek bárki számára viszonylag
gyorsan és könnyen elkészíthetőek. A Tájjellegű ételek rovat a világ különböző
tájainak ízvilágába kalauzol el minket. Kiadványunkban ismét közreadunk olyan
táblázatokat, segédanyagokat, melyek az egészséges táplálkozás alapelveit
ismertetik, továbbá hasznos információkkal szolgálnak a helyes és az egészséget
megőrző étkezési szokások kialakításában. I. Levesek 1. Spenótos csalánleves 2.
Hagymaleves borókával 3. Kínaikelleves 4. Kapros zöldbabkrémleves 5. Tavaszi
erőleves 6. Zöldborsóleves 7. Zöldbableves 8. Kapros kukoricaleves 9. Kölesleves
10. Spenótleves 11. Sárgaborsókrémleves 12. Fokhagymaleves II. Egyszerű főételek
1. Finomfőzelék 2. Zeller póréhagymával 3. Kapros cukkíni és tök 4.
Karfiolfőzelék 5. Paprikás-padlizsános tészta 6. Zöldséges kölesfelfújt 7.
Káposztás puliszka 8. Wokban sült zöldségek tésztával 9. Édeskés bab egytálétel
10. Rakott padlizsán 11. Párolt, gesztenyés vöröskáposzta 12. Csőben sült
brokkolis tészta III. Tájjellegű ételek 1. ?Zöld leves? (portugál étel) 2.
Csicseriborsóleves (arab étel) 3. Mediterrán ragu 4. Milánói makaróni (olasz
étel) 5. Rizses egytálétel padlizsánnal (iráni étel) 6. Algába tekert rizs
(japán étel) 7. Hamis gulyásleves 8. Betyárleves 9. Erdélyi rakott káposzta 10.
Bácskai rizses szejtán 11. Kolozsvári káposzta 12. Alföldi galuska IV. Ünnepi és
különleges ételek 1. Karácsonyi algaleves 2. Szilveszteri korhelyleves 3.
Zöldségkocsonya 4. Zöldségkrémmel töltött rántott palacsinta 5. Gesztenyés
tészta könnyű, bazsalikomos mártással 6. Árpagyöngyös töltött kellabda 7.
Szejtán Eszterházy módra 8. Karácsonyi aprósüteménytál 9. Datolyacsemege
(?szaloncukor?) 10. Mákos babajka 11. Diós patkó 12. Mézeskalác V. Sütemények 1.
Almás pite 2. Szilvalekváros papucs 3. Szilvalekváros fánkpuszik 4. Sütőtökös
rolád 5. Mákos puliszka 6. Aszalt meggyel töltött mákos kölesgolyók 7. Mézes
krémes 8. Mákos pite 9. Karobos-kókuszos szelet 10. Édes rizskocka 11.
Zabpehelykorongok 12. Amarantgolyó VI. Szendvicskrémek 1. Variációk
napraforgókrémre 2. Tökmagkrém 3. Szezámos margarinkrém 4. Hagymás paprikakrém
5. Brokkolikrém 6. Kukoricapástétom 7. Vöröslencsekrém 8. Tepertő jellegű krém
9. Petrezselyemkrém 10. Bazsalikomos lencsepástétom 11. Sörélesztőkrém 12.
Lestyános zöldségkrém VII. Egyebek 1. Gyökérsaláta 2. Tavaszi fűsaláta 3.
Búza-rozs kenyér 4. Tönkölylángos 5. Nokedli 6. Durumpalacsinta 7. Tofu házilag
8. Búzahús (szejtán) házilag 9. Sárgaborsólisztes karfiolfasírt 10. Magyaros
zabpehelyfasírt 11. Fokhagymás kínai kel 12. ?Lekvár? aszalt gyümölcsből A
csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma Egyes magvak csíráztatási jellemzői
Asztali áldások
alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt
(húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges
alapanyagokat is (a sót, cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.), az előző
két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a
megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan
recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt
vagy búzahúst tartalmaznak. Így akik a natúrkonyha örömei mellett a hagyományos
konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani, számos ínycsiklandó étel receptjét
találhatják meg a jelen kiadványban. Ezek az alapanyagok azonban kívánság
szerint egészségesebb megfelelőikkel is helyettesíthetők! Ünnepi és különleges
ételek címmel új fejezettel jelentkezünk, melyben különleges alkalmakra szóló
receptek, továbbá olyan ételféleségek találhatók, melyek elkészítése több
ügyességet, nagyobb konyhai jártasságot igényel. Egyszerű főételek címszó alatt
ezzel szemben olyan ételeket gyűjtöttünk össze, melyek bárki számára viszonylag
gyorsan és könnyen elkészíthetőek. A Tájjellegű ételek rovat a világ különböző
tájainak ízvilágába kalauzol el minket. Kiadványunkban ismét közreadunk olyan
táblázatokat, segédanyagokat, melyek az egészséges táplálkozás alapelveit
ismertetik, továbbá hasznos információkkal szolgálnak a helyes és az egészséget
megőrző étkezési szokások kialakításában. I. Levesek 1. Spenótos csalánleves 2.
