SWANSON GLUTEN RID KAPSZULA 90 db
Ez a kapszula, mely egy bizonyos Tolerase-G enzimet tartalmaz, glutén tartalmú
ételek elfogyasztása esetén jelentősen (akár 85%-os mértékben) csökkenti azt a
glutén mennyiséget, mely eljut a vékonybélig.Ez azt jelenti, hogy a
gluténérzékenységgel élő emberek számára, az eddig nagyon szigorú étrenddel
ellentétben kis mennyiségben akár fogyaszthatnak glutént tünetek jelentkezése
nélkül, mely lehet puffadás, hasmenés vagy hasi fájdalom is. A biztató
eredményeket a Digestive Disease Week (DDW) 2017 nagyszabású találkozón mutatták
be.A mindent megváltoztatható enzim az Aspergillus niger nevű mikroszkopikus
gombában lévő prolyl endoproteáz (AN-PEP =Tolerase-G).Ez az anyag nagy változást
hozhat el a gluténérzékeny emberek életében, hiszen egy étteremben nem lehetnek
100%-ig biztosak abban, hogy az adott étel gluténmentes-e, azonban az enzim
segítségével biztonságban érezhetik magukat? nyilatkozta Julia König, a svéd
Örebro Egyetem munkatársa.Már az igen kis mennyiségű glutén is tüneteket okozhat
a betegeknél, így ez a kapszula fontos szerepet játszhat az ételekben fennmaradó
minimális glutén okozta tünetek elkerülésében is.100 mg (580,000 PPI/gr) / 90 db
Korábbi tanulmányokból már kiderült, hogy az AN-PEP le tudta bontani a glutént,
amikor az egy gyomorba vezetett szondán, folyékony ételként került a
szervezetbe.Ez az első kutatás, ahol, már nem folyadék formájában, hanem
ételekkel vizsgálták az enzim hatását. A kísérlet során 18 önmagát
gluténérzékenynek valló beteg fogyasztott zabkását, mely glutént tartalmazott.
Emellett mindannyian kaptak kis vagy nagy dózisban AN-PEP enzimet, vagy
placebot. A kutatók ezután megmérték a glutén szintjét a gyomorban és a
vékonybélben is.Az eredmények szerint kis és nagy dózisban is az AN-PEP
lebontotta a glutént a gyomorban és a vékonybél kezdeti részén is. A gyomorban
mért glutén szintje mindkét csoportban 85%-kal alacsonyabb volt a placebo
csoporthoz képest.Korábbi tanulmányok szerint még gluténmentes étrendet követve
is előfordulhat gluténbevitel (diétahiba)? magyarázta Dr. König.Az enzimmel
csökkenthetjük azon ?balesetek? okozta tüneteket, amikor a betegek véletlenül
mégis fogyasztanak egy kis glutént. Nem azt mondjuk, hogy innentől az AN-PEP
segítségével ezek a betegek újra élvezhetik majd a pizzák és a tészták ízét,
melyek nagy mennyiségben tartalmaznak glutént, azonban kis mennyiség esetén
elkerülhetik a kellemetlen panaszokat.A termék szedése NEM helyettesíti a
glutén-mentes táplálkozást és NEM gyógyítja a gluténérzékenységet!
ételek elfogyasztása esetén jelentősen (akár 85%-os mértékben) csökkenti azt a
glutén mennyiséget, mely eljut a vékonybélig.Ez azt jelenti, hogy a
gluténérzékenységgel élő emberek számára, az eddig nagyon szigorú étrenddel
ellentétben kis mennyiségben akár fogyaszthatnak glutént tünetek jelentkezése
nélkül, mely lehet puffadás, hasmenés vagy hasi fájdalom is. A biztató
eredményeket a Digestive Disease Week (DDW) 2017 nagyszabású találkozón mutatták
be.A mindent megváltoztatható enzim az Aspergillus niger nevű mikroszkopikus
gombában lévő prolyl endoproteáz (AN-PEP =Tolerase-G).Ez az anyag nagy változást
hozhat el a gluténérzékeny emberek életében, hiszen egy étteremben nem lehetnek
100%-ig biztosak abban, hogy az adott étel gluténmentes-e, azonban az enzim
segítségével biztonságban érezhetik magukat? nyilatkozta Julia König, a svéd
Örebro Egyetem munkatársa.Már az igen kis mennyiségű glutén is tüneteket okozhat
a betegeknél, így ez a kapszula fontos szerepet játszhat az ételekben fennmaradó
minimális glutén okozta tünetek elkerülésében is.100 mg (580,000 PPI/gr) / 90 db
Korábbi tanulmányokból már kiderült, hogy az AN-PEP le tudta bontani a glutént,
amikor az egy gyomorba vezetett szondán, folyékony ételként került a
szervezetbe.Ez az első kutatás, ahol, már nem folyadék formájában, hanem
ételekkel vizsgálták az enzim hatását. A kísérlet során 18 önmagát
gluténérzékenynek valló beteg fogyasztott zabkását, mely glutént tartalmazott.
Emellett mindannyian kaptak kis vagy nagy dózisban AN-PEP enzimet, vagy
placebot. A kutatók ezután megmérték a glutén szintjét a gyomorban és a
vékonybélben is.Az eredmények szerint kis és nagy dózisban is az AN-PEP
lebontotta a glutént a gyomorban és a vékonybél kezdeti részén is. A gyomorban
mért glutén szintje mindkét csoportban 85%-kal alacsonyabb volt a placebo
csoporthoz képest.Korábbi tanulmányok szerint még gluténmentes étrendet követve
is előfordulhat gluténbevitel (diétahiba)? magyarázta Dr. König.Az enzimmel
csökkenthetjük azon ?balesetek? okozta tüneteket, amikor a betegek véletlenül
mégis fogyasztanak egy kis glutént. Nem azt mondjuk, hogy innentől az AN-PEP
segítségével ezek a betegek újra élvezhetik majd a pizzák és a tészták ízét,
melyek nagy mennyiségben tartalmaznak glutént, azonban kis mennyiség esetén
elkerülhetik a kellemetlen panaszokat.A termék szedése NEM helyettesíti a
glutén-mentes táplálkozást és NEM gyógyítja a gluténérzékenységet!
Adatlap
Ár: | 19.430 Ft |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2024.11.26 |
Eddig megtekintették 24 alkalommal |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "SWANSON GLUTEN RID KAPSZULA 90 db" című hirdetést látja. (fent)