Betöltés...

Samin Nosrat - Só, zsír, sav, hő

Samin Nosrat másodéves egyetemistaként került kapcsolatba a főzéssel, amikor
Kalifornia egyik emblematikus éttermében, a Chez Panisse-ban kezdett dolgozni,
ahol a ranglétra összes fokát végigjárva séf lett. Azóta a főzés a szenvedélye,
akármerre járt a világban, Japántól Mexikóig, Olaszországtól Amerikáig az ízek
titkát kutatta, és azt tapasztalta, hogy az ételt négy elem tesz tökéletessé
vagy tesz tönkre: a só, a zsír, a sav vagy a hő.A só, ami felerősíti az ízeket,
a zsír, ami ízt ad és állagot képez, a sav, ami egyensúlyba hozza az ízeket, és
a hő, ami végső soron meghatározza az ételek állagát. Samin Nosrat könyvének
első fele olyan, mint egy profi főzőtanfolyam, a második részében található több
mint 100 recept elkészítésével pedig kipróbálhatjuk a tanultakat. Samin Nosrat
amerikai séf és gasztronómiai író - egyesek szerint a következő Julia Child -
2000 óta foglalkozik hivatásszerűen főzéssel. 2017-ben megjelent Só, zsír, sav,
hő című első könyvét, melyen 14 évig dolgozott, számos díjjal jutalmazták, a The
Times Az év szakácskönyvének választotta. A belőle készült négyrészes sorozat a
Netflixen látható.Számomra az egyetlen ember, aki megfejtette a gasztronómiai
mátrixot, Samin Nosrat. Egy igazi, sallangmentes gasztrozseni. Ha egyetlenegy
gasztrosorozatot nézel a Netflixen, legyen ez. Ha egyetlen szakácskönyved van
otthon, legyen ez, és ígérem, megtanulsz főzni! Wossala Rozina
étteremtulajdonos, gasztronómus

Tovább
Adatlap
Ár: 11.250 Ft
Könyvkereső: Szakács
 
Feladás dátuma: 2024.07.04
Eddig megtekintették 5 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Samin Nosrat - Só, zsír, sav, hő
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Samin Nosrat - Só, zsír, sav, hő" című hirdetést látja. (fent)



A vadon termő ehető növények igazi varázsételek és csodálatosan fel tudják dobni a konyhánkat. De mit ehetünk meg bátran és mi mérgező? Ez a kötet a 12 legfontosabb és legismertebb ehető vadnövényt mutatja be részletesen, így ideális társunk lehet, ha kirándulni indulunk. - EGYETLEN...