INNOVATÍV TAKARMÁNYOZÁS
Szerkesztette: Babinszky László, Halas Veronika Akadémiai Kiadó, 2019 Földünk
lakóinak száma rohamosan növekszik, ami soha nem tapasztalt méretű igényt
támaszt az élelmiszer-termeléssel szemben, miközben környezetünk állapota ?
egyelőre úgy tűnik ? megállíthatatlanul romlik, bolygónk klímája pedig egyre
kedvezőtlenebb irányba változik. Nagy kérdés, hogyan lehet a mind nehezebbé váló
feltételek között nemcsak elegendő mennyiségű, hanem megfelelő minőségű,
biztonságos és nyomon követhető élelmiszert hatékonyan előállítani, méghozzá
úgy, hogy ezzel a környezetet a lehető legkisebb mértékben terheljük. Az
Innovatív takarmányozás című kötet nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy
megválaszolja e kérdést, legalábbis az állati eredetű élelmiszer-alapanyagok
vonatkozásában. Ezt a rendkívül komplex problémát már nem lehet a megszokott
módon megközelíteni, csakis innovatív szemlélettel. Jelen esetben ez azt
jelenti, hogy e modern, interdiszciplináris felfogásban íródott szakkönyv
integrálja a társtudományok legújabb kutatási eredményeit a hagyományos
takarmányozástudományba, természetszerűleg a ?klasszikus? takarmányozási
ismeretek alapjaira építve. Ebből adódóan az egyes fejezetek szerzői között a
takarmányozástudomány nemzetközi ismertségű kutatói mellett biológust, vegyészt,
biokémikust, immunológust, orvost és állatorvost, fizikust, műszaki mérnököt,
állattenyésztőt, növénytermesztőt és meteorológust is találunk, valamennyien
saját területüknek a tudományos világ által elismert, kiváló szakemberei. A
szerzők bíznak benne, hogy könyvük sok hasznosítható információval szolgál mind
a kutatásban, a fejlesztésben, az oktatásban, mind pedig a gyakorlatban
tevékenykedők számára. A kötet adatai: Formátum: B5 Kötés: kemény, papír
Megjelenés éve: 2019 Terjedelem: 996 oldal
lakóinak száma rohamosan növekszik, ami soha nem tapasztalt méretű igényt
támaszt az élelmiszer-termeléssel szemben, miközben környezetünk állapota ?
egyelőre úgy tűnik ? megállíthatatlanul romlik, bolygónk klímája pedig egyre
kedvezőtlenebb irányba változik. Nagy kérdés, hogyan lehet a mind nehezebbé váló
feltételek között nemcsak elegendő mennyiségű, hanem megfelelő minőségű,
biztonságos és nyomon követhető élelmiszert hatékonyan előállítani, méghozzá
úgy, hogy ezzel a környezetet a lehető legkisebb mértékben terheljük. Az
Innovatív takarmányozás című kötet nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy
megválaszolja e kérdést, legalábbis az állati eredetű élelmiszer-alapanyagok
vonatkozásában. Ezt a rendkívül komplex problémát már nem lehet a megszokott
módon megközelíteni, csakis innovatív szemlélettel. Jelen esetben ez azt
jelenti, hogy e modern, interdiszciplináris felfogásban íródott szakkönyv
integrálja a társtudományok legújabb kutatási eredményeit a hagyományos
takarmányozástudományba, természetszerűleg a ?klasszikus? takarmányozási
ismeretek alapjaira építve. Ebből adódóan az egyes fejezetek szerzői között a
takarmányozástudomány nemzetközi ismertségű kutatói mellett biológust, vegyészt,
biokémikust, immunológust, orvost és állatorvost, fizikust, műszaki mérnököt,
állattenyésztőt, növénytermesztőt és meteorológust is találunk, valamennyien
saját területüknek a tudományos világ által elismert, kiváló szakemberei. A
szerzők bíznak benne, hogy könyvük sok hasznosítható információval szolgál mind
a kutatásban, a fejlesztésben, az oktatásban, mind pedig a gyakorlatban
tevékenykedők számára. A kötet adatai: Formátum: B5 Kötés: kemény, papír
Megjelenés éve: 2019 Terjedelem: 996 oldal
Adatlap
Ár: | 16.985 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.06 |
Eddig megtekintették 43 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "INNOVATÍV TAKARMÁNYOZÁS" című hirdetést látja. (fent)