Egészséges konyha - Magvas szakácskönyv
Szerző: Bojtosné Nacsa Hajnalka Kiadó: Vagabund kiadó Nyelv: magyar Kiadás éve:
2016 ISBN: 9789632901732 Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT Oldalszám: 205
oldal Méret [mm]: 140 x 200 x 13 Nem véletlen, hogy az emberiség történelmének
kezdetén főként gabonákkal és gyümölcsökkel táplálkozott, hiszen az emberi
szervezet legkönnyebben ezt tudja energiává alakítani. Számos vitamint és
ásványi anyagot tartalmaz, rosttartalma segíti a méregtelenítést,
fehérjetartalma nem ró nagy terhet a szervezetre, zsírtartalma pedig kedvező, és
nem tartalmaz koleszterint és telített zsírokat. Érdemes minél többféle gabona
fogyasztását beilleszteni étrendünkbe, mert tartós, relatív olcsó, laktató,
könnyen emészthető, tápanyagban gazdag alapanyagok, szemtermésük hűtés és más
feldolgozás nélkül is hosszan tárolható átlagos háztartási körülmények között
is. Mindezeket összevetve a gabonák konyhai felhasználása napjainkra ismét
idő-szerű; akár azért, mert szeretnénk kipróbálni, megismerni, vagy már
gyakoroljuk a gabonaalapú, reform melléknévvel illetett táplálkozást, akár
azért, mert csökkenteni szeretnénk a húsok és húskészítmények fogyasztását, akár
csak azért, mert új gasztronómiai élményekre vágyunk. Összeállításunkkal néhány
receptet szeretnénk feleleveníteni, és megismertetni a gabonák átlagos konyhai
használatát, vagy akár a mindennapi menüsorba illesztését.
2016 ISBN: 9789632901732 Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT Oldalszám: 205
oldal Méret [mm]: 140 x 200 x 13 Nem véletlen, hogy az emberiség történelmének
kezdetén főként gabonákkal és gyümölcsökkel táplálkozott, hiszen az emberi
szervezet legkönnyebben ezt tudja energiává alakítani. Számos vitamint és
ásványi anyagot tartalmaz, rosttartalma segíti a méregtelenítést,
fehérjetartalma nem ró nagy terhet a szervezetre, zsírtartalma pedig kedvező, és
nem tartalmaz koleszterint és telített zsírokat. Érdemes minél többféle gabona
fogyasztását beilleszteni étrendünkbe, mert tartós, relatív olcsó, laktató,
könnyen emészthető, tápanyagban gazdag alapanyagok, szemtermésük hűtés és más
feldolgozás nélkül is hosszan tárolható átlagos háztartási körülmények között
is. Mindezeket összevetve a gabonák konyhai felhasználása napjainkra ismét
idő-szerű; akár azért, mert szeretnénk kipróbálni, megismerni, vagy már
gyakoroljuk a gabonaalapú, reform melléknévvel illetett táplálkozást, akár
azért, mert csökkenteni szeretnénk a húsok és húskészítmények fogyasztását, akár
csak azért, mert új gasztronómiai élményekre vágyunk. Összeállításunkkal néhány
receptet szeretnénk feleleveníteni, és megismertetni a gabonák átlagos konyhai
használatát, vagy akár a mindennapi menüsorba illesztését.
Adatlap
Ár: | 699 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.12.21 |
Eddig megtekintették 133 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Egészséges konyha - Magvas szakácskönyv" című hirdetést látja. (fent)