Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes - Vendéglátó ismeret
A Vendéglátó ismeret tankönyv a szakmai oktatás számára készült. A célja, hogy
az alapokra épülő, de attól magasabb szintű szakmai ismeretet nyújtson a tanulók
számára a vendéglátás területéről. A tankönyv bemutatja az üzletek létesítésének
főbb szempontjait, az üzletnyitás feltételeit, a vendéglátás tevékenységi
folyamatát, ennek szervezési kérdéseit, a szükséges személyi feltételeket és az
elszámoltatás, felelősségre vonás problémakörét. Ilyen sok területet csak
vázlatosan lehet bemutatni egy rövid lélegzetű tankönyvben. A cél nem is a
részletes kifejtés volt, hanem az, hogy olyan ismeretek birtokába kerüljenek a
tanulók, amelyek lehetőséget nyújtanak a továbbgondolásra, a más tantárgyakban
megtanult ismerettel való összevetésre. Ennek a tankönyvnek az alapja a
Vendéglátó szakmai alapismeretek tankönyv, a gazdasági vonatkozásokat a
Gazdálkodási alapismeretek és a Vendéglátó gazdálkodási ismeretek mutatják be,
de a Szervezés és vezetés, a Marketing ismeretek a Szálloda ismeretek anyaga is
továbbgondolja az itt felvetett kérdéseket. Nagyon fontos, hogy a szakmai
gyakorlaton tanultakkal az itt közölt ismereteket összevessék, kiegészítsék a
tanulók. A jogszabályok ezen a területen gyorsan változnak. A tankönyv az
1998-as előírásokat tartalmazza, de már elkészültekor értesülhettünk róla, hogy
módosítások várhatók. Az ismeretek naprakészen tartásához ezért nagyon fontos a
folyóiratok, híradások folyamatos figyelemmel kísérése. A tankönyvben különböző
betűtípusokkal jelölt anyagrészek vannak. Vastagabban szedett betűkkel jelöltek
a definíciók, a különösen fontos anyagrészek. Vastagabb, dőlt betűkkel a tanulás
szempontjából fontos kiemelések találhatók. Dőlt betűkkel jelöltek azok a
kérdések, amelyek a tananyag kiegészítésére vagy elgondolkodásra, esetleg
egy-egy fogalom alaposabb megismerésére kérik a tanulókat.
az alapokra épülő, de attól magasabb szintű szakmai ismeretet nyújtson a tanulók
számára a vendéglátás területéről. A tankönyv bemutatja az üzletek létesítésének
főbb szempontjait, az üzletnyitás feltételeit, a vendéglátás tevékenységi
folyamatát, ennek szervezési kérdéseit, a szükséges személyi feltételeket és az
elszámoltatás, felelősségre vonás problémakörét. Ilyen sok területet csak
vázlatosan lehet bemutatni egy rövid lélegzetű tankönyvben. A cél nem is a
részletes kifejtés volt, hanem az, hogy olyan ismeretek birtokába kerüljenek a
tanulók, amelyek lehetőséget nyújtanak a továbbgondolásra, a más tantárgyakban
megtanult ismerettel való összevetésre. Ennek a tankönyvnek az alapja a
Vendéglátó szakmai alapismeretek tankönyv, a gazdasági vonatkozásokat a
Gazdálkodási alapismeretek és a Vendéglátó gazdálkodási ismeretek mutatják be,
de a Szervezés és vezetés, a Marketing ismeretek a Szálloda ismeretek anyaga is
továbbgondolja az itt felvetett kérdéseket. Nagyon fontos, hogy a szakmai
gyakorlaton tanultakkal az itt közölt ismereteket összevessék, kiegészítsék a
tanulók. A jogszabályok ezen a területen gyorsan változnak. A tankönyv az
1998-as előírásokat tartalmazza, de már elkészültekor értesülhettünk róla, hogy
módosítások várhatók. Az ismeretek naprakészen tartásához ezért nagyon fontos a
folyóiratok, híradások folyamatos figyelemmel kísérése. A tankönyvben különböző
betűtípusokkal jelölt anyagrészek vannak. Vastagabban szedett betűkkel jelöltek
a definíciók, a különösen fontos anyagrészek. Vastagabb, dőlt betűkkel a tanulás
szempontjából fontos kiemelések találhatók. Dőlt betűkkel jelöltek azok a
kérdések, amelyek a tananyag kiegészítésére vagy elgondolkodásra, esetleg
egy-egy fogalom alaposabb megismerésére kérik a tanulókat.
Adatlap
Ár: | 800 Ft |
Könyvkereső: | Iskolai / Tankönyvek |
Feladás dátuma: | 2025.01.30 |
Eddig megtekintették 34 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes - Vendéglátó ismeret" című hirdetést látja. (fent)