
Javallat articsóka étrend-kiegészítő kapszula 60 db
JAVALLAT® Articsóka étrend-kiegészítő kapszula 60 db étrend-kiegészítő kapszula,
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből. Az articsókalevél hivatalos
jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai: 1. Elősegíti a vérzsírok
(koleszterin és trigliceridek) normál szinten tartását, ezzel támogatja a szív
és az érrendszer egészségét. 2. Támogatja az emésztőnedvek elválasztását,
elősegíti az egészséges emésztést. 3. Támogatja a máj egészséges működését és az
epefolyadék normál áramlását. Ezért ajánljuk: 2-szer több klorogénsav
hatóanyag*, még erősebb hatás!(*A hatályos Magyar Gyógyszerkönyv Articsókalevél
gyógynövénycikkelyében szereplő, klorogénsav-tartalomra vonatkozó előíráshoz
képest.) Kimagasló mennyiségű articsókalevelet (500 mg) tartalmazó
étrend-kiegészítő! Az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottsága
ajánlásának megfelelő formában és adagolással. A kapszulákban lévő szuperfinom
gyógynövénypor általános előnyei: nagyobb biológiai hozzáférhetőség és
aktivitás (kisebb mennyiség is elegendő), jobb oldhatóság, több vízoldható rost,
magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, erősebb antioxidáns hatás, elnyújtott
felszívódás, kiegyensúlyozott támogatás, teljes hatóanyagspektrum. Adalékanyag-
és kivonószermentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült. Egy kapszula tartalma ~2,5 g
articsókalevélből készült teának felel meg. A kapszulákban lévő porból tea
készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető. Mikor ajánljuk? Az
egészséges emberek számára is fontos a vérzsírok normál szinten tartása. Az
articsókalevélben található cinarin segíthet a szervezetnek a zsírok
lebontásában, támogathatja a természetes koleszterin-anyagcserét és
hozzájárulhat az egészséges koleszterin-egyensúlyhoz. Az articsókalevél
emésztéstámogató hatóanyagai elősegíthetik a mikro- és makrotápanyagok
hatékonyabb felszívódását, amely különösen előnyös lehet az étkezések utáni jó
közérzet megteremtésében. Fogyasztása támogatja a normál májműködést és az
egészséges epekiválasztást, támogatva a szervezet természetes méregtelenítő
folyamatait. Részletes tájékoztató az terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos
állításokról. Az articsókalevél egészségtámogató hatásai 1. A normál
koleszterin- és vérzsírszintet, valamint a szív- és érrendszer egészségét
támogató hatása Az articsókalevél összetett hatása révén járul hozzá az
optimális koleszterinszint fenntartásához. A hatás egyrészt az epetermelés
fokozásával alakul ki. Az epefolyadék ugyanis nagy mennyiségű koleszterint
tartalmaz. Kiválasztásának fokozásával csökken a máj koleszterinkészlete, ami a
vérben lévő koleszterinből pótlódik, ezáltal elősegíti a vér
koleszterinszintjének optimális szinten tartását. Az articsókalevél hatóanyagai
(luteolin, cinarozid) egyúttal gátolják a koleszterin termelődését. A
vizsgálatokban a gátló hatás összefüggést mutatott az elfogyasztott
articsókalevél mennyiségével (Gebhardt, Kraft). Az articsókalevél kivonatával
több eredményes klinikai vizsgálatot végeztek. Ezek alátámasztották, hogy az
articsókalevél elősegíti a normál koleszterinszint fenntartását. A
vizsgálatokban minden esetben nagyobb mértékben járult hozzá az articsókalevél a
koleszterinszint szabályozásához, mint a kontrollként alkalmazott
placebokészítmény (Englisch, Petrowicz, Pittler). Az articsókalevél egyik
hatóanyagának, a cinarinnak a koleszterin- és vérzsírszintre gyakorolt jótékony
hatása önállóan is igazolt (Weiland, Mars). Az articsókalevél kivonata a
koleszterin- és vérzsírszint csökkentésén kívül az érfalak rugalmasságának
megőrzésével is hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez (Lupattelli, Li).
