Zebco Quantum Professional asztali halfüstölő Large (9891001
AKI MÁR KÓSTOLTA FRISSEN FÜSTÖLT HALAT, AZ TUDJA IGAZÁN ÉRTÉKELNI A HÁZI
HALFÜSTÖLÉST. PRÓBÁLJA KI OTTHONÁBAN, ÉS NEM FOGJA ELFELEJTENI EZT A KULINÁRIS
ÉLMÉNYT! Ezzel a praktikus házi füstölővel örömet szerezhetünk magunknak,
családtagjainknak vagy barátainknak egy igazi friss hal vagy húsfüstöléssel,
melyet akár otthon, akár kirándulások, táborozások, horgászatok... alkalmával is
bevethetünk. Rozsdamentes fémből, égőből, leírásból álló szett, melyhez már csak
egy igazi friss halra vagy húsra van szükségünk, és rövid idő után
fogyaszthatjuk is a csemegét. Ezzel a speciális eszközzel kis helyen, rövid idő
alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra alatt is igazi
ínyenc csemegét készíthetünk vele. A füstölő rozsdamentes (saválló) anyagból
készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan tisztítható. Akár a
horgászat alatt kifogott halak is füstölhetők benne, de egyéb (pl.: baromfi vagy
sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db égőpasztával működő
égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk kínált
halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek fűrészpor,
füstölőpor és pácsó használatával, nem hétköznapi csemegét készíthetünk. A Zebco
Quantum füstölő mérete: 43x27,5x11cm AKI MÁR KÓSTOLTA FRISSEN FÜSTÖLT HALAT, AZ
TUDJA IGAZÁN ÉRTÉKELNI A HÁZI HALFÜSTÖLÉST. PRÓBÁLJA KI OTTHONÁBAN, ÉS NEM FOGJA
ELFELEJTENI EZT A KULINÁRIS ÉLMÉNYT! Ezzel a praktikus házi füstölővel örömet
szerezhetünk magunknak, családtagjainknak vagy barátainknak egy igazi friss hal
vagy húsfüstöléssel, melyet akár otthon, akár kirándulások, táborozások,
horgászatok... alkalmával is bevethetünk. Rozsdamentes fémből, égőből, leírásból
álló szett, melyhez már csak egy igazi friss halra vagy húsra van szükségünk, és
rövid idő után fogyaszthatjuk is a csemegét. Ezzel a speciális eszközzel kis
helyen, rövid idő alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra
alatt is igazi ínyenc csemegét készíthetünk vele. A füstölő rozsdamentes
(saválló) anyagból készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan
tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is füstölhetők benne, de
egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db
égőpasztával működő égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk
kínált halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek
fűrészpor, füstölőpor és pácsó használatával, nem hétköznapi csemegét
készíthetünk. A Zebco Quantum füstölő mérete: 43x27,5x11cm Ajálott termék a
következő égőpaszta: http://centrumzoo.hu/Egopaszta_ChaferGel_200g_fem_dobozban
Halfüstölő használati utasítással és halfüstölési ötletekkel mellékelve küldött
termék! Ajánlott termék a füstölő vásárlásakor: füstölőfa-por, fűszersó, pácsó,
melyeket megtalál termékeink közt. Ötlet: Vásároljon egyszerre több terméket,
így a szállítási költségeket minimálisra tudja szorítani! Első használat előtt a
következő minimális összeszerelést kell elvégeznünk: 1. Távolítsuk el minden
részegységről, alkatrészről a csomagolást. 2. A tálca kihajlított ?lábacskáin?
valószínűleg találunk pici darab, vékony védőfólia maradványokat. Ezeket
gondosan távolítsuk el, mert első használatkor elolvadnának, elégnének, s ezzel
tönkretehetik az étel ízét. 3. A füstölőtál fedelére a csavar segítségével
rögzítsük a helyére a szelepet és fogót. (Vigyázzunk, a csavart túlhúzni nem
szabad, mert a szelep szorulhat, ill. eltörhet a fogó) 4. A füstölőtál két
oldalára, a kialakított helyre illesszük be a két zárófület. (Vigyázzunk, ha
fordítva illesztjük a helyére, nem fog zárni a fül.) Ezzel kész is vagyunk az
összeszereléssel. Füstölés menete 1. lépés: Hal fajtájától, méretétől függően
vagy hosszanti filét vágunk (süllő, harcsa), vagy patkót (ponty), vagy a
belsőségek eltávolítása után egyben hagyjuk (kősüllő, sügér, angolna).
