
Délvidéki ízek - Verhóczki István (szerk.)
A megmosott paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, a padlizsánt
előkészítjük, és valamennyit karikára vágjuk. A lehetőleg nagy szemű rizst
enyhén sós, bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Egy
kivajazott tűzálló tál aljára egy réteg rizst simítunk, tetejét megrakjuk a
paprika-paradicsom-padlizsán egy részével, arra néhány kanál pörköltet teszünk -
levével együtt -, majd néhány kanál tejfölt, és ismét rizs következik stb., amíg
a hozzávalók el nem fogynak. Úgy gazdálkodjunk, hogy a végére paradicsom és
tejföl kerüljön! A maradék vajat a tetejére morzsoljuk, és előmelegített, forró
sütőben (220 °C) puhára sütjük.
előkészítjük, és valamennyit karikára vágjuk. A lehetőleg nagy szemű rizst
enyhén sós, bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Egy
kivajazott tűzálló tál aljára egy réteg rizst simítunk, tetejét megrakjuk a
paprika-paradicsom-padlizsán egy részével, arra néhány kanál pörköltet teszünk -
levével együtt -, majd néhány kanál tejfölt, és ismét rizs következik stb., amíg
a hozzávalók el nem fogynak. Úgy gazdálkodjunk, hogy a végére paradicsom és
tejföl kerüljön! A maradék vajat a tetejére morzsoljuk, és előmelegített, forró
sütőben (220 °C) puhára sütjük.

Adatlap
Ár: | 1.390 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2025.06.14 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Délvidéki ízek - Verhóczki István (szerk.)" című hirdetést látja. (fent)