2-3. Emésztést támogató, valamint a máj és epe egészséges működését elősegítő
összetett hatása Az articsókalevél májvédő (hepatoprotektív) hatását
sejttenyészetekben és állatkísérletekben is igazolták. A májvédő hatás az
articsókalevél antioxidáns polifenoljaira és flavonoidjaira vezethető vissza,
így a kávésavra, a klorogénsavra, a cinarinra, a cinarozidra és luteolinra
(Gebhardt, Kraft, Adzet). Az articsókalevél jelentősen növeli az emésztőnedvek,
főképp az epefolyadék elválasztását. Az epefolyadéknak nagy szerepe van a
méreganyagok semlegesítésében és a zsírok emésztésében. Csökkent termelődése
étkezés utáni rossz közérzetet okozhat. Az articsókalevél emésztőrendszer
egészségére gyakorolt pozitív hatását további vizsgálatok is megerősítették.
(Bundy, Walker, Kraft, Marakis, Holtmann). Figyelmeztetések
Fogyasztása nem ajánlott gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, továbbá a
fészkes virágzatúak családjába tartozó növényekkel szembeni allergia esetén. Az
articsókalevél fogyasztásának biztonságossága nem kellően alátámasztott ezekben
a fogyasztói csoportokban a klinikai kutatások, illetve egyéb vizsgálatok hiánya
miatt. Az articsókalevél élelmiszerként (étrend-kiegészítőként) történő
fogyasztása nem olyan elterjedt és nem nyúlik olyan régi időkre vissza, hogy a
hagyományos fogyasztás alapján következtetéseket lehetne levonni alkalmazásának
biztonságosságáról gyermekek, valamint várandós és szoptatós anyák esetén. Az
articsókalevél más fészkes virágzatú (Asteraceae) növényekhez hasonlóan nagyon
ritkán allergiás reakciót válthat ki. Az articsóka allergizáló hatását a
cinaropikrin összetevőnek tulajdonítják (Romano, Huber). Fogyasztása mérsékelten
csökkentheti a vércukorszintet és a vérnyomást. Klinikai vizsgálatok
metaanalízise azt mutatja, hogy az articsókalevélkivonat 8-12 hétig tartó
fogyasztása mérsékelten csökkentheti az éhomi plazma glükózszintjét, illetve
csökkentheti a szisztolés (-3 Hgmm) és a diasztolés (-2 Hgmm) vérnyomást a
placeboval összehasonlítva (Jalili, Moradi). A hatások azonban nem jelentősek,
ezért a termék címkéjén sem jelenik meg figyelmeztetés a vércukorszint- és
vérnyomás-csökkentő gyógyszerek egyidejű fogyasztásával kapcsolatban.
Emésztőrendszeri panaszok megjelenése esetén szüneteltesse fogyasztását!
Klinikai vizsgálatokban az articsókalevél fogyasztásának leggyakoribb
mellékhatásai az emésztőrendszeri panaszok voltak (pl. hasi fájdalom, hasmenés,
puffadás, éhség és hányinger). Ezek megjelenése esetén javasoljuk a termék
fogyasztásának szüneteltetését (Huber, Walker). Epekövesség és epeúti szűkület
esetén fogyasztása óvatosságot, orvosi konzultációt igényel! Magas
keserűanyag-tartalma miatt fokozza az emésztőnedvek, azon belül az epefolyadék
elválasztását is, amely epekövesség, epeúti szűkület esetén görcsöket idézet elő
a fogyasztóknál. Emiatt ezen betegségek fennállása esetén óvatosságra intjük a
fogyasztókat és javasoljuk az orvosi konzultációt. A fogyasztás időtartama
Klinikai kutatásokban az articsókakészítmények kedvező élettani hatásukat
általában 6-12 hét elteltével fejtették ki, a vizsgálatokban a fogyasztás
időtartama alatt a mellékhatások (enyhe emésztőrendszeri panaszok) gyakorisága
érdemben nem változott. Ezért nem tartjuk indokoltnak a fogyasztás időtartamának
korlátozását (Sahebkar, Panahi, Holtmann, Marakis, Giacosa). A felsorolt
lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a
tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat az articsókalevél
fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett. Étrend-kiegészítők
kötelező figyelmeztetései Fogyasztása nem helyettesíti a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. A napi ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Termékminőség BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL Termékünket mindig
az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos,
valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret
meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói
minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le. "ACRLAB"
MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az
ACCREDIT Laboratórium Kft, amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát
minden esetben gyártási tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos
részletes analitikai vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium
honlapjáról ide kattintva. Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide
kattintva olvashat bővebben.