Használhatunk bolti halat is, például igen finom a füstölt lazacfilé. Figyelem!
A hal bőrét rajta kell hagyni a filén, szeleten, de az egész halon is, mert
egyénként széteshet elkészítéskor a hús.(Más elkészítési módokkal ellentétben,
az angolnát nem kell megnyúzni füstöléshez.) 2. lépés: A füstölő aljába, a
kialakított helyre 2 evőkanálnyit teszünk a füstölőhöz adott, válogatott
fafajtákból, direkt füstöléshez készült Behr fűrészporból. Többet nem szabad,
mert túlfüstölhetjük a halat. 3. lépés: A fűrészpor fölé helyezzük a tálcát, ami
megakadályozza, hogy a többi halból nedvesség, zsír csöpögjön az izzó
fűrészporra, majd belehelyezzük az alsó rácsot. 4. lépés: Előkészítjük a halat a
füstöléshez. Ez alapvetően kétféleképp tehetjük meg: a. A frissen megfogott
(kiolvasztott), megpucolt, lefilézett, (szeletelt) halat először leszárítjuk,
szárazra töröljük, majd igen alaposan besózzuk, bedörzsöljük egy marék sóval
mindkét oldalát (vagy kívül-belül). Ez elsőre ijesztően hangzik, de nem kell
félni, a kész hal nem lesz elsózott. b. Az előre bepácolt halat leszárítjuk, s
már tehetjük is a rácsra. Tekintve, hogy a pác bőségesen tartalmazott sót, így
újabb sózásra nincs szükség. 5. lépés: Az előkészített halat (húst) a rácsokra
fektetjük. a. Ha egyben lévő halat akar füstölni, akkor csak az alsó rács kell,
a halat a hasánál kicsit széthúzva, a rácsra ?állítjuk?. Arra vigyázzunk, hogy a
halak ne feküdjenek egymásra, mert a füstöléstől úgy összenőhetnek, hogy
kiszedéskor gondunk lehet. b. Ha filét (vagy szeletet) füstölünk, mindkét rácsot
használjuk. Fontos, hogy a filét a bőrös felével kell a rácsra fektetni. A Behr
halfüstölőnél nagy előny a két rács, azaz, hogy ?második emelet?is van, mert így
akár 2-4 kilónyi filé is kényelmesen elkészíthető egyszerre. 6. lépés: Amikor
minden hal a helyére került, lezárjuk a füstölő tetejét, azt a zárófülekkel
rögzítjük. Rést hagyni, szelepet nyitva felejteni nem szabad, mert a füstnek
bent kell maradnia a zárt térben, csak így lesz jó a hal. (Megjegyzés: a zárt
rendszerű füstölőnek nagy előnye, hogy akár otthon, a konyhában is lehet
használni, a kikapcsolt tűzhelyre állítva, működő szagelszívó mellett.) 7.
lépés: A következő teendőnk, hogy valamivel kevesebb, mint 1-1 evőkanál
égőpasztát töltünk a két égőbe, ezeket a füstölő tartóállványában kialakított
helyekre tesszük, majd meggyújtjuk őket. Meggyőződünk, hogy a láng egyenletesen
ég, kinyitjuk az égő oldalsó lángnyílásait, majd ezután a lezárt füstölőt a
helyére, a tartóra, a láng fölé helyezzük. (Vigyázat! A füstölő működés közben
komoly hőt termel. Ezért füstölőt valami nem gyúlékony, hőálló felületre
állítsuk (vízparton a csupasz föld is kiválóan megteszi). Az égőpasztával
óvatosan bánjunk, mivel nagyon gyúlékony anyag. Ha véletlenül melléöntünk,
töröljük le egy törlővel, s csak utána gyújtsuk be az égőket. Ha utána akarunk
tölteni az égőkbe pasztát, előtte feltétlenül győződjünk meg, hogy a láng
teljesen kialudt, s az égő kihűlt!) 8. lépés: A füstölő dolgozik, nem mi. Semmi
más dolgunk nincs, csak kivárni azt a kb. 15-25 percet, amíg a hal elkészül. (Ez
idő alatt a füstölőt nyitogatni nem szabad, türelmesnek kell lenni.)
Természetesen a füstölési idő változik a hal mennyiségétől, ill. fajtájától
függően. (Néhány példa: egy rácsnyi süllő filé max. 20 perc; két rácsnyi vagy
vastagabb süllő filé 25 perc; ugyanez harcsánál 25 ill. 30 perc. Ponty szeletek
kb. 25 perc, egyben füstölt pisztráng,, sügér, vagy kősüllő 18-20 perc.
