DAGANATOS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE
Táplálkozási és életmódtanácsokkal Második kiadás Szerkesztette: Dr. Bittner
Nóra, Gyurcsáné Kondrát Ilona SpringMed Kiadó, 2021 A daganatos megbetegedések
hazánkban is több százezer embert érintenek. A halálozási statisztikák alapján,
a vezető halálokok közé tartozik a tüdőrák, a vastagbélrák és az emlőrák. Ezen
betegségek kialakulásában is szerepet játszanak a rossz szokások: a dohányzás,
az elhízás, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen ételek fogyasztása,
valamint a stressz. A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően
30-60%-ban van jelentősége az étkezésnek. Ha elfogadjuk a tényt, hogy
odafigyeljünk a táplálkozásra, ha a mindennapjaink részévé tesszük a mozgást,
akkor már sokat tettünk az egészségünk megóvása érdekében! Ráadásul, ugyanazon
ételreceptek és tanácsok megfogadásával és betartásával, nemcsak a daganatok,
hanem a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is tudjuk akadályozni. A
könyv alkotói évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok és dietetikusok. A
szerzők jól átlátható rendszerbe foglalva ismertetik mindazon tudnivalókat,
melyeket minden egészségtudatos egyénnek, illetve daganatos betegnek tudnia
kell, hiszen az életmód- és étkezési tanácsok mindenkire vonatkoznak. A tudás,
az ismeretek, valamint a könnyen elkészíthető receptek segítik az olvasót a
daganatos betegségek megelőzésében, de azokat is, akik daganatos betegségük
kapcsán étkezési és életmódbeli útmutatást keresnek. Magyarországon a szív- és
érrendszeri megbetegedéseket a daganatos betegségek követik a morbiditási és
mortalitási statisztikákban. A hazai rákregiszterek adatai nagyrészt megfelelnek
a nemzetközi tendenciáknak, európai viszonylatban a férfiak tekintetében első, a
nők vonatkozásában a második helyen állunk a rák okozta halálozásban. A
daganatos betegségek kialakulásában egyértelműen szerepet játszik a
környezetszennyezés, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a
stressz, az alkohol és nem utolsósorban a dohányzás is. A primer prevenció a
betegség kialakulásának megelőzését szolgálja, amelyre vonatkozóan táplálkozás
szemszögéből nézve nincs ugyan egyetlen és mindenki számára előírható diéta, de
az ajánlások figyelembevétele alapján összeállított étrend csökkentheti a
kialakulás kockázatát. A mérsékelt zsírbevitel, az élelmirost-gazdagság, a
zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, a túlzott cukorbevitel kerülése, a baromfi
hús és a halak előnyben részesítése fontos tényezők a megelőzés oldaláról. A
szekunder prevenció a korai diagnózist és az adekvát kezelést jelenti. Az
onkoterápia alatti diéta kialakításánál lényeges figyelembe venni, hogy
leromlott állapotban a kezelés hatékonysága is csökken. Nem megfelelő energia-
és fehérjebevitel az ellenállóképesség megváltozásához vezethet. Mindezek
értelmében fontos dietetikus szakember tanácsának kikérése a kezelés ideje alatt
az egyéni táplálásterápia kialakítása során. A könyv onkológus és dietetikus
szerzőpárosa a teammunkát kiemelve kíván segítséget nyújtani elsősorban a
betegeknek, valamint a megelőzés miatt az egészséges embereknek egyaránt.
Kubányi Jolán, MSc, elnök Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége A kötet
adatai: Formátum: 148 x 210 mm Megjelenés éve: 2021 Terjedelem: 252 + 16 oldal
színes melléklet A tartalomból: 1. rész: A táplálkozás, az életmód és a
daganatos betegségek összefüggései 1.1. Amit a daganatos betegségek
kialakulásáról és felismeréséről tudni kell 1.2. A megelőzés lehetőségei 1.3.
Életmódtanácsok, valamint a testmozgás lehetőségei a daganatos betegségek
megelőzésében és kezelésében 2. rész: Táplálkozási ajánlások az egészség
megőrzésére és daganatok esetén 2.1. Étrendi ajánlások 2.2. Táplálkozási
alapismeretek 2.3. Az étrendi ajánlások gyakorlati megvalósítása 2.4.
