
Klotilda Luptovská - A méz felhasználása a háztartásban
E szerény munka megírásához hosszúéves tapasztalataim vezettek, amelyeket
azoknak a tanfolyamoknak a vezetésénél szereztem, ahol a méznek a háztartásban
való felhasználását ismertettem. Valamennyi tanfolyam meggyőzött arról, hogy
írnom kell ezekről, és az ott szerzett tapasztalataimat át kell adnom
olvasóimnak. Tanítottam a múltban és most is tanítok e tanfolyamokon, mert
szeretem népünket, szeretem a méhet és a méhészetett. Arra töredektem, hogy ezt
a szeretetet soraimmal továbbítsam kedves olvasóközönségünknek. A tanfolyamokon
igyekeztem átadni ismereteimet hallgatóimnak és magam is újabb tapasztalatokat
és ismereteket merítettem népünk tudásának és művészetének mély forrásából.
Mennyi szépség rejlik a hímzésekben, amelyek a tanfolyamokon mézeskalácsra
vetítve más formában jelentek meg! Ahol a nép hímezni tud, ott szépen tud
festeni is. A mézeskalács díszítésénél a tanfolyam hallgatói megtanulták
megőrizni a hagyományos eredeti szlovák díszítési jelleget. Ez serkentette őket
az újabb elemek, kombinációk és kompozíciók további alkotására és fejlesztésére.
A könyv részletesen és szakszerűen megtanítja az olvasót arra, hogyan lehet a
mézet a háztartásban sokoldalúan felhasználni. Minden egyes sütemény és
gyümölcskrém, tejkülönlegesség, koktél és egyéb készítmény elkészítésénél
először az általános technológiai menetet írom le, amely a megfelelő csoportra
vonatkozik. A recepteknél más speciális előírásokat ismertetek, minden egyes
sütemény és egyéb készítmény elkészítésére. Igyekeztem rámutatni mindarra, ami a
munka sikertelenségét okozhatja és megmagyaráztam ezeknek az okoknak a
kiküszöbölési módját is. A készítmények elkészítése előtt ezért ajánlom
megismerkedni az általános készítési menettel. A receptek megbízhatóan ki vannak
próbálva és az előírások pontos betartása mellett sikerrel járnak. Munkámat
igyekeztem mindenki számára érthető nyelven és módon megírni. Rámutatok benne a
méz és a mézeskalács sütésének a történetére, a szlovák díszítési jelleg
szépségére és a modern tudományos és biokémiai elemzések alapján a mézre, mint
értékes gyógyhatású tápszerre, valamint az emberi szervezet táplálásának kész
alkotóelemére, továbbá sok betegségnél a gyógyító hatására, nagy jelentőségére a
sportolók és a gyermekek egészségügyi szempontjából.
azoknak a tanfolyamoknak a vezetésénél szereztem, ahol a méznek a háztartásban
való felhasználását ismertettem. Valamennyi tanfolyam meggyőzött arról, hogy
írnom kell ezekről, és az ott szerzett tapasztalataimat át kell adnom
olvasóimnak. Tanítottam a múltban és most is tanítok e tanfolyamokon, mert
szeretem népünket, szeretem a méhet és a méhészetett. Arra töredektem, hogy ezt
a szeretetet soraimmal továbbítsam kedves olvasóközönségünknek. A tanfolyamokon
igyekeztem átadni ismereteimet hallgatóimnak és magam is újabb tapasztalatokat
és ismereteket merítettem népünk tudásának és művészetének mély forrásából.
Mennyi szépség rejlik a hímzésekben, amelyek a tanfolyamokon mézeskalácsra
vetítve más formában jelentek meg! Ahol a nép hímezni tud, ott szépen tud
festeni is. A mézeskalács díszítésénél a tanfolyam hallgatói megtanulták
megőrizni a hagyományos eredeti szlovák díszítési jelleget. Ez serkentette őket
az újabb elemek, kombinációk és kompozíciók további alkotására és fejlesztésére.
A könyv részletesen és szakszerűen megtanítja az olvasót arra, hogyan lehet a
mézet a háztartásban sokoldalúan felhasználni. Minden egyes sütemény és
gyümölcskrém, tejkülönlegesség, koktél és egyéb készítmény elkészítésénél
először az általános technológiai menetet írom le, amely a megfelelő csoportra
vonatkozik. A recepteknél más speciális előírásokat ismertetek, minden egyes
sütemény és egyéb készítmény elkészítésére. Igyekeztem rámutatni mindarra, ami a
munka sikertelenségét okozhatja és megmagyaráztam ezeknek az okoknak a
kiküszöbölési módját is. A készítmények elkészítése előtt ezért ajánlom
megismerkedni az általános készítési menettel. A receptek megbízhatóan ki vannak
próbálva és az előírások pontos betartása mellett sikerrel járnak. Munkámat
igyekeztem mindenki számára érthető nyelven és módon megírni. Rámutatok benne a
méz és a mézeskalács sütésének a történetére, a szlovák díszítési jelleg
szépségére és a modern tudományos és biokémiai elemzések alapján a mézre, mint
értékes gyógyhatású tápszerre, valamint az emberi szervezet táplálásának kész
alkotóelemére, továbbá sok betegségnél a gyógyító hatására, nagy jelentőségére a
sportolók és a gyermekek egészségügyi szempontjából.

Adatlap
Ár: | 3.500 Ft |
Könyvkereső: | Szakkönyv |
Feladás dátuma: | 2025.07.19 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Klotilda Luptovská - A méz felhasználása a háztartásban" című hirdetést látja. (fent)