Vitaking Bétacarotene 15mg 100 gélkapszula
A bétakarotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből
előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire szüksége van.
Béta-karotin Az A-vitamin, illetve előanyaga, ?elővitaminja?, igen fontos
tápanyag. A béta karotin a karotinoidok egy fajtája. A karotinoidok zsírban
oldódó növényi vegyületek, amelyet a növények termelnek annak érdekében, hogy
megvédjék magukat a szabad gyökök károsító hatásától. Mi a karotin? Egy
narancssárga színű pigment (növényi színanyag), aminek fontos szerepe van a
fotoszintésben. Ez a növényi vegyület adja a sárgarépa illetve a többi
narancssárga zöldség és gyümölcs narancssárga színét. A természetben több mint
600 karotinoid található, ám ebből a nyugati ember konyhájában talán csak 50
szerepel és még ebből az ötvenből is csak 14 található a vérben, amely
felszívódott az emésztés során. A legfőbb étkezési karotin a béta-karotin és az
alfa-karotin (amelyek a sárgarépában találhatók), a lutein (a kelkáposztában, a
brokkoliban és a spenótban), valamint a likopen (a paradicsomban). A
táplálkozással felvett karotinoidok élettani hatásuk miatt igen jelentősek.
Tehát ez a vegyület a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a
legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható. Ez alapján az
egészséges táplálkozással ? melynek alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása
? megfelelő mennyiséget juttathatunk a szervezetünkbe, és ebben az esetben nem
lenne szükség különféle bétakarotin-kiegészítő beszerzésére, hanem a napi
táplálkozással már pótolni tudjuk. Az egészséges szervezetünk képes a
bétakarotinból előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire
szüksége van. Az A-vitaminról pedig tudjuk, hogy hozzájárul a bőr és a
nyálkahártya normál állapotának fenntartásához, valamint a normál látás
fenntartásához. Mielőtt elmegy nyaralni, szerezze be a saját bétakarotin
adagját, mert kell egy-két hét, mire a védelem kialakul! Hasznos tipp! Mivel ez
egy zsíroldékony anyag, ezért ha narancssárga zöldséget eszünk, vagy
étrend-kiegészítőként fogyasszuk, akkor érdemes mellé némi zsiradékot vagy
olajat fogyasztani, mivel sokkal nagyobb arányú felszívódást érhetünk el.
Célszerű a karotin-tartalmú ételeket vajon megpárolni, vagy zsírban kisütni,
mert így a sejtfalak szétnyílnak, a karotin kiürül onnan, és így jobban
felszívódik.
előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire szüksége van.
Béta-karotin Az A-vitamin, illetve előanyaga, ?elővitaminja?, igen fontos
tápanyag. A béta karotin a karotinoidok egy fajtája. A karotinoidok zsírban
oldódó növényi vegyületek, amelyet a növények termelnek annak érdekében, hogy
megvédjék magukat a szabad gyökök károsító hatásától. Mi a karotin? Egy
narancssárga színű pigment (növényi színanyag), aminek fontos szerepe van a
fotoszintésben. Ez a növényi vegyület adja a sárgarépa illetve a többi
narancssárga zöldség és gyümölcs narancssárga színét. A természetben több mint
600 karotinoid található, ám ebből a nyugati ember konyhájában talán csak 50
szerepel és még ebből az ötvenből is csak 14 található a vérben, amely
felszívódott az emésztés során. A legfőbb étkezési karotin a béta-karotin és az
alfa-karotin (amelyek a sárgarépában találhatók), a lutein (a kelkáposztában, a
brokkoliban és a spenótban), valamint a likopen (a paradicsomban). A
táplálkozással felvett karotinoidok élettani hatásuk miatt igen jelentősek.
Tehát ez a vegyület a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a
legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható. Ez alapján az
egészséges táplálkozással ? melynek alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása
? megfelelő mennyiséget juttathatunk a szervezetünkbe, és ebben az esetben nem
lenne szükség különféle bétakarotin-kiegészítő beszerzésére, hanem a napi
táplálkozással már pótolni tudjuk. Az egészséges szervezetünk képes a
bétakarotinból előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire
szüksége van. Az A-vitaminról pedig tudjuk, hogy hozzájárul a bőr és a
nyálkahártya normál állapotának fenntartásához, valamint a normál látás
fenntartásához. Mielőtt elmegy nyaralni, szerezze be a saját bétakarotin
adagját, mert kell egy-két hét, mire a védelem kialakul! Hasznos tipp! Mivel ez
egy zsíroldékony anyag, ezért ha narancssárga zöldséget eszünk, vagy
étrend-kiegészítőként fogyasszuk, akkor érdemes mellé némi zsiradékot vagy
olajat fogyasztani, mivel sokkal nagyobb arányú felszívódást érhetünk el.
Célszerű a karotin-tartalmú ételeket vajon megpárolni, vagy zsírban kisütni,
mert így a sejtfalak szétnyílnak, a karotin kiürül onnan, és így jobban
felszívódik.
Adatlap
Ár: | 2.820 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2024.11.16 |
Eddig megtekintették 17 alkalommal |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "Vitaking Bétacarotene 15mg 100 gélkapszula" című hirdetést látja. (fent)