Megijedni nem kell, 1-2 perc ide vagy oda nem tudja tönkretenni az ételt, idővel
meg nagyon rá lehet érezni gyakorlatból, hogy mit mennyi ideig kell füstölni,
arról nem is beszélve, hogy ez embernél is változik, hogy ki milyen mértékben
füstösen szereti a halat.) 9. lépés: Ha az idő letelt, levesszük a lángról a
füstölőt (vigyázzunk, mert nagyon meleg, így érdemes odafigyelni, hogy valami
hőálló helyre tegyük), picit várunk, hogy hűljön, s már tálalhatjuk is a kész
finomságokat. Jó étvágyat!! Egyéb fűszerek: A füstölni előkészített halat sózás
vagy pácolás után, közvetlenül a füstölőbe való helyezés előtt természetesen más
fűszerekkel is ízesíthetjük. Nagyon kellemes például az egyben füstölt pisztráng
kakukkfűvel ízesítve (hasüregébe kell tenni egy keveset), vagy a füstölt csirke
szárny szárnya grillsóval megszórva. A mottó, hogy nyugodtan szabadjára
engedhetjük a kísérletező kedvünket. Tisztítás, karbantartás: Használat után,
miután a füstölő kihűlt, a rácsok, s tálca kivétele után, az elizzott fűrészpor
maradványait egyszerűen csak ki kell bortani a füstölőtál aljából. Ezután a tál
és fedél belsejét a rácsokat és a tálcát normál mosogatószerrel elmossuk. A
füstölőtál, a fedél, a rácsok és a tálca rozsdamentes acélból készültek, így
nincs olyan felületi bevonat, amit megsérthetnénk, ennek ellenére olyan
mosogatószert, súrolószert vagy éles, hegyes tárgyat ne használjunk
tisztításkor, ami a fém felületét megsértheti, mivel a következő füstölésnél a
lerakódások igen erősen beletapadhatnak a karcolásokba. Első használat után a
füstölőtál, illetve a többi rozsdamentes anyagból készült rész a hő hatására
elszíneződhetnek. Ez teljesen normális, az anyag sajátosságából ered, s a
rendeltetésszerű használatot, az elkészített étel minőségét nem befolyásolja.
Füstölés végeztével, miután a füstölőtálat levettük az égők fölül, az égőkből
vagy hagyjuk kiégni a maradék égőpasztát, vagy ha eloltottuk őket a fedelük
segítségével, akkor elcsomagolás előtt hagyjuk kipárologni belőlük a maradékot,
s feltétlenül várjuk meg, míg teljesen kihűlnek. Amennyiben használat után nem
egyből, vagy nem megfelelő minőségben mostuk el a füstölőt, úgy a füstölő
belsejében, a sós füst, pára hatására csekély mértékű vakrozsda megjelenhet, ami
azonban egy alapos tisztítás során nyom nélkül eltávolítható. Fontos! A füstölő
használat közben jelentős mértékben felmelegszik. Így használatakor ügyeljünk
arra, hogy a füstölőt valami hőálló, nem gyúlékony felületre állítsuk.(Fa és
műanyag felületeket károsíthatja, elszíneződést okozhat, sőt extrém esetben
gyulladásveszélyes!) Működés közben a füstölő felmelegedett felületének érintése
égési sérülést okozhat, így olyan helyre állítsuk, hogy kisgyermekek ne férjenek
hozzá! A füstölő égőit, amennyiben abban a láng még nem aludt el, vagy még nem
hűlt ki, utántölteni TILOS és veszélyes! A füstölő égőiben csak égőpasztát
szabad használni. Más anyagok, pl. petróleum használata TILOS és veszélyes! A
füstölőt csak saját égőivel, saját állvánnyal szabad használni. Ettől eltérő
használat, azaz pl. tűzhely, tábortűz, stb. lángja fölött használni TILOS! A
forgalmazó csak rendeltetésszerű használat mellett, s csak magára a készülékre
vállal, a vásárlástól számított 6 hónap szavatosságot a vonatkozó törvények,
rendeletek értelmében. Nem rendeltetésszerű használatból, tárolásból, kezelésből
eredő, a készülékben bekövetkezett kárért, valamint bármiféle másodlagos, a
készülék használatából eredő, használatával kapcsolatban keletkezett kárért a
forgalmazó semminemű felelősséget nem vállal.
