Joan van Roijen - Napeledel - Az Élő Ételek szakácskönyve
Hogyan tudhatjuk, milyen táplálék jó a számunkra? Sajnos ezt már hosszú ideje
nem tudjuk, mivel az emberiség, jóllehet testi felépítése szerint az
állatvilághoz tartozik, ösztönei már kevésbé működnek, intelligenciája azonban
még nem fejlődött olyan fokra, hogy felismerje a számára ideális táplálékot.
Éhségünk, szomjúságunk és ízlésünk nem természetes. Egyre inkább választunk
természetellenes, halott, méreganyagokban bővelkedő, valójában tápanyagoknak nem
mondható ételeket. A nem megfelelő tápanyagok természetellenes rezgésszáma és a
testünkben végbemenő kémiai folyamatok miatt szervezetünk állandóan helytelen
jelzéseket kap. Táplálékanyagainkban a sütés-főzés során különféle, a szervezet
számára idegen kémiai vegyület jön létre és leukocytosis keletkezik. Ez olyan
védekező mechanizmus, mint amikor valamilyen fertőző betegség során
szervezetünkben az idegen anyagok kiiktatására fehérvérsejtjeink elszaporodnak.
Képzeljük csak el, mindez hosszú távon milyen hatást gyakorol szervezetünkre. A
természetellenes és halott táplálék megemésztése szervezetünktől komoly energiát
követel. Sőt, gondoljuk végig, mi történik a bőséges étkezés után. Hányszor
tapasztaljuk, hogy mennyire bágyadtak leszünk, elálmosodunk, és aludni
szeretnénk. A nagy mennyiségű evés következménye: az emésztőcsatornánkban
kialakuló kaotikus állapot. A kiadós ebéddel kapcsolatban beszélhetünk a sósra
édes és az édesre sós erőteljes hatásáról. Ismeretes, hogy jól fűszerezett,
fehérjében gazdag, sós fogás után kellemesnek hat az édes desszert.
nem tudjuk, mivel az emberiség, jóllehet testi felépítése szerint az
állatvilághoz tartozik, ösztönei már kevésbé működnek, intelligenciája azonban
még nem fejlődött olyan fokra, hogy felismerje a számára ideális táplálékot.
Éhségünk, szomjúságunk és ízlésünk nem természetes. Egyre inkább választunk
természetellenes, halott, méreganyagokban bővelkedő, valójában tápanyagoknak nem
mondható ételeket. A nem megfelelő tápanyagok természetellenes rezgésszáma és a
testünkben végbemenő kémiai folyamatok miatt szervezetünk állandóan helytelen
jelzéseket kap. Táplálékanyagainkban a sütés-főzés során különféle, a szervezet
számára idegen kémiai vegyület jön létre és leukocytosis keletkezik. Ez olyan
védekező mechanizmus, mint amikor valamilyen fertőző betegség során
szervezetünkben az idegen anyagok kiiktatására fehérvérsejtjeink elszaporodnak.
Képzeljük csak el, mindez hosszú távon milyen hatást gyakorol szervezetünkre. A
természetellenes és halott táplálék megemésztése szervezetünktől komoly energiát
követel. Sőt, gondoljuk végig, mi történik a bőséges étkezés után. Hányszor
tapasztaljuk, hogy mennyire bágyadtak leszünk, elálmosodunk, és aludni
szeretnénk. A nagy mennyiségű evés következménye: az emésztőcsatornánkban
kialakuló kaotikus állapot. A kiadós ebéddel kapcsolatban beszélhetünk a sósra
édes és az édesre sós erőteljes hatásáról. Ismeretes, hogy jól fűszerezett,
fehérjében gazdag, sós fogás után kellemesnek hat az édes desszert.
Adatlap
Ár: | 3.200 Ft |
Könyvkereső: | Szakkönyv |
Feladás dátuma: | 2025.01.10 |
Eddig megtekintették 21 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Joan van Roijen - Napeledel - Az Élő Ételek szakácskönyve" című hirdetést látja. (fent)