Rózsafánk sütő
Rózsafánk, virágfánk sütőforma Boldogi nagyrózsa, rózsafánk, virágfánk
sütőforma. Készíts fánkot máshogyan, mint ahogy eddig szoktad! Nagyszüleink
majdnem elfeledett ünnepi édessége, a virág alakú sütemény minden ünnepi asztal
tradicionális dísze lehet ma is, mint ahogyan a heves megyei Boldogon sütik.
Állítsd össze a saját fánk tésztádat egy egyszerű csörögefánk receptből, vagy
használd az alábbi receptet és forró olajban pillanatok alatt ki tudod sütni a
finomságokat! Porcukorral hintve, vagy lekvárral kenve igazi finomság! Boldogi
nagyrózsa, rózsafánk, virágfánk sütőforma. Készíts fánkot máshogyan, mint ahogy
eddig szoktad! Nagyszüleink majdnem elfeledett ünnepi édessége, a virág alakú
sütemény minden ünnepi asztal tradicionális dísze lehet ma is, mint ahogyan a
heves megyei Boldogon sütik. Állítsd össze a saját fánk tésztádat egy egyszerű
csörögefánk receptből, vagy használd az alábbi receptet és forró olajban
pillanatok alatt ki tudod sütni a finomságokat! Porcukorral hintve, vagy
lekvárral kenve igazi finomság! - anyaga: rozsdamentes acél, fa - méret: 15 x
2,1 cm a forma, 27 cm hosszú a nyél - teljes hossz: 46 cm - Rózsafánk készítő,
rózsafánk sütőforma, nyeles virágfánk készítő sütő forma, boldogi nagyrózsa
sütőforma néven is ismerik Rózsafánk recept kb. 20 db elkészítéséhez Hozzávalók:
0,5 l tej, 6 db tojás, 5 ek cukor, 1 csipet só, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 50
dkg finomliszt, napraforgó étolaj, 2 ek porcukor a szóráshoz. Elkészítés: A
tojásokat tálba ütjük, felverjük és összekeverjük a cukorral. Apránként
hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát
kapjunk. Plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük, majd kb. 1/2 dl
olajat is belekeverünk. A lisztet érdemes átszitálni, hogy csomómentes tésztát
kapjunk. Egy széles, lapos lábosba olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd a
nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már jól felforrósodott a sütőforma,
akkor kivesszük, belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele
teljesen, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-t
hagyjunk szabadon a tetején! Ami rátapad azt a forró olajba visszahelyezzük.
Hirtelen átsül, kb 30 másodperc alatt. A megsült tészta kinyílik a sütőformán és
le is válik az olajba. Ha mégsem, az sem baj! A kész fánkot az olajból
kiemeljük, lecsepegtetjük. Ha a formán maradt, egy tálca felett megrázogatjuk,
hogy lecsússzon és tálcára helyezzük. Amikor az összes rózsa kisült,
porcukorral, fahéjas, vagy vaníliás porcukorral, gazdagon megszórva kínáljuk.
sütőforma. Készíts fánkot máshogyan, mint ahogy eddig szoktad! Nagyszüleink
majdnem elfeledett ünnepi édessége, a virág alakú sütemény minden ünnepi asztal
tradicionális dísze lehet ma is, mint ahogyan a heves megyei Boldogon sütik.
Állítsd össze a saját fánk tésztádat egy egyszerű csörögefánk receptből, vagy
használd az alábbi receptet és forró olajban pillanatok alatt ki tudod sütni a
finomságokat! Porcukorral hintve, vagy lekvárral kenve igazi finomság! Boldogi
nagyrózsa, rózsafánk, virágfánk sütőforma. Készíts fánkot máshogyan, mint ahogy
eddig szoktad! Nagyszüleink majdnem elfeledett ünnepi édessége, a virág alakú
sütemény minden ünnepi asztal tradicionális dísze lehet ma is, mint ahogyan a
heves megyei Boldogon sütik. Állítsd össze a saját fánk tésztádat egy egyszerű
csörögefánk receptből, vagy használd az alábbi receptet és forró olajban
pillanatok alatt ki tudod sütni a finomságokat! Porcukorral hintve, vagy
lekvárral kenve igazi finomság! - anyaga: rozsdamentes acél, fa - méret: 15 x
2,1 cm a forma, 27 cm hosszú a nyél - teljes hossz: 46 cm - Rózsafánk készítő,
rózsafánk sütőforma, nyeles virágfánk készítő sütő forma, boldogi nagyrózsa
sütőforma néven is ismerik Rózsafánk recept kb. 20 db elkészítéséhez Hozzávalók:
0,5 l tej, 6 db tojás, 5 ek cukor, 1 csipet só, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 50
dkg finomliszt, napraforgó étolaj, 2 ek porcukor a szóráshoz. Elkészítés: A
tojásokat tálba ütjük, felverjük és összekeverjük a cukorral. Apránként
hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát
kapjunk. Plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük, majd kb. 1/2 dl
olajat is belekeverünk. A lisztet érdemes átszitálni, hogy csomómentes tésztát
kapjunk. Egy széles, lapos lábosba olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd a
nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már jól felforrósodott a sütőforma,
akkor kivesszük, belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele
teljesen, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-t
hagyjunk szabadon a tetején! Ami rátapad azt a forró olajba visszahelyezzük.
Hirtelen átsül, kb 30 másodperc alatt. A megsült tészta kinyílik a sütőformán és
le is válik az olajba. Ha mégsem, az sem baj! A kész fánkot az olajból
kiemeljük, lecsepegtetjük. Ha a formán maradt, egy tálca felett megrázogatjuk,
hogy lecsússzon és tálcára helyezzük. Amikor az összes rózsa kisült,
porcukorral, fahéjas, vagy vaníliás porcukorral, gazdagon megszórva kínáljuk.
Adatlap
Ár: | 1.990 Ft |
Termék: | Edények / Edénykészletek |
Feladás dátuma: | 2024.11.01 |
Eddig megtekintették 20 alkalommal |
A hirdető adatai
Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Rózsafánk sütő" című hirdetést látja. (fent)