Hagymaleves borókával 3. Kínaikelleves 4. Kapros zöldbabkrémleves 5. Tavaszi
erőleves 6. Zöldborsóleves 7. Zöldbableves 8. Kapros kukoricaleves 9. Kölesleves
10. Spenótleves 11. Sárgaborsókrémleves 12. Fokhagymaleves II. Egyszerű főételek
1. Finomfőzelék 2. Zeller póréhagymával 3. Kapros cukkíni és tök 4.
Karfiolfőzelék 5. Paprikás-padlizsános tészta 6. Zöldséges kölesfelfújt 7.
Káposztás puliszka 8. Wokban sült zöldségek tésztával 9. Édeskés bab egytálétel
10. Rakott padlizsán 11. Párolt, gesztenyés vöröskáposzta 12. Csőben sült
brokkolis tészta III. Tájjellegű ételek 1. ?Zöld leves? (portugál étel) 2.
Csicseriborsóleves (arab étel) 3. Mediterrán ragu 4. Milánói makaróni (olasz
étel) 5. Rizses egytálétel padlizsánnal (iráni étel) 6. Algába tekert rizs
(japán étel) 7. Hamis gulyásleves 8. Betyárleves 9. Erdélyi rakott káposzta 10.
Bácskai rizses szejtán 11. Kolozsvári káposzta 12. Alföldi galuska IV. Ünnepi és
különleges ételek 1. Karácsonyi algaleves 2. Szilveszteri korhelyleves 3.
Zöldségkocsonya 4. Zöldségkrémmel töltött rántott palacsinta 5. Gesztenyés
tészta könnyű, bazsalikomos mártással 6. Árpagyöngyös töltött kellabda 7.
Szejtán Eszterházy módra 8. Karácsonyi aprósüteménytál 9. Datolyacsemege
(?szaloncukor?) 10. Mákos babajka 11. Diós patkó 12. Mézeskalác V. Sütemények 1.
Almás pite 2. Szilvalekváros papucs 3. Szilvalekváros fánkpuszik 4. Sütőtökös
rolád 5. Mákos puliszka 6. Aszalt meggyel töltött mákos kölesgolyók 7. Mézes
krémes 8. Mákos pite 9. Karobos-kókuszos szelet 10. Édes rizskocka 11.
Zabpehelykorongok 12. Amarantgolyó VI. Szendvicskrémek 1. Variációk
napraforgókrémre 2. Tökmagkrém 3. Szezámos margarinkrém 4. Hagymás paprikakrém
5. Brokkolikrém 6. Kukoricapástétom 7. Vöröslencsekrém 8. Tepertő jellegű krém
9. Petrezselyemkrém 10. Bazsalikomos lencsepástétom 11. Sörélesztőkrém 12.
Lestyános zöldségkrém VII. Egyebek 1. Gyökérsaláta 2. Tavaszi fűsaláta 3.
Búza-rozs kenyér 4. Tönkölylángos 5. Nokedli 6. Durumpalacsinta 7. Tofu házilag
8. Búzahús (szejtán) házilag 9. Sárgaborsólisztes karfiolfasírt 10. Magyaros
zabpehelyfasírt 11. Fokhagymás kínai kel 12. ?Lekvár? aszalt gyümölcsből A
csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma Egyes magvak csíráztatási jellemzői
Asztali áldások
Adatlap
Ár: | 700 Ft |
Könyvkereső: | Egészség, egészségügyi |
Feladás dátuma: | 2024.12.31 |
Eddig megtekintették 23 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Váradi Tibor - Napfényes receptek 3." című hirdetést látja. (fent)