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből. Az articsókalevél hivatalos
jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai: 1. Elősegíti a vérzsírok
(koleszterin és trigliceridek) normál szinten tartását, ezzel támogatja a szív
és az érrendszer egészségét. 2. Támogatja az emésztőnedvek elválasztását,
elősegíti az egészséges emésztést. 3. Támogatja a máj egészséges működését és az
epefolyadék normál áramlását. Ezért ajánljuk: 2-szer több klorogénsav
hatóanyag*, még erősebb hatás!(*A hatályos Magyar Gyógyszerkönyv Articsókalevél
gyógynövénycikkelyében szereplő, klorogénsav-tartalomra vonatkozó előíráshoz
képest.) Kimagasló mennyiségű articsókalevelet (500 mg) tartalmazó
étrend-kiegészítő! Az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottsága
ajánlásának megfelelő formában és adagolással. A kapszulákban lévő szuperfinom
gyógynövénypor általános előnyei: nagyobb biológiai hozzáférhetőség és
aktivitás (kisebb mennyiség is elegendő), jobb oldhatóság, több vízoldható rost,
magasabb flavonoid- és polifenoltartalom, erősebb antioxidáns hatás, elnyújtott
felszívódás, kiegyensúlyozott támogatás, teljes hatóanyagspektrum. Adalékanyag-
és kivonószermentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült. Egy kapszula tartalma ~2,5 g
articsókalevélből készült teának felel meg. A kapszulákban lévő porból tea
készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető. Mikor ajánljuk? Az
egészséges emberek számára is fontos a vérzsírok normál szinten tartása. Az
articsókalevélben található cinarin segíthet a szervezetnek a zsírok
lebontásában, támogathatja a természetes koleszterin-anyagcserét és
hozzájárulhat az egészséges koleszterin-egyensúlyhoz. Az articsókalevél
emésztéstámogató hatóanyagai elősegíthetik a mikro- és makrotápanyagok
hatékonyabb felszívódását, amely különösen előnyös lehet az étkezések utáni jó
közérzet megteremtésében. Fogyasztása támogatja a normál májműködést és az
egészséges epekiválasztást, támogatva a szervezet természetes méregtelenítő
folyamatait. Részletes tájékoztató az terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos
állításokról. Az articsókalevél egészségtámogató hatásai 1. A normál
koleszterin- és vérzsírszintet, valamint a szív- és érrendszer egészségét
támogató hatása Az articsókalevél összetett hatása révén járul hozzá az
optimális koleszterinszint fenntartásához. A hatás egyrészt az epetermelés
fokozásával alakul ki. Az epefolyadék ugyanis nagy mennyiségű koleszterint
tartalmaz. Kiválasztásának fokozásával csökken a máj koleszterinkészlete, ami a
vérben lévő koleszterinből pótlódik, ezáltal elősegíti a vér
koleszterinszintjének optimális szinten tartását. Az articsókalevél hatóanyagai
(luteolin, cinarozid) egyúttal gátolják a koleszterin termelődését. A
vizsgálatokban a gátló hatás összefüggést mutatott az elfogyasztott
articsókalevél mennyiségével (Gebhardt, Kraft). Az articsókalevél kivonatával
több eredményes klinikai vizsgálatot végeztek. Ezek alátámasztották, hogy az
articsókalevél elősegíti a normál koleszterinszint fenntartását. A
vizsgálatokban minden esetben nagyobb mértékben járult hozzá az articsókalevél a
koleszterinszint szabályozásához, mint a kontrollként alkalmazott
placebokészítmény (Englisch, Petrowicz, Pittler). Az articsókalevél egyik
hatóanyagának, a cinarinnak a koleszterin- és vérzsírszintre gyakorolt jótékony
hatása önállóan is igazolt (Weiland, Mars). Az articsókalevél kivonata a
koleszterin- és vérzsírszint csökkentésén kívül az érfalak rugalmasságának
megőrzésével is hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez (Lupattelli, Li).
