Dr. Zajkás Gábor, Gyurcsáné Kondrát Ilona - Szív- és érbete
A szív-és érbetegek diétás könyve nemcsak szív-és érbetegnek szól! A
szívbetegségekben történő elhalálozás ma is a vezető halálok a világon és
hazánkban is! A könyv segítséget nyújt azoknak, akik hajlandók az életvitelükön
változtatni, hogy javítsanak az általános közérzetükön és megelőzzék a bajt! A
betegséget mindig könnyebb megelőzni, mint kezelni! Az orvos- dietetikus és
életmód tanácsadó szerzőpáros nem egy diétával és receptgyűjteménnyel
örvendeztette meg olvasóit és segített praktikus tanácsaival betegeknek,
hozzátartozóiknak, és az egészséges életre vágyóknak! Miben segít önnek ez a
könyv? ? Segít az étkezési szokásai kialakításában! ? Segít az egészsége
megőrzésében! ? Étrendmintákon, kiterjedt receptgyűjteményen,
kalóriatáblázatokon és színes fotókon keresztül mutatja be, hogy lehet
egészséges ételekből is változatosan és finomakat fogyasztani! JÓ ÉTVÁGYAT ÉS JÓ
EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK! A tartalomból: ? A szív- és érbetegségek megelőzése és
kezelése ? A táplálkozás szerepe ? Kockázati tényezők ? Ügyeljünk
testtömegünkre! ? Táplálkozás és testmozgás ? A telített zsírsavak, a transz
zsírsavak, valamint a koleszterin bevitelének csökkentése ? Aki nem iszik
alkoholt, ne kezdje el; aki iszik ? mértékkel tegye! ? Táplálkozási ajánlások
fokozott kockázat esetén ? Az étrendi ajánlások gyakorlati megvalósítása ?
Receptek ? Tápanyagtáblázatok ? Színes melléklet az ételekről ? Hasznos
információk A szerzőkről: Dr. Zajkás Gábor Zajkás Gábor dr. egyetemi
tanulmányainak befejezése után az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi
Intézet Dietetikai Osztályán kezdte pályafutását. Tarján Professzor
irányításával a kórházi és a kórházon kívüli betegélelmezéssel, a gyógyító
táplálkozás otthoni megvalósításának kérdéseivel foglalkozott, később
érdeklődése kiterjedt az egészséges, betegség-megelőző táplálkozásra, majd az
1980-as években Bíró György professzor vezetésével a lakosság táplálkozásának
vizsgálatára. Ezekkel a témákkal foglalkozó számos könyv, továbbá közel 100
hazai és külföldi folyóiratban megjelent közlemény szerzője és társszerzője,
emellett egészséges, valamint gyógyító táplálkozással foglalkozó népszerű
kiadványok fűződnek nevéhez. Gyurcsáné Kondrát Ilona Dietetikus, a Magyar
Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára és a Cukorbetegek Budapesti
Egyesületének vezetőségi tagja. 1978 óta dolgozik az Országos Korányi TBC és
Pulmonológiai Intézetben terápiás dietetikusként, 1985 óta vezető
dietetikusként. Számos könyv étrendi fejezetének szerzője. Oktatói, klinikai
tanácsadói és szakmai munkája elismeréseként 2007-ben a Magyar Dietetikusok
Országos Szövetsége az Év Terápiás Dietetikusa Díjjal tüntette ki.
szívbetegségekben történő elhalálozás ma is a vezető halálok a világon és
hazánkban is! A könyv segítséget nyújt azoknak, akik hajlandók az életvitelükön
változtatni, hogy javítsanak az általános közérzetükön és megelőzzék a bajt! A
betegséget mindig könnyebb megelőzni, mint kezelni! Az orvos- dietetikus és
életmód tanácsadó szerzőpáros nem egy diétával és receptgyűjteménnyel
örvendeztette meg olvasóit és segített praktikus tanácsaival betegeknek,
hozzátartozóiknak, és az egészséges életre vágyóknak! Miben segít önnek ez a
könyv? ? Segít az étkezési szokásai kialakításában! ? Segít az egészsége
megőrzésében! ? Étrendmintákon, kiterjedt receptgyűjteményen,
kalóriatáblázatokon és színes fotókon keresztül mutatja be, hogy lehet
egészséges ételekből is változatosan és finomakat fogyasztani! JÓ ÉTVÁGYAT ÉS JÓ
EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK! A tartalomból: ? A szív- és érbetegségek megelőzése és
kezelése ? A táplálkozás szerepe ? Kockázati tényezők ? Ügyeljünk
testtömegünkre! ? Táplálkozás és testmozgás ? A telített zsírsavak, a transz
zsírsavak, valamint a koleszterin bevitelének csökkentése ? Aki nem iszik
alkoholt, ne kezdje el; aki iszik ? mértékkel tegye! ? Táplálkozási ajánlások
fokozott kockázat esetén ? Az étrendi ajánlások gyakorlati megvalósítása ?
Receptek ? Tápanyagtáblázatok ? Színes melléklet az ételekről ? Hasznos
információk A szerzőkről: Dr. Zajkás Gábor Zajkás Gábor dr. egyetemi
tanulmányainak befejezése után az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi
Intézet Dietetikai Osztályán kezdte pályafutását. Tarján Professzor
irányításával a kórházi és a kórházon kívüli betegélelmezéssel, a gyógyító
táplálkozás otthoni megvalósításának kérdéseivel foglalkozott, később
érdeklődése kiterjedt az egészséges, betegség-megelőző táplálkozásra, majd az
1980-as években Bíró György professzor vezetésével a lakosság táplálkozásának
vizsgálatára. Ezekkel a témákkal foglalkozó számos könyv, továbbá közel 100
hazai és külföldi folyóiratban megjelent közlemény szerzője és társszerzője,
emellett egészséges, valamint gyógyító táplálkozással foglalkozó népszerű
kiadványok fűződnek nevéhez. Gyurcsáné Kondrát Ilona Dietetikus, a Magyar
Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára és a Cukorbetegek Budapesti
Egyesületének vezetőségi tagja. 1978 óta dolgozik az Országos Korányi TBC és
Pulmonológiai Intézetben terápiás dietetikusként, 1985 óta vezető
dietetikusként. Számos könyv étrendi fejezetének szerzője. Oktatói, klinikai
tanácsadói és szakmai munkája elismeréseként 2007-ben a Magyar Dietetikusok
Országos Szövetsége az Év Terápiás Dietetikusa Díjjal tüntette ki.
Adatlap
Ár: | 1.950 Ft |
Könyvkereső: | Egészség, egészségügyi |
Feladás dátuma: | 2024.11.01 |
Eddig megtekintették 29 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) " Dr. Zajkás Gábor, Gyurcsáné Kondrát Ilona - Szív- és érbete" című hirdetést látja. (fent)