Mesterséges táplálás, a tápláltsági állapot és a tápszerek jelentősége a
daganatos betegek táplálkozásában 3. rész: Ételreceptek az egészségtudatosság
jegyében 3.1. Receptek jegyzéke 3.2. A receptek tápanyagtartalma 3.3. Útmutató
az ételek elkészítéséhez 3.4. Mintaétrendek 3.5. Receptek 4. rész: Hasznos
információk Színes melléklet
Nóra, Gyurcsáné Kondrát Ilona SpringMed Kiadó, 2021 A daganatos megbetegedések
hazánkban is több százezer embert érintenek. A halálozási statisztikák alapján,
a vezető halálokok közé tartozik a tüdőrák, a vastagbélrák és az emlőrák. Ezen
betegségek kialakulásában is szerepet játszanak a rossz szokások: a dohányzás,
az elhízás, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen ételek fogyasztása,
valamint a stressz. A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően
30-60%-ban van jelentősége az étkezésnek. Ha elfogadjuk a tényt, hogy
odafigyeljünk a táplálkozásra, ha a mindennapjaink részévé tesszük a mozgást,
akkor már sokat tettünk az egészségünk megóvása érdekében! Ráadásul, ugyanazon
ételreceptek és tanácsok megfogadásával és betartásával, nemcsak a daganatok,
hanem a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is tudjuk akadályozni. A
könyv alkotói évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok és dietetikusok. A
szerzők jól átlátható rendszerbe foglalva ismertetik mindazon tudnivalókat,
melyeket minden egészségtudatos egyénnek, illetve daganatos betegnek tudnia
kell, hiszen az életmód- és étkezési tanácsok mindenkire vonatkoznak. A tudás,
az ismeretek, valamint a könnyen elkészíthető receptek segítik az olvasót a
daganatos betegségek megelőzésében, de azokat is, akik daganatos betegségük
kapcsán étkezési és életmódbeli útmutatást keresnek. Magyarországon a szív- és
érrendszeri megbetegedéseket a daganatos betegségek követik a morbiditási és
mortalitási statisztikákban. A hazai rákregiszterek adatai nagyrészt megfelelnek
a nemzetközi tendenciáknak, európai viszonylatban a férfiak tekintetében első, a
nők vonatkozásában a második helyen állunk a rák okozta halálozásban. A
daganatos betegségek kialakulásában egyértelműen szerepet játszik a
környezetszennyezés, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a
stressz, az alkohol és nem utolsósorban a dohányzás is. A primer prevenció a
betegség kialakulásának megelőzését szolgálja, amelyre vonatkozóan táplálkozás
szemszögéből nézve nincs ugyan egyetlen és mindenki számára előírható diéta, de
az ajánlások figyelembevétele alapján összeállított étrend csökkentheti a
kialakulás kockázatát. A mérsékelt zsírbevitel, az élelmirost-gazdagság, a
zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, a túlzott cukorbevitel kerülése, a baromfi
hús és a halak előnyben részesítése fontos tényezők a megelőzés oldaláról. A
szekunder prevenció a korai diagnózist és az adekvát kezelést jelenti. Az
onkoterápia alatti diéta kialakításánál lényeges figyelembe venni, hogy
leromlott állapotban a kezelés hatékonysága is csökken. Nem megfelelő energia-
és fehérjebevitel az ellenállóképesség megváltozásához vezethet. Mindezek
értelmében fontos dietetikus szakember tanácsának kikérése a kezelés ideje alatt
az egyéni táplálásterápia kialakítása során. A könyv onkológus és dietetikus
szerzőpárosa a teammunkát kiemelve kíván segítséget nyújtani elsősorban a
betegeknek, valamint a megelőzés miatt az egészséges embereknek egyaránt.
Kubányi Jolán, MSc, elnök Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége A kötet
adatai: Formátum: 148 x 210 mm Megjelenés éve: 2021 Terjedelem: 252 + 16 oldal
színes melléklet A tartalomból: 1. rész: A táplálkozás, az életmód és a
daganatos betegségek összefüggései 1.1. Amit a daganatos betegségek
kialakulásáról és felismeréséről tudni kell 1.2. A megelőzés lehetőségei 1.3.
Életmódtanácsok, valamint a testmozgás lehetőségei a daganatos betegségek
megelőzésében és kezelésében 2. rész: Táplálkozási ajánlások az egészség
megőrzésére és daganatok esetén 2.1. Étrendi ajánlások 2.2. Táplálkozási
alapismeretek 2.3. Az étrendi ajánlások gyakorlati megvalósítása 2.4.
Mesterséges táplálás, a tápláltsági állapot és a tápszerek jelentősége a
daganatos betegek táplálkozásában 3. rész: Ételreceptek az egészségtudatosság
jegyében 3.1. Receptek jegyzéke 3.2. A receptek tápanyagtartalma 3.3. Útmutató
az ételek elkészítéséhez 3.4. Mintaétrendek 3.5. Receptek 4. rész: Hasznos
információk Színes melléklet
Adatlap
Ár: | 3.385 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Könyvkereső: | Egészség, egészségügyi |
Feladás dátuma: | 2024.11.26 |
Eddig megtekintették 71 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "DAGANATOS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE" című hirdetést látja. (fent)