ÉVSZAKOK ÍZEI
Receptek és történetek Szerző: Váncsa István Open Books, 2022 Mi köze az
édesköménynek a biszbaszhoz? Hogyan köthető a blachan, ez az apró rákok és
sózott halak napon érlelésével készülő (és rendkívül büdös) indonéz hozzávaló a
mi vajtökünkhöz? Hogyan készíthetjük el a Hidegen mosolygó szőke márki nevezetű,
epres-csokoládés receptet? Csupa kínzó kérdés, amelyeket új szakácskönyvében
Váncsa István nemcsak feltesz, hanem rendre meg is válaszol. A szerző új
kötetének receptállománya alapanyagok köré csoportosul, vagyis (saját szavai
szerint) a mindennapi élet valóságos problémáira keres válaszokat. Szervező elve
a szezonalitás, tudjuk meg Váncsától, tekintve, hogy az ételkészítés alapanyagai
jórészt az évszakokhoz kapcsolódnak. Tavasszal csirkét ettünk, nyáron jércét,
ősszel kacsát-libát, telente disznóhúst, ám erre már csak a legöregebbek
emlékeznek. A nagy élelmiszer-áruházakban évszakoktól függetlenül mindig
ugyanazt látni, de valódi csirkét vagy jércét soha; ezeknek a szavaknak az
eredeti jelentése mostanra feledésbe merült. Ez a könyv mindazonáltal próbál úgy
tenni, mintha továbbra is normális életet élnénk egy normális világban, szerzője
tehát kegyes hazugságot terjeszt. Ettől jó a közérzete. Az Évszakok ízei
szórakoztat, tanít, elgondolkodtat, és mellesleg 240 izgalmas recepttel szolgál
- mi többet várhatnánk egy szakácskönyvtől? A kötet adatai: Kötés: keménytáblás
Megjelenés éve: 2022 Terjedelem: 392 oldal
édesköménynek a biszbaszhoz? Hogyan köthető a blachan, ez az apró rákok és
sózott halak napon érlelésével készülő (és rendkívül büdös) indonéz hozzávaló a
mi vajtökünkhöz? Hogyan készíthetjük el a Hidegen mosolygó szőke márki nevezetű,
epres-csokoládés receptet? Csupa kínzó kérdés, amelyeket új szakácskönyvében
Váncsa István nemcsak feltesz, hanem rendre meg is válaszol. A szerző új
kötetének receptállománya alapanyagok köré csoportosul, vagyis (saját szavai
szerint) a mindennapi élet valóságos problémáira keres válaszokat. Szervező elve
a szezonalitás, tudjuk meg Váncsától, tekintve, hogy az ételkészítés alapanyagai
jórészt az évszakokhoz kapcsolódnak. Tavasszal csirkét ettünk, nyáron jércét,
ősszel kacsát-libát, telente disznóhúst, ám erre már csak a legöregebbek
emlékeznek. A nagy élelmiszer-áruházakban évszakoktól függetlenül mindig
ugyanazt látni, de valódi csirkét vagy jércét soha; ezeknek a szavaknak az
eredeti jelentése mostanra feledésbe merült. Ez a könyv mindazonáltal próbál úgy
tenni, mintha továbbra is normális életet élnénk egy normális világban, szerzője
tehát kegyes hazugságot terjeszt. Ettől jó a közérzete. Az Évszakok ízei
szórakoztat, tanít, elgondolkodtat, és mellesleg 240 izgalmas recepttel szolgál
- mi többet várhatnánk egy szakácskönyvtől? A kötet adatai: Kötés: keménytáblás
Megjelenés éve: 2022 Terjedelem: 392 oldal
Adatlap
Ár: | 4.795 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.10.17 |
Eddig megtekintették 44 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "ÉVSZAKOK ÍZEI" című hirdetést látja. (fent)