Betöltés...

Virágfánk sütőforma készlet

Klasszikus virágfánksütő készlet A fánk, vagy a rózsafánk a farsangi időszak
elengedhetetlen finomsága volt. Lekváros, porcukros meleg fánkok. Állítsd össze
a saját fánk tésztádat egy egyszerű csörögefánk receptből, vagy használd az
alábbi receptet és forró olajban pillanatok alatt ki tudod sütni a finomságokat!
Porcukorral hintve, vagy lekvárral kenve igazi finomság a formára sütött
virágfánk! Miért ne lehetne változatosabb és különlegesebb a fánk? Nagymamáink
kedvenc ünnepi édessége, ami lassan feledésbe merült, de mi megpróbáljuk kicsit
új köntösbe bújtatva ezzel a készlettel újjá varázsolni. A fánk anno a farsangi
időszak elengedhetetlen finomsága volt, amit minden háziasszony kiválóan el is
készített. Akkoriban a hagyományos nagy kerek fánkok illatától volt tele a
konyha. Lekváros, porcukros meleg fánkok. Ugye ezekre még Te is emlékszel és
összefolyik a szádban a nyál. Nekünk is és úgy gondoljuk, hogy a retro
hangulatot ezzel a készlettel fel tudjuk eleveníteni. Állítsd össze a saját fánk
tésztádat egy egyszerű csörögefánk receptből, vagy használd az alábbi receptet
és forró olajban pillanatok alatt ki tudod sütni a finomságokat! Porcukorral
hintve, vagy lekvárral kenve igazi finomság! A mi jól bevált receptünk, amivel
tuti a siker! Hozzávalók: 0,5 l tej, 6 db tojás, 5 ek cukor, 1 csipet só, 1
késhegynyi szódabikarbóna, 50 dkg finomliszt, napraforgó étolaj, 2 ek porcukor a
szóráshoz. Elkészítés: A tojásokat tálba ütjük, felverjük és összekeverjük a
cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta
sűrűségű masszát kapjunk. Plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük,
majd kb. 1/2 dl olajat is belekeverünk. A lisztet érdemes átszitálni, hogy
csomómentes tésztát kapjunk. Egy széles, lapos lábosba olajat öntünk, jól
felmelegítjük, majd a sütőformát belehelyezzük. Mikor már jól felforrósodott a
sütőforma, akkor kivesszük, belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön
bele teljesen, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-t
hagyjunk szabadon a tetején! Ami rátapad azt a forró olajba visszahelyezzük.
Hirtelen átsül, kb. 30 másodperc alatt. A megsült tészta kinyílik a sütőformán
és le is válik az olajba. Ha mégsem, az sem baj! A kész fánkot az olajból
kiemeljük, lecsepegtetjük. Ha a formán maradt, egy tálca felett megrázogatjuk,
hogy lecsússzon és a tálcára helyezzük. Amikor az összes fánk kisült,
porcukorral, fahéjas, vagy vaníliás porcukorral, gazdagon megszórva, vagy
lekvárral kínáljuk. A készlet: - anyaga: alumínium, fa, műanyag - 1 db nyél, 4
db különböző, cserélhető forma (virág, csillag, pillangó, négylevelű lóhere) -
mérete: 26,5 cm hosszú a nyél, a formák 7-8 cm átmérőjűek

Tovább
Adatlap
Ár: 2.490 Ft
Termék: Edények / Edénykészletek
 
Feladás dátuma: 2024.10.02
Eddig megtekintették 76 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Virágfánk sütőforma készlet
Lehetőségek
Megosztók

Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Virágfánk sütőforma készlet" című hirdetést látja. (fent)