HALFÜSTÖLÉST. PRÓBÁLJA KI OTTHONÁBAN, ÉS NEM FOGJA ELFELEJTENI EZT A KULINÁRIS
ÉLMÉNYT! Ezzel a praktikus házi füstölővel örömet szerezhetünk magunknak,
családtagjainknak vagy barátainknak egy igazi friss hal vagy húsfüstöléssel,
melyet akár otthon, akár kirándulások, táborozások, horgászatok... alkalmával is
bevethetünk. Rozsdamentes fémből, égőből, leírásból álló szett, melyhez már csak
egy igazi friss halra vagy húsra van szükségünk, és rövid idő után
fogyaszthatjuk is a csemegét. Ezzel a speciális eszközzel kis helyen, rövid idő
alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra alatt is igazi
ínyenc csemegét készíthetünk vele. A füstölő rozsdamentes (saválló) anyagból
készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan tisztítható. Akár a
horgászat alatt kifogott halak is füstölhetők benne, de egyéb (pl.: baromfi vagy
sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db égőpasztával működő
égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk kínált
halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek fűrészpor,
füstölőpor és pácsó használatával, nem hétköznapi csemegét készíthetünk. A Zebco
Quantum füstölő mérete: 43x27,5x11cm AKI MÁR KÓSTOLTA FRISSEN FÜSTÖLT HALAT, AZ
TUDJA IGAZÁN ÉRTÉKELNI A HÁZI HALFÜSTÖLÉST. PRÓBÁLJA KI OTTHONÁBAN, ÉS NEM FOGJA
ELFELEJTENI EZT A KULINÁRIS ÉLMÉNYT! Ezzel a praktikus házi füstölővel örömet
szerezhetünk magunknak, családtagjainknak vagy barátainknak egy igazi friss hal
vagy húsfüstöléssel, melyet akár otthon, akár kirándulások, táborozások,
horgászatok... alkalmával is bevethetünk. Rozsdamentes fémből, égőből, leírásból
álló szett, melyhez már csak egy igazi friss halra vagy húsra van szükségünk, és
rövid idő után fogyaszthatjuk is a csemegét. Ezzel a speciális eszközzel kis
helyen, rövid idő alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra
alatt is igazi ínyenc csemegét készíthetünk vele. A füstölő rozsdamentes
(saválló) anyagból készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan
tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is füstölhetők benne, de
egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db
égőpasztával működő égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk
kínált halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek
fűrészpor, füstölőpor és pácsó használatával, nem hétköznapi csemegét
készíthetünk. A Zebco Quantum füstölő mérete: 43x27,5x11cm Ajálott termék a
következő égőpaszta: http://centrumzoo.hu/Egopaszta_ChaferGel_200g_fem_dobozban
Halfüstölő használati utasítással és halfüstölési ötletekkel mellékelve küldött
termék! Ajánlott termék a füstölő vásárlásakor: füstölőfa-por, fűszersó, pácsó,
melyeket megtalál termékeink közt. Ötlet: Vásároljon egyszerre több terméket,
így a szállítási költségeket minimálisra tudja szorítani! Első használat előtt a
következő minimális összeszerelést kell elvégeznünk: 1. Távolítsuk el minden
részegységről, alkatrészről a csomagolást. 2. A tálca kihajlított ?lábacskáin?
valószínűleg találunk pici darab, vékony védőfólia maradványokat. Ezeket
gondosan távolítsuk el, mert első használatkor elolvadnának, elégnének, s ezzel
tönkretehetik az étel ízét. 3. A füstölőtál fedelére a csavar segítségével
rögzítsük a helyére a szelepet és fogót. (Vigyázzunk, a csavart túlhúzni nem
szabad, mert a szelep szorulhat, ill. eltörhet a fogó) 4. A füstölőtál két
oldalára, a kialakított helyre illesszük be a két zárófület. (Vigyázzunk, ha
fordítva illesztjük a helyére, nem fog zárni a fül.) Ezzel kész is vagyunk az
összeszereléssel. Füstölés menete 1. lépés: Hal fajtájától, méretétől függően
vagy hosszanti filét vágunk (süllő, harcsa), vagy patkót (ponty), vagy a
belsőségek eltávolítása után egyben hagyjuk (kősüllő, sügér, angolna).
Használhatunk bolti halat is, például igen finom a füstölt lazacfilé. Figyelem!
A hal bőrét rajta kell hagyni a filén, szeleten, de az egész halon is, mert
egyénként széteshet elkészítéskor a hús.(Más elkészítési módokkal ellentétben,
az angolnát nem kell megnyúzni füstöléshez.) 2. lépés: A füstölő aljába, a
kialakított helyre 2 evőkanálnyit teszünk a füstölőhöz adott, válogatott
fafajtákból, direkt füstöléshez készült Behr fűrészporból. Többet nem szabad,
mert túlfüstölhetjük a halat. 3. lépés: A fűrészpor fölé helyezzük a tálcát, ami
megakadályozza, hogy a többi halból nedvesség, zsír csöpögjön az izzó
fűrészporra, majd belehelyezzük az alsó rácsot. 4. lépés: Előkészítjük a halat a
füstöléshez. Ez alapvetően kétféleképp tehetjük meg: a. A frissen megfogott
(kiolvasztott), megpucolt, lefilézett, (szeletelt) halat először leszárítjuk,
szárazra töröljük, majd igen alaposan besózzuk, bedörzsöljük egy marék sóval
mindkét oldalát (vagy kívül-belül). Ez elsőre ijesztően hangzik, de nem kell
félni, a kész hal nem lesz elsózott. b. Az előre bepácolt halat leszárítjuk, s
már tehetjük is a rácsra. Tekintve, hogy a pác bőségesen tartalmazott sót, így
újabb sózásra nincs szükség. 5. lépés: Az előkészített halat (húst) a rácsokra
fektetjük. a. Ha egyben lévő halat akar füstölni, akkor csak az alsó rács kell,
a halat a hasánál kicsit széthúzva, a rácsra ?állítjuk?. Arra vigyázzunk, hogy a
halak ne feküdjenek egymásra, mert a füstöléstől úgy összenőhetnek, hogy
kiszedéskor gondunk lehet. b. Ha filét (vagy szeletet) füstölünk, mindkét rácsot
használjuk. Fontos, hogy a filét a bőrös felével kell a rácsra fektetni. A Behr
halfüstölőnél nagy előny a két rács, azaz, hogy ?második emelet?is van, mert így
akár 2-4 kilónyi filé is kényelmesen elkészíthető egyszerre. 6. lépés: Amikor
minden hal a helyére került, lezárjuk a füstölő tetejét, azt a zárófülekkel
rögzítjük. Rést hagyni, szelepet nyitva felejteni nem szabad, mert a füstnek
bent kell maradnia a zárt térben, csak így lesz jó a hal. (Megjegyzés: a zárt
rendszerű füstölőnek nagy előnye, hogy akár otthon, a konyhában is lehet
használni, a kikapcsolt tűzhelyre állítva, működő szagelszívó mellett.) 7.
lépés: A következő teendőnk, hogy valamivel kevesebb, mint 1-1 evőkanál
égőpasztát töltünk a két égőbe, ezeket a füstölő tartóállványában kialakított
helyekre tesszük, majd meggyújtjuk őket. Meggyőződünk, hogy a láng egyenletesen
ég, kinyitjuk az égő oldalsó lángnyílásait, majd ezután a lezárt füstölőt a
helyére, a tartóra, a láng fölé helyezzük. (Vigyázat! A füstölő működés közben
komoly hőt termel. Ezért füstölőt valami nem gyúlékony, hőálló felületre
állítsuk (vízparton a csupasz föld is kiválóan megteszi). Az égőpasztával
óvatosan bánjunk, mivel nagyon gyúlékony anyag. Ha véletlenül melléöntünk,
töröljük le egy törlővel, s csak utána gyújtsuk be az égőket. Ha utána akarunk
tölteni az égőkbe pasztát, előtte feltétlenül győződjünk meg, hogy a láng
teljesen kialudt, s az égő kihűlt!) 8. lépés: A füstölő dolgozik, nem mi. Semmi
más dolgunk nincs, csak kivárni azt a kb. 15-25 percet, amíg a hal elkészül. (Ez
idő alatt a füstölőt nyitogatni nem szabad, türelmesnek kell lenni.)
Természetesen a füstölési idő változik a hal mennyiségétől, ill. fajtájától
függően. (Néhány példa: egy rácsnyi süllő filé max. 20 perc; két rácsnyi vagy
vastagabb süllő filé 25 perc; ugyanez harcsánál 25 ill. 30 perc. Ponty szeletek
kb. 25 perc, egyben füstölt pisztráng,, sügér, vagy kősüllő 18-20 perc.
Megijedni nem kell, 1-2 perc ide vagy oda nem tudja tönkretenni az ételt, idővel
meg nagyon rá lehet érezni gyakorlatból, hogy mit mennyi ideig kell füstölni,
arról nem is beszélve, hogy ez embernél is változik, hogy ki milyen mértékben
füstösen szereti a halat.) 9. lépés: Ha az idő letelt, levesszük a lángról a
füstölőt (vigyázzunk, mert nagyon meleg, így érdemes odafigyelni, hogy valami
hőálló helyre tegyük), picit várunk, hogy hűljön, s már tálalhatjuk is a kész
finomságokat. Jó étvágyat!! Egyéb fűszerek: A füstölni előkészített halat sózás
vagy pácolás után, közvetlenül a füstölőbe való helyezés előtt természetesen más
fűszerekkel is ízesíthetjük. Nagyon kellemes például az egyben füstölt pisztráng
kakukkfűvel ízesítve (hasüregébe kell tenni egy keveset), vagy a füstölt csirke
szárny szárnya grillsóval megszórva. A mottó, hogy nyugodtan szabadjára
engedhetjük a kísérletező kedvünket. Tisztítás, karbantartás: Használat után,
miután a füstölő kihűlt, a rácsok, s tálca kivétele után, az elizzott fűrészpor
maradványait egyszerűen csak ki kell bortani a füstölőtál aljából. Ezután a tál
és fedél belsejét a rácsokat és a tálcát normál mosogatószerrel elmossuk. A
füstölőtál, a fedél, a rácsok és a tálca rozsdamentes acélból készültek, így
nincs olyan felületi bevonat, amit megsérthetnénk, ennek ellenére olyan
mosogatószert, súrolószert vagy éles, hegyes tárgyat ne használjunk
tisztításkor, ami a fém felületét megsértheti, mivel a következő füstölésnél a
lerakódások igen erősen beletapadhatnak a karcolásokba. Első használat után a
füstölőtál, illetve a többi rozsdamentes anyagból készült rész a hő hatására
elszíneződhetnek. Ez teljesen normális, az anyag sajátosságából ered, s a
rendeltetésszerű használatot, az elkészített étel minőségét nem befolyásolja.
Füstölés végeztével, miután a füstölőtálat levettük az égők fölül, az égőkből
vagy hagyjuk kiégni a maradék égőpasztát, vagy ha eloltottuk őket a fedelük
segítségével, akkor elcsomagolás előtt hagyjuk kipárologni belőlük a maradékot,
s feltétlenül várjuk meg, míg teljesen kihűlnek. Amennyiben használat után nem
egyből, vagy nem megfelelő minőségben mostuk el a füstölőt, úgy a füstölő
belsejében, a sós füst, pára hatására csekély mértékű vakrozsda megjelenhet, ami
azonban egy alapos tisztítás során nyom nélkül eltávolítható. Fontos! A füstölő
használat közben jelentős mértékben felmelegszik. Így használatakor ügyeljünk
arra, hogy a füstölőt valami hőálló, nem gyúlékony felületre állítsuk.(Fa és
műanyag felületeket károsíthatja, elszíneződést okozhat, sőt extrém esetben
gyulladásveszélyes!) Működés közben a füstölő felmelegedett felületének érintése
égési sérülést okozhat, így olyan helyre állítsuk, hogy kisgyermekek ne férjenek
hozzá! A füstölő égőit, amennyiben abban a láng még nem aludt el, vagy még nem
hűlt ki, utántölteni TILOS és veszélyes! A füstölő égőiben csak égőpasztát
szabad használni. Más anyagok, pl. petróleum használata TILOS és veszélyes! A
füstölőt csak saját égőivel, saját állvánnyal szabad használni. Ettől eltérő
használat, azaz pl. tűzhely, tábortűz, stb. lángja fölött használni TILOS! A
forgalmazó csak rendeltetésszerű használat mellett, s csak magára a készülékre
vállal, a vásárlástól számított 6 hónap szavatosságot a vonatkozó törvények,
rendeletek értelmében. Nem rendeltetésszerű használatból, tárolásból, kezelésből
eredő, a készülékben bekövetkezett kárért, valamint bármiféle másodlagos, a
készülék használatából eredő, használatával kapcsolatban keletkezett kárért a
forgalmazó semminemű felelősséget nem vállal.
Adatlap
Ár: | 16.490 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Egyéb |
Feladás dátuma: | 2024.11.02 |
Eddig megtekintették 88 alkalommal |
A hirdető adatai
Horgászáshoz rovaton belül a(z) "Zebco Quantum Professional asztali halfüstölő Large (9891001" című hirdetést látja. (fent)