Rózsafánk sütő
Rózsafánk sütő forma - nyeles Anyaga: rozsdamentes acél, fa Mérete: 15 cm
átmérőjű és 2,1 cm magas a forma, 27 cm hosszú a nyele, 46 cm a teljes hossza
Tisztítása: meleg mosogatószeres vízzel mossa el, öblítse le. Ne használjon
karcosodást okozó szereket és eszközöket. Fánk recepajánlat kb.: 40 darabhoz:
Hozzávalók: - 0,5 liter tej - 5 db tojás - 3 evőkanál cukor - 1 csipet só - 1
késhegynyi szódabikarbóna - 20 dkg finomliszt (szükség szerint) - 5 dl
napraforgó olaj (a sütéshez) - 2 evőkanál porcukor (a szóráshoz) Elkészítés: A
tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a
tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a
sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszitáljuk, hogy
ne legyen csomós.) Serpenyőbe olajat öntünk, felmelegítjük, a sütőformát
belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a formát belemártjuk a
tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön
bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyxjuk
szabadon a tetején.) Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). A megsült tésztát az
olajból kiemeljük, egy tálca felett megrázogatjuk és tálcára helyezzük. Amikor
az összes fánk kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.
átmérőjű és 2,1 cm magas a forma, 27 cm hosszú a nyele, 46 cm a teljes hossza
Tisztítása: meleg mosogatószeres vízzel mossa el, öblítse le. Ne használjon
karcosodást okozó szereket és eszközöket. Fánk recepajánlat kb.: 40 darabhoz:
Hozzávalók: - 0,5 liter tej - 5 db tojás - 3 evőkanál cukor - 1 csipet só - 1
késhegynyi szódabikarbóna - 20 dkg finomliszt (szükség szerint) - 5 dl
napraforgó olaj (a sütéshez) - 2 evőkanál porcukor (a szóráshoz) Elkészítés: A
tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a
tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a
sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszitáljuk, hogy
ne legyen csomós.) Serpenyőbe olajat öntünk, felmelegítjük, a sütőformát
belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a formát belemártjuk a
tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön
bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyxjuk
szabadon a tetején.) Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). A megsült tésztát az
olajból kiemeljük, egy tálca felett megrázogatjuk és tálcára helyezzük. Amikor
az összes fánk kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.
Adatlap
Ár: | 2.202 Ft |
Termék: | Egyéb |
Feladás dátuma: | 2024.12.11 |
Eddig megtekintették 22 alkalommal |
A hirdető adatai
Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Rózsafánk sütő" című hirdetést látja. (fent)