BIO BIOPONT KAROBPOR 200G
A Biopont bio karobpor minimális zsírtartalmának, az izgatószerek (koffein,
theobromin) hiányának, és természetes édességének köszönhetően ajánljuk
kakaó-helyettesítőnek. A karobot a szentjánoskenyérfa terméséből állítják elő. A
szentjánoskenyérfa mediterrán vidéken őshonos, nagy területen termesztett, szép,
mutatós növény. Igen lassan növekszik, és több száz évig terem. Karobpor
élettani hatása, összetétele A karobpor színében és illatában kakaóra hasonlító,
kissé édeskés ízű, vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmirostokban gazdag,
antioxidáns hatású alapanyag. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát-, B- és
A-vitamin, valamint kalciumtartalma magasabb a kakaóporénál. (A kakaóban viszont
több a niacin, az E-vitamin, a vas, a cink és a foszfor.) Előnye, hogy koffein-,
teobromin- , valamint glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint,
purint, és Na-szegény. Gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek,
lisztérzékenyek (cöliákliások), tejcukor- és kakaóra érzékenyek,
csontritkulásban (oszteoporózis), szív- és keringési betegségben szenvedők,
valamint köszvényes betegek is bátran fogyaszthatják. Vegetáriánus étrendet
követők kedvelt alapanyaga, mert ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó
biokészítményként kerül forgalomba. Karobpor felhasználása A karobpor íze a
kakaónál enyhébb, ezért ételkészítéshez annál valamivel többet (kb. másfélszeres
mennyiséget) kell felhasználni belőle. Hideg és meleg folyadékban egyaránt jól
oldódik. Felhasználható a kakaópor helyett sütemények, krémek, sodók, tejes
italok, fagylaltok, parfék készítéséhez. A szentjánoskenyérlisztet igen magas
pektintartalma miatt nemcsak ételek és gyümölcskészítmények sűrítésére, hanem
csecsemőtápszerek készítéséhez is használják. Ez a tápszer elsősorban hányós
bukós (refluxos) csecsemők számára ajánlott. A szentjánoskenyérliszt enyhe
hasfogó hatása miatt hasmenés, gyomor- és bélhurut kezelésére is javasolható.
Bio karobpor tápanyaga 100g termékben energia: 222 kcal fehérje 5 g/100 g zsír 1
g/100 g szénhidrát 89 g/100 g Biopont bio karobpor kiszerelése: 200g Receptek:
Karobital Hozzávalók két személyre: 4 dl natúr rizstej, 1 csapott evőkanál barna
nádcukor, 1 evőkanál karobpor, 1 dl tisztán növényi eredetű főzőtejszín, 2
mokkáskanál őrölt fahéj. A rizstejet a cukorral, karobporral (1 mokkáskanálnyit
félreteszünk a díszítéshez), fahéjjal és 4 evőkanál tejszínnel turmixoljuk. A
többi tejszínből kemény habot verünk. Az italt poharakba öntjük, habot teszünk a
tetejére, kevés karobporral megszórjuk. Mentalevéllel vagy gyümölcsdarabkákkal
díszítjük. Karobos kevert sütemény Hozzávalók 50 darabhoz: tojás 4 db, porcukor
250 g, vaníliás cukor 1 cs., vaj 150 g, finomliszt 350 g, zabpehelyliszt 150 g,
sütőpor 2 cs., tej 500 ml, karobpor 50 g, kókuszreszelék 100 g. A tojások
sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal, majd
összedolgozzuk a kétféle liszttel elvegyített sütőporral, a tejjel, a
karobporral és a kókuszreszelékkel, végül óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény
habbá vert fehérjét. A masszát kiolajozott és liszttel megszórt őzgerincformába
öntjük, és közepesen meleg sütőben kb. 40 percig sütjük. Karobkrém Hozzávalók 10
személyre: tej 100 ml, tojás 3 db, cukor 100 g, karobpor 50 g, pudingpor
(tejszín ízű) 80 g. A pudingport kevés hideg tejjel, a karobporral, a cukorral
és a tojások sárgájával alaposan elkeverjük. Közben a maradék tejet
felforraljuk, és a karobos masszát óvatosan hozzáöntve, állandó keverés mellett
besűrítjük. A tűzről levéve gyors, egyenletes mozdulatokkal eloszlatjuk benne a
tojások keményre habbá vert fehérjét. Üvegtálkákba tesszük, és jól lehűtve
kínáljuk. Karobos vaníliaturmix Hozzávalók 10 személyre: tej 2000 ml, méz 100 g,
karobpor 50 g, vaníliás cukor 1 cs., őrölt fahéj. A hozzávalókat turmixgépben
alaposan összekeverjük, és behűtve kínáljuk. (Tálaláskor adagonként 1 gombóc
vaníliafagylaltot is tehetünk hozzá.)
theobromin) hiányának, és természetes édességének köszönhetően ajánljuk
kakaó-helyettesítőnek. A karobot a szentjánoskenyérfa terméséből állítják elő. A
szentjánoskenyérfa mediterrán vidéken őshonos, nagy területen termesztett, szép,
mutatós növény. Igen lassan növekszik, és több száz évig terem. Karobpor
élettani hatása, összetétele A karobpor színében és illatában kakaóra hasonlító,
kissé édeskés ízű, vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmirostokban gazdag,
antioxidáns hatású alapanyag. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát-, B- és
A-vitamin, valamint kalciumtartalma magasabb a kakaóporénál. (A kakaóban viszont
több a niacin, az E-vitamin, a vas, a cink és a foszfor.) Előnye, hogy koffein-,
teobromin- , valamint glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint,
purint, és Na-szegény. Gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek,
lisztérzékenyek