Betöltés...

Faszenes kürtőskalács készítő

Faszenes kürtőskalács készítő Professzionális faszenes házi kürtőskalács készítő
kerti partikra, házibuliba, kisebb-nagyobb rendezvényekre. A kürtőskalács
tulajdonképpen egy nagy lyuk, ami körbe van tekerve tésztával. Szóval ne ijedj
meg tőle! Ezzel a profi faszenes kürtőskalács készítővel gyerekjáték a sütemény
sütés. Nem is kell más csak egy kis faszén előre begyúrt tészta, némi jó
hangulat és a család, vagy a barátok. Ezzel a profi faszenes kürtőskalács
készítővel gyerekjáték a sütemény sütés. Nem is kell más csak egy kis faszén
előre begyúrt tészta, némi jó hangulat és a család, vagy a barátok. A
kürtőskalács készítő önmagában is masszívan megáll, mivel erős, vastag falú
fémből készült. Rakhatod a kerti asztalra, a terasz járólapjára is, de bárhová,
ahol biztonsággal tudod sütni a kalácsokat. A faszenet a tálcába kell szórni,
majd gyújtófolyadékkal meglocsolni. Ezután várj 4-5 percet és csak utána gyújtsd
be a faszenet. Hagyd leégni, amíg a kürtőskalács tésztáját készíted! Így lesz
ideje a faszénnek, hogy teljesen átizzon. A kis fa hengereket kend be olajjal,
majd tekerd rá a kinyújtott tészta csíkokat úgy, hogy fedjék egymást, majd jöhet
a sütés. Nagyon gyorsan halad. Sütés közben forgasd őket, mire az egyiket
leveszed, kész is a másik és így sorban. A kürtős kalácsokat ezután ízlés
szerint hempergesd meg cukorban, kókuszban, fahéjban és már fogyaszthatjátok is!
Az elkészítés módja: Hozzávalók: 500 g liszt, 60 g cukor, 2 tojás, 30 g élesztő,
50 g olvasztott vaj, 2,5dl tej, pici só, (fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált
dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.) A langyos tejhez hozzá adjuk a cukrot
és felfuttatjuk az élesztőt A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a langyos
tejet, és elkeverjük. Az olvasztott vajat és a tojásokat jól összekeverjük,
hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá
formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára
kelesztjük. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kézzel 2 cm
széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot
feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük
a tésztát sütés előtt. Faszén fölött, lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük.
Akkor lesz kész, ha a cukor már karamellizálódik a tésztán. Ekkor különböző
ízesítésekbe forgatjuk, pl. fahéj, vanília, dió, kókusz. Egy kicsit hagyjuk
hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a
kész kalács egyszerűen lejön. Jó étvágyat kívánunk! A csomag tartalma: 1 db
faszenes állvány 2 db sütőfa Anyaga: hőálló festékkel ellátott vas, fa, fém
Méretek: - az állvány mérete: 35 cm x 29 cm x 30 cm - a faszén (belső) tárhely:
31 cm x 10 cm x 22 cm - a sütőrúdak mérete: 63 cm hosszú, legnagyobb átmérője:
5,5 cm - tisztítása: semleges folyékony mosószerrel mosogasd el! Ne áztasd!

Tovább
Adatlap
Ár: 29.990 Ft
Termék: Edények / Edénykészletek
 
Feladás dátuma: 2024.06.14
Eddig megtekintették 2 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Faszenes kürtőskalács készítő
Lehetőségek
Megosztók

Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Faszenes kürtőskalács készítő" című hirdetést látja. (fent)