
Bio berta bio bourbon vanília őrlemény 20 g
A vanília egy különleges orchidea fajta, a termését használjuk fűszerként. Egy
kúszónövényről van szó, amely Mexikóban és Közép-Amerikában őshonos, de
termesztik más trópusi éghajlatú területeken is, így a Csendes-óceán szigetein,
a Bourbon- szigeteken vagy Brazíliában. A legtöbb vanília Madagaszkár szigetéről
kerül a világ konyháiba. Vaníliarúd: Ez maga a toktermés. Ha az étel csak enyhe
ízesítést kíván, egészben belefőzhető, majd újra felhasználható. Intenzívebb
ízesítéshez (például pudingok, krémek) hosszába ketté kell vágni a rudat, ki
kell kaparni a belül található apró magokat, majd mind a héjat, mint a magokat
az ételhez kell adni (főzés végén érdemes a héjat eltávolítani). Vaníliakivonat:
Előállításához alkoholos folyadékban főzik a vaníliarudakat. A főzés legvégén
érdemes az ételhez adni, különben hajlamos elpárologni. Az étel íze nagyon
hasonló kivonattal készítve, mint vaníliarúddal, de az oldóanyag enyhe alkoholos
íze érezhető marad bizonyos ételekben. Vaníliáscukor: Legegyszerűbb előállítási
módja, hogy vaníliarudakat, vagy az elhasznált héjakat a cukorban hosszasan
pihentetjük. Íze kevésbé komplex, mint a kivonat vagy a rúd íze. 1 zacskó (9 g)
vaníliáscukor kb. 1-2 teáskanál kivonattal vagy 2-4 centi vaníliarúddal
helyettesíthető. Felhasználása: Felhasználható sütemények, kompótok, fagylaltok,
pudingok, tészták, csokoládék, krémek és általában édes ételek, likőrök, édes
levesek, mártások ízesítésére. Az étellel együtt főzzük, teljesen ártalmatlan
fűszer, ezért gyomor-, epe-, és veseproblémákkal küszködők is nyugodtan
használhatják.
kúszónövényről van szó, amely Mexikóban és Közép-Amerikában őshonos, de
termesztik más trópusi éghajlatú területeken is, így a Csendes-óceán szigetein,
a Bourbon- szigeteken vagy Brazíliában. A legtöbb vanília Madagaszkár szigetéről
kerül a világ konyháiba. Vaníliarúd: Ez maga a toktermés. Ha az étel csak enyhe
ízesítést kíván, egészben belefőzhető, majd újra felhasználható. Intenzívebb
ízesítéshez (például pudingok, krémek) hosszába ketté kell vágni a rudat, ki
kell kaparni a belül található apró magokat, majd mind a héjat, mint a magokat
az ételhez kell adni (főzés végén érdemes a héjat eltávolítani). Vaníliakivonat:
Előállításához alkoholos folyadékban főzik a vaníliarudakat. A főzés legvégén
érdemes az ételhez adni, különben hajlamos elpárologni. Az étel íze nagyon
hasonló kivonattal készítve, mint vaníliarúddal, de az oldóanyag enyhe alkoholos
íze érezhető marad bizonyos ételekben. Vaníliáscukor: Legegyszerűbb előállítási
módja, hogy vaníliarudakat, vagy az elhasznált héjakat a cukorban hosszasan
pihentetjük. Íze kevésbé komplex, mint a kivonat vagy a rúd íze. 1 zacskó (9 g)
vaníliáscukor kb. 1-2 teáskanál kivonattal vagy 2-4 centi vaníliarúddal
helyettesíthető. Felhasználása: Felhasználható sütemények, kompótok, fagylaltok,
pudingok, tészták, csokoládék, krémek és általában édes ételek, likőrök, édes
levesek, mártások ízesítésére. Az étellel együtt főzzük, teljesen ártalmatlan
fűszer, ezért gyomor-, epe-, és veseproblémákkal küszködők is nyugodtan
használhatják.

Adatlap
Ár: | 8.512 Ft |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2025.04.05 |
Eddig megtekintették 9 alkalommal |
A hirdető adatai

Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "Bio berta bio bourbon vanília őrlemény 20 g" című hirdetést látja. (fent)