2-3. Emésztést támogató, valamint a máj és epe egészséges működését elősegítő
összetett hatása Az articsókalevél májvédő (hepatoprotektív) hatását
sejttenyészetekben és állatkísérletekben is igazolták. A májvédő hatás az
articsókalevél antioxidáns polifenoljaira és flavonoidjaira vezethető vissza,
így a kávésavra, a klorogénsavra, a cinarinra, a cinarozidra és luteolinra
(Gebhardt, Kraft, Adzet). Az articsókalevél jelentősen növeli az emésztőnedvek,
főképp az epefolyadék elválasztását. Az epefolyadéknak nagy szerepe van a
méreganyagok semlegesítésében és a zsírok emésztésében. Csökkent termelődése
étkezés utáni rossz közérzetet okozhat. Az articsókalevél emésztőrendszer
egészségére gyakorolt pozitív hatását további vizsgálatok is megerősítették.
(Bundy, Walker, Kraft, Marakis, Holtmann). Figyelmeztetések
Fogyasztása nem ajánlott gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, továbbá a
fészkes virágzatúak családjába tartozó növényekkel szembeni allergia esetén. Az
articsókalevél fogyasztásának biztonságossága nem kellően alátámasztott ezekben
a fogyasztói csoportokban a klinikai kutatások, illetve egyéb vizsgálatok hiánya
miatt. Az articsókalevél élelmiszerként (étrend-kiegészítőként) történő
fogyasztása nem olyan elterjedt és nem nyúlik olyan régi időkre vissza, hogy a
hagyományos fogyasztás alapján következtetéseket lehetne levonni alkalmazásának
biztonságosságáról gyermekek, valamint várandós és szoptatós anyák esetén. Az
articsókalevél más fészkes virágzatú (Asteraceae) növényekhez hasonlóan nagyon
ritkán allergiás reakciót válthat ki. Az articsóka allergizáló hatását a
cinaropikrin összetevőnek tulajdonítják (Romano, Huber). Fogyasztása mérsékelten
csökkentheti a vércukorszintet és a vérnyomást. Klinikai vizsgálatok
metaanalízise azt mutatja, hogy az articsókalevélkivonat 8-12 hétig tartó
fogyasztása mérsékelten csökkentheti az éhomi plazma glükózszintjét, illetve
csökkentheti a szisztolés (-3 Hgmm) és a diasztolés (-2 Hgmm) vérnyomást a
placeboval összehasonlítva (Jalili, Moradi). A hatások azonban nem jelentősek,
ezért a termék címkéjén sem jelenik meg figyelmeztetés a vércukorszint- és
vérnyomás-csökkentő gyógyszerek egyidejű fogyasztásával kapcsolatban.
Emésztőrendszeri panaszok megjelenése esetén szüneteltesse fogyasztását!
Klinikai vizsgálatokban az articsókalevél fogyasztásának leggyakoribb
mellékhatásai az emésztőrendszeri panaszok voltak (pl. hasi fájdalom, hasmenés,
puffadás, éhség és hányinger). Ezek megjelenése esetén javasoljuk a termék
fogyasztásának szüneteltetését (Huber, Walker). Epekövesség és epeúti szűkület
esetén fogyasztása óvatosságot, orvosi konzultációt igényel! Magas
keserűanyag-tartalma miatt fokozza az emésztőnedvek, azon belül az epefolyadék
elválasztását is, amely epekövesség, epeúti szűkület esetén görcsöket idézet elő
a fogyasztóknál. Emiatt ezen betegségek fennállása esetén óvatosságra intjük a
fogyasztókat és javasoljuk az orvosi konzultációt. A fogyasztás időtartama
Klinikai kutatásokban az articsókakészítmények kedvező élettani hatásukat
általában 6-12 hét elteltével fejtették ki, a vizsgálatokban a fogyasztás
időtartama alatt a mellékhatások (enyhe emésztőrendszeri panaszok) gyakorisága
érdemben nem változott. Ezért nem tartjuk indokoltnak a fogyasztás időtartamának
korlátozását (Sahebkar, Panahi, Holtmann, Marakis, Giacosa). A felsorolt
lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a
tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat az articsókalevél
fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett. Étrend-kiegészítők
kötelező figyelmeztetései Fogyasztása nem helyettesíti a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. A napi ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Termékminőség BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL Termékünket mindig
az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos,
valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret
meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói
minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le. "ACRLAB"
MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az
ACCREDIT Laboratórium Kft, amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát
minden esetben gyártási tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos
részletes analitikai vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium
honlapjáról ide kattintva. Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide
kattintva olvashat bővebben.

Adatlap
Ár: | 2.329 Ft |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2025.03.07 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai

Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "Javallat articsóka étrend-kiegészítő kapszula 60 db" című hirdetést látja. (fent)