GAL Halkollagén peptidek 150g
Neu5Gc-mentes, 2000Dalton alatti peptidméretű, közel 100%-ban hasznosuló, extra
minőségű halkollagén. GAL Halkollagén peptidek 150g Termékünkhöz a Naticol®
francia halkollagénjét választottuk, méghozzá annak leginkább előemésztett
változatát, ahol a peptidek átlag mérete már 2000 Dalton alatti, így gyorsan és
maradéktalanul hasznosul. Lényeges különbség még, hogy ez a kollagén
Neu5Gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is
javasoljuk, akik a Neu5Gc tartalmuk miatt kerülik az emlős állatoktól származó
élelmiszereket (a kollagének többnyire sertés vagy marhabőrből készülnek). A
sertés és marhakollagénekhez képest több glicint tartalmaz. Fogyasztási
javaslat: Számos francia és japán humán klinikai vizsgálatot folytattak le a
Naticol®-lal, amelyek alapján már napi 2,5 ? 5 g fogyaszása is elég lehet, de
legjobb napi 5-10 g-ot fogyasztani, mi is ezt javasoljuk. Ennél többet is lehet
persze, de az már csak kevés további előnnyel jár. Bármilyen folyadékba
belekeverhető, íze semleges. Egy reggeli turmixban kiváló. A Neu5gc egy sziálsav
származék, mely nagy mennyiségben található meg minden emlős állat húsában,
zsírjában, bőrében, szerveiben, vérében, egyszóval mindenében. Tehát minden
emlős állattól származó élelmiszerben jelen van ez a Neu5gc. Tejben is és vajban
is nagy mennyiségben van, hiszen azok is emlős állattól vannak. Az emlős
állatokon felül a kaviárban (ikrában) van még jelen nagy mennyiségben (és
feltehetően a haltejben is. Egyes rákos megbetegedések (főleg mellrák)
kialakulásában a Neu5gc-nek szerepe van több vizsgálat szerint és a gyakori
vörös hús fogyasztás esetén megfigyelt fokozottabb rákkockázatot is ennek
tulajdonítják ezek a vizsgálatok. (Fontos megjegyezni, hogy vannak nagy
mennyiségű emlőst, azaz Neu5gc-t fogyasztó népcsoportok, akik rendkívül
egészségesek és a rák is ismeretlen a körükben, így egyértelműen kontextus
függvénye is, hogy mikor válik károssá a Neu5gc. Fontos emellett kihangsúlyozni,
hogy az emlős állatoktól eredő élelmiszerek fogyasztása és a Neu5gc nem
eredendően káros, sőt sok szempontból az emlős állati élelmiszerek
egészségesebbek is, mint pl. a szárnyasok (pl o6/3-arány, K1+K2, CLA). Ahhoz,
hogy a Neu5gc kárt okozhasson mindenekelőtt a véráramba kell jutnia , de még
akkor sem feltétlen okoz problémát. A véráramba pedig nem jut az elfogyasztott
élelmiszerből Neu5gc, ha a béláteresztés nem fokozott. Azaz ha az emésztésünk,
bélflóránk jó és nem fogyasztunk a belek áteresztését fokozó anyagokat és
korábbról sincs károsodva a bélrendszerünk vagy már regenerálódott, akkor aligha
okozhat bármi problémát az emlős állatoktól származó élelmiszer és élvezhetjük
azok előnyeit! Feltehetően tehát a rossz bélflóra, a nem megfelelő bélrendszeri
integritás, az emésztetlenség és a különböző növényi lektinek (prolaminok,
glutén) gyakori fogyasztása az előfeltétel, ami esetén a Neu5gc potenciálisan
károssá tud válni. Érdekes adat, hogy az emberek nagy %-a termel antitesteket a
Neu5gc ellen, ami gyulladást okoz a szervezetben és könnyen ennek autoimmun
betegségek kialakulása lehet a velejárója. (Az emberek legalább 85%-ára jellemző
a gyakori növényi lektin/prolamin/glutén fogyasztás, a rossz bélflóra és
károsodott bélrendszer). Mindezek jellemzően káros étkezési- és életmódbeli
szokásokat tükröznek, így juthat a véráramba Neu5gc, ami nélkül antitestek sem
termelődhetnének. Megfigyelték, hogy a pajzsmirigy alulműködéses emberekben
3x-os mennyiségű antitestet lehet kimutatni a Neu5gc ellen, míg Hashimoto-ban
szenvedő embereknél 7x-es mennyiséget! Mind a kettő autoimmun betegségek közé
sorolható. A Neu5gc feltehetően egy lényeges oka e betegségek kialakulásának, de
legalábbis a javulást erősen segítheti a Neu5gc jelentős csökkentése vagy
száműzése a táplálkozásból, hiszen így az antitest termelés minimalizálható, ami
által a gyulladás- és a pajzsmirigy szupressziója csökken, míg az immunfunkciók
javulnak. Összefoglalva tehát bárki profitálhat a Neu5gc-t tartalmazó
élelmiszerek (főleg emlősök, tejtermékek, vaj, de ikra/kaviár is)
elkerüléséből/csökkentéséből, de különösen fontos ez pajzsmirigy problémával
küszködőknek! Más autoimmun betegségek esetén is érdemes lehet mérsékelni, de
mindenesetre amíg Autoimmun Protokollt (AIP) tartunk, tanácsos. Érdekes, hogy a
Rheumatoid arthritis (RA) is autoimmun betegség, de annak feltehetően nincs köze
a Neu5gc-hez. Egyes autoimmun protokollokban úgy vélem tehát, a Neu5gc
elkerülése is lényeges elem lehet a jövőben. Aki tehát például pajzsmirigy
gyulladás esetében odafigyel a Neu5gc elkerülésére és nem fogyaszt semmi olyat,
ami emlős állattól származna, de a kollagén-peptidek által nyújtott előnyöket
(bőr/haj/köröm/ízületek/bélrendszer/megfelelő aminosav arány) élvezni szeretné,
annak sem kell lemondania erről, ugyanis a halkollagén nem tartalmaz semennyi
Neu5gc-t! (Más kollagének sertésből és/vagy marhából vannak jellemzően és így
Neu5gc-t tartalamznak). Fontos megjegyezni, hogy ha valaki pl. Hashimoto-ban
vagy pajzsmirigy alulműködésben szenved, de eszik emlős állatoktól származó
élelmiszereket (vagy akár csak disznózsírt vagy vajat), annak felesleges
halkollagént fogyasztania, jó a sima sertés/marha kollagént is, hiszen így is,
úgy magas Neu5gc bevitele van más forrásokból. Aki mindezt elolvasta, az
feltehetően egészségtudatos és messze nem kiugróan magas a körükben a Neu5gc
ellenanyag előfordulás, azaz senki ne ijedjen meg :) Az általunk használt
Naticol® halkollagén-peptidek nagyon apró peptidekre vannak előemésztve,
2000Dalton alá (10-15ezer Dalton alatt emészteni sem kell), így közel 100%-os a
hasznosulása. Más kollagén-peptidektől enyhén eltér a halkollagén peptidjeinek
arányai/szerkezete, ennek lehet köszönhető, hogy kisebb mennyiség is hatásos
belőle. Már napi 2,5g fogyasztásának is van hatása, 5g-tól kezdve pedig már 10g
más fajta kollagén hatásával vetekszik. Fogyasztási javaslat: Bár már napi 2,5g
is hatásos, érdemesebb napi 5-10g-ot fogyasztani. Többet is lehet, de annak már
nem lesz sokkal több hatása. 10g felett elsősorban akkor érdemes, ha a fehérje
bevitelünket szeretnénk növelni egészségesebb forrásból (a kollagén-fehérjék
különlegessége ugyanis, hogy a betegségeket és öregedést fokozó aminosavaktól
mentesek/szegények). Illetve edzés előtt fél órával is érdemes lehet 10g-ot vagy
többet fogyasztani, hogy az edzés alatti fokozott vérkeringéssel eljusson az
ízületekhez, majd segítse ne csak az izom, de a kötőszövetek épülését is az
edzés után. Végül általánosságban ejtve szót a kollagén peptidekről, lássuk
akkor most, mire is jó a közvetlen kollagén-kiegészítés!Elöljáróban fontos
tisztázni, hogy a normál étkezési zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is)
óriásméretű fehérjék alkotják, amelyek alig emészthetők. Kutatásokban kizárólag
előemésztett (hidrolizált) zselatint/kollagént használtak (többnyire italba
keverhető por formájában). Ezek kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket
tartalmaznak. A normál zselatinról nem tudni, használ-e. Mire jók tehát a
kollagén peptidek: Bőr és haj Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és
megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti. Fokozza a bőr
hidratáltságát és feszességét. ? Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát,
így a rugalmasságát. Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a
mikrocirkulációt. Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását,
súlyosságát. Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít. Csökkenti
a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást). Csökkenti a diffúz és férfias
típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is). Továbbiak Csökkenti az ízületi
fájdalmakat. Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt). Fokozza a
tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül
(glicin). Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak
egérkísérletet végeztek). Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer
által termelt hormonok kiegyensúlyozása által. Fokozza a perifériális keringést
(fejbőr és ujjak).
minőségű halkollagén. GAL Halkollagén peptidek 150g Termékünkhöz a Naticol®
francia halkollagénjét választottuk, méghozzá annak leginkább előemésztett
változatát, ahol a peptidek átlag mérete már 2000 Dalton alatti, így gyorsan és
maradéktalanul hasznosul. Lényeges különbség még, hogy ez a kollagén
Neu5Gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is
javasoljuk, akik a Neu5Gc tartalmuk miatt kerülik az emlős állatoktól származó
élelmiszereket (a kollagének többnyire sertés vagy marhabőrből készülnek). A
sertés és marhakollagénekhez képest több glicint tartalmaz. Fogyasztási
javaslat: Számos francia és japán humán klinikai vizsgálatot folytattak le a
Naticol®-lal, amelyek alapján már napi 2,5 ? 5 g fogyaszása is elég lehet, de
legjobb napi 5-10 g-ot fogyasztani, mi is ezt javasoljuk. Ennél többet is lehet
persze, de az már csak kevés további előnnyel jár. Bármilyen folyadékba
belekeverhető, íze semleges. Egy reggeli turmixban kiváló. A Neu5gc egy sziálsav
származék, mely nagy mennyiségben található meg minden emlős állat húsában,
zsírjában, bőrében, szerveiben, vérében, egyszóval mindenében. Tehát minden
emlős állattól származó élelmiszerben jelen van ez a Neu5gc. Tejben is és vajban
is nagy mennyiségben van, hiszen azok is emlős állattól vannak. Az emlős
állatokon felül a kaviárban (ikrában) van még jelen nagy mennyiségben (és
feltehetően a haltejben is. Egyes rákos megbetegedések (főleg mellrák)
kialakulásában a Neu5gc-nek szerepe van több vizsgálat szerint és a gyakori
vörös hús fogyasztás esetén megfigyelt fokozottabb rákkockázatot is ennek
tulajdonítják ezek a vizsgálatok. (Fontos megjegyezni, hogy vannak nagy
mennyiségű emlőst, azaz Neu5gc-t fogyasztó népcsoportok, akik rendkívül
egészségesek és a rák is ismeretlen a körükben, így egyértelműen kontextus
függvénye is, hogy mikor válik károssá a Neu5gc. Fontos emellett kihangsúlyozni,
hogy az emlős állatoktól eredő élelmiszerek fogyasztása és a Neu5gc nem
eredendően káros, sőt sok szempontból az emlős állati élelmiszerek
egészségesebbek is, mint pl. a szárnyasok (pl o6/3-arány, K1+K2, CLA). Ahhoz,
hogy a Neu5gc kárt okozhasson mindenekelőtt a véráramba kell jutnia , de még
akkor sem feltétlen okoz problémát. A véráramba pedig nem jut az elfogyasztott
élelmiszerből Neu5gc, ha a béláteresztés nem fokozott. Azaz ha az emésztésünk,
bélflóránk jó és nem fogyasztunk a belek áteresztését fokozó anyagokat és
korábbról sincs károsodva a bélrendszerünk vagy már regenerálódott, akkor aligha
okozhat bármi problémát az emlős állatoktól származó élelmiszer és élvezhetjük
azok előnyeit! Feltehetően tehát a rossz bélflóra, a nem megfelelő bélrendszeri
integritás, az emésztetlenség és a különböző növényi lektinek (prolaminok,
glutén) gyakori fogyasztása az előfeltétel, ami esetén a Neu5gc potenciálisan
károssá tud válni. Érdekes adat, hogy az emberek nagy %-a termel antitesteket a
Neu5gc ellen, ami gyulladást okoz a szervezetben és könnyen ennek autoimmun
betegségek kialakulása lehet a velejárója. (Az emberek legalább 85%-ára jellemző
a gyakori növényi lektin/prolamin/glutén fogyasztás, a rossz bélflóra és
károsodott bélrendszer). Mindezek jellemzően káros étkezési- és életmódbeli
szokásokat tükröznek, így juthat a véráramba Neu5gc, ami nélkül antitestek sem
termelődhetnének. Megfigyelték, hogy a pajzsmirigy alulműködéses emberekben
3x-os mennyiségű antitestet lehet kimutatni a Neu5gc ellen, míg Hashimoto-ban
szenvedő embereknél 7x-es mennyiséget! Mind a kettő autoimmun betegségek közé
sorolható. A Neu5gc feltehetően egy lényeges oka e betegségek kialakulásának, de
legalábbis a javulást erősen segítheti a Neu5gc jelentős csökkentése vagy
száműzése a táplálkozásból, hiszen így az antitest termelés minimalizálható, ami
által a gyulladás- és a pajzsmirigy szupressziója csökken, míg az immunfunkciók
javulnak. Összefoglalva tehát bárki profitálhat a Neu5gc-t tartalmazó
élelmiszerek (főleg emlősök, tejtermékek, vaj, de ikra/kaviár is)
elkerüléséből/csökkentéséből, de különösen fontos ez pajzsmirigy problémával
küszködőknek! Más autoimmun betegségek esetén is érdemes lehet mérsékelni, de
mindenesetre amíg Autoimmun Protokollt (AIP) tartunk, tanácsos. Érdekes, hogy a
Rheumatoid arthritis (RA) is autoimmun betegség, de annak feltehetően nincs köze
a Neu5gc-hez. Egyes autoimmun protokollokban úgy vélem tehát, a Neu5gc
elkerülése is lényeges elem lehet a jövőben. Aki tehát például pajzsmirigy
gyulladás esetében odafigyel a Neu5gc elkerülésére és nem fogyaszt semmi olyat,
ami emlős állattól származna, de a kollagén-peptidek által nyújtott előnyöket
(bőr/haj/köröm/ízületek/bélrendszer/megfelelő aminosav arány) élvezni szeretné,
annak sem kell lemondania erről, ugyanis a halkollagén nem tartalmaz semennyi
Neu5gc-t! (Más kollagének sertésből és/vagy marhából vannak jellemzően és így
Neu5gc-t tartalamznak). Fontos megjegyezni, hogy ha valaki pl. Hashimoto-ban
vagy pajzsmirigy alulműködésben szenved, de eszik emlős állatoktól származó
élelmiszereket (vagy akár csak disznózsírt vagy vajat), annak felesleges
halkollagént fogyasztania, jó a sima sertés/marha kollagént is, hiszen így is,
úgy magas Neu5gc bevitele van más forrásokból. Aki mindezt elolvasta, az
feltehetően egészségtudatos és messze nem kiugróan magas a körükben a Neu5gc
ellenanyag előfordulás, azaz senki ne ijedjen meg :) Az általunk használt
Naticol® halkollagén-peptidek nagyon apró peptidekre vannak előemésztve,
2000Dalton alá (10-15ezer Dalton alatt emészteni sem kell), így közel 100%-os a
hasznosulása. Más kollagén-peptidektől enyhén eltér a halkollagén peptidjeinek
arányai/szerkezete, ennek lehet köszönhető, hogy kisebb mennyiség is hatásos
belőle. Már napi 2,5g fogyasztásának is van hatása, 5g-tól kezdve pedig már 10g
más fajta kollagén hatásával vetekszik. Fogyasztási javaslat: Bár már napi 2,5g
is hatásos, érdemesebb napi 5-10g-ot fogyasztani. Többet is lehet, de annak már
nem lesz sokkal több hatása. 10g felett elsősorban akkor érdemes, ha a fehérje
bevitelünket szeretnénk növelni egészségesebb forrásból (a kollagén-fehérjék
különlegessége ugyanis, hogy a betegségeket és öregedést fokozó aminosavaktól
mentesek/szegények). Illetve edzés előtt fél órával is érdemes lehet 10g-ot vagy
többet fogyasztani, hogy az edzés alatti fokozott vérkeringéssel eljusson az
ízületekhez, majd segítse ne csak az izom, de a kötőszövetek épülését is az
edzés után. Végül általánosságban ejtve szót a kollagén peptidekről, lássuk
akkor most, mire is jó a közvetlen kollagén-kiegészítés!Elöljáróban fontos
tisztázni, hogy a normál étkezési zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is)
óriásméretű fehérjék alkotják, amelyek alig emészthetők. Kutatásokban kizárólag
előemésztett (hidrolizált) zselatint/kollagént használtak (többnyire italba
keverhető por formájában). Ezek kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket
tartalmaznak. A normál zselatinról nem tudni, használ-e. Mire jók tehát a
kollagén peptidek: Bőr és haj Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és
megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti. Fokozza a bőr
hidratáltságát és feszességét. ? Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát,
így a rugalmasságát. Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a
mikrocirkulációt. Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását,
súlyosságát. Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít. Csökkenti
a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást). Csökkenti a diffúz és férfias
típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is). Továbbiak Csökkenti az ízületi
fájdalmakat. Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt). Fokozza a
tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül
(glicin). Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak
egérkísérletet végeztek). Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer
által termelt hormonok kiegyensúlyozása által. Fokozza a perifériális keringést
(fejbőr és ujjak).
Adatlap
Ár: | 6.043 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2024.11.26 |
Eddig megtekintették 27 alkalommal |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "GAL Halkollagén peptidek 150g" című hirdetést látja. (fent)