Betöltés...

NÉLKÜLÖZHETETLEN ITALOK A GASZTRONÓMIÁBAN

Szerző: Kádas Lajos Kossuth Kiadó, 2015 A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres
étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos
ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik
elkalauzolni az olvasót. Az olvasmányos leírásokból tizenöt italcsoport
történetét és legfontosabb sajátosságait ismerhetjük meg, ezekhez természetesen
receptek is társulnak, amelyeket ínycsiklandók ételfotók tesz még élvezetesebbé.
A kötet adatai: Formátum: 175 x 230 mm Megjelenés éve: 2015 Terjedelem: 130
oldal A szerzőről: 1969-ben szerzett diplomát az ELTE-TTK biológia-kémia szakán,
és ezévben került az akkor alapított Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola
Áruismeret Tanszékére. 1976-ban - az akkori tanszékvezető Dr. Lindner Károly
hívására - átment az Élelmezéstudományi Tanszékre, melynek 1984-1997-ig (a
tanszék megszüntetéséig) vezetője volt. 1989-1997 között a Vendéglátóipari
Intézet igazgatóhelyetteseként, illetve igazgatójaként is tevékenykedett.
Oktatóként az élelmiszerismeret, táplálkozástudomány tárgykörének fejlesztésében
és oktatásában vállalt folyamatos feladatokat. Kutatói tevékenysége főként az
élelmiszerkémia területe köré szerveződött. Ezen munkáival szerezte meg 1972-ben
az egyetemi doktori címet, 1988-ban pedig a ?kémia tudomány kandidátusa
fokozatot. A táplálkozástudomány területen kifejtett tevékenységét több szakmai
kitüntetéssel (pl. Venesz József emlékérem, Tangl Ferenc emlékérem, Tarján
Róbert emlékérem) ismerték el. Tagja az MTA Köztestületének, az MTA
Élelmiszertudományi albizottságának, a Magyar Biológiai Társaságnak, a Magyar
Élelmiszertudományi Egyesület Konzervipari Szakosztályának és a ?Hűtőipar
szaklap szerkesztőbizottságának. Vezetőségi tagja a Magyar Táplálkozástudományi
Társaságnak, és ezen szervezet alapítványának kuratóriumi elnöke. Számos szakmai
és oktatási területen szakértőként tevékenykedik. Szervezője több mint negyven
szakkönyvnek, tankönyvnek, szakmai publikációi száma meghaladja a százat. Több
könyvét nívódíjjal jutalmazták.

Tovább
Adatlap
Ár: 3.190 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.05.30
Eddig megtekintették 44 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

NÉLKÜLÖZHETETLEN ITALOK A GASZTRONÓMIÁBAN
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "NÉLKÜLÖZHETETLEN ITALOK A GASZTRONÓMIÁBAN" című hirdetést látja. (fent)