
Szafi Fitt japán matcha zöldtea por 50 g
Mi a Matcha tea? A Matcha tea egy 800 éve létező tea fajta. Eleinte buddhista
mesterek és szamurájok használták, de egy ideje már fogyasztják Európában is. A
friss tealeveleket finom porrá őrlik, aminek az eredménye a figyelemre méltó
zöld szín, csodálatos ízzel és kivételes aromával. Mitől különbözik a Matcha
tea más zöld teáktól? A Matcha 100 %-os zöld tea, ami finom porrá van őrölve
(cca. 5-10 mikron), gyártása közben nem jön létre erjedés. Ha Matcha teát iszik,
elfogyasztja az egész tealevelet. Ez a fő oka annak, hogy miért 10x erősebb,
mint más hétköznapi zöld tea. A Matcha tea elkészítése Hidegen: A teát vízzel
keverjük (2 dl ? 1,5 l ízlés szerint) és jól összerázzuk. Ajánljuk pár csepp
lime vagy egy kis gyümölcsszirup hozzáadását ízlés szerint. Remek ízt érhet el a
Matcha tea víz és bodzaszörp keverékével. Fontos, hogy a Matcha tea mindig
alaposan el legyen keverve. Elkészítéséhez shakert vagy műanyag üveget
használjunk. Melegen: A teát (1 tasak) cca 70 fokos vízzel leöntjük és jól
elkeverjük. Elkészítésénél ideális segítség lehet egy kisebb habverő. Remek ízt
érhetünk el méz és lime hozzáadásával. A lágyabb íz érdekében fogyaszthatjuk
tejjel. További információk Mi készíthető a Matcha teából? A sokféle
elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék. A Matcha teából
készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és csokoládé. A
Matchát nem csak éttermek, kávézók és teázók, de cukrászok, séfek, pékek stb is
előszeretettel használják. A Matcha tea színe A Matcha egy 100 %-ban tiszta
zöld tea. Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat. A nagy
mennyiségű klorofillnak köszönheti a smaragdzöld színét. Minden évben 4 héttel a
betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják. Ez a speciális árnyékolási
módszer 90 %-kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre, minek
következtében a növények szinte sötétben növekednek, a hiányzó napfényt nagy
mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják. Ennek köszönhető a smaragdzöld
szín. A Matcha tea minősége Úgy, mint a bornál, a Matcha teánál is
megtaláljuk a minőségi osztályok széles skáláját. Fontos elgondolkodni a Matcha
tea minősége fölött. A fő minőségi tényezők közé tartozik: Íz : A jó minőségű
Matcha lágy, sima enyhén édes ízű. Az édes íz a természetesen előforduló
L-theanin aminosavaknak és növényi rostoknak köszönhető. A jó minőségű Matchának
grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia. Szín: A minőségi Matcha
smaragdzöld színű, gyengébb minőség esetén inkább sárgásbarnába hajló. Gyenge
minőségnél jelentősen változik az íze is. Összetétel: 100% japán matcha tea
(Camellia sinensis)
mesterek és szamurájok használták, de egy ideje már fogyasztják Európában is. A
friss tealeveleket finom porrá őrlik, aminek az eredménye a figyelemre méltó
zöld szín, csodálatos ízzel és kivételes aromával. Mitől különbözik a Matcha
tea más zöld teáktól? A Matcha 100 %-os zöld tea, ami finom porrá van őrölve
(cca. 5-10 mikron), gyártása közben nem jön létre erjedés. Ha Matcha teát iszik,
elfogyasztja az egész tealevelet. Ez a fő oka annak, hogy miért 10x erősebb,
mint más hétköznapi zöld tea. A Matcha tea elkészítése Hidegen: A teát vízzel
keverjük (2 dl ? 1,5 l ízlés szerint) és jól összerázzuk. Ajánljuk pár csepp
lime vagy egy kis gyümölcsszirup hozzáadását ízlés szerint. Remek ízt érhet el a
Matcha tea víz és bodzaszörp keverékével. Fontos, hogy a Matcha tea mindig
alaposan el legyen keverve. Elkészítéséhez shakert vagy műanyag üveget
használjunk. Melegen: A teát (1 tasak) cca 70 fokos vízzel leöntjük és jól
elkeverjük. Elkészítésénél ideális segítség lehet egy kisebb habverő. Remek ízt
érhetünk el méz és lime hozzáadásával. A lágyabb íz érdekében fogyaszthatjuk
tejjel. További információk Mi készíthető a Matcha teából? A sokféle
elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék. A Matcha teából
készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és csokoládé. A
Matchát nem csak éttermek, kávézók és teázók, de cukrászok, séfek, pékek stb is
előszeretettel használják. A Matcha tea színe A Matcha egy 100 %-ban tiszta
zöld tea. Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat. A nagy
mennyiségű klorofillnak köszönheti a smaragdzöld színét. Minden évben 4 héttel a
betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják. Ez a speciális árnyékolási
módszer 90 %-kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre, minek
következtében a növények szinte sötétben növekednek, a hiányzó napfényt nagy
mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják. Ennek köszönhető a smaragdzöld
szín. A Matcha tea minősége Úgy, mint a bornál, a Matcha teánál is
megtaláljuk a minőségi osztályok széles skáláját. Fontos elgondolkodni a Matcha
tea minősége fölött. A fő minőségi tényezők közé tartozik: Íz : A jó minőségű
Matcha lágy, sima enyhén édes ízű. Az édes íz a természetesen előforduló
L-theanin aminosavaknak és növényi rostoknak köszönhető. A jó minőségű Matchának
grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia. Szín: A minőségi Matcha
smaragdzöld színű, gyengébb minőség esetén inkább sárgásbarnába hajló. Gyenge
minőségnél jelentősen változik az íze is. Összetétel: 100% japán matcha tea
(Camellia sinensis)

Adatlap
Ár: | 3.972 Ft |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2025.02.24 |
Eddig megtekintették 47 alkalommal |
A hirdető adatai

Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "Szafi Fitt japán matcha zöldtea por 50 g" című hirdetést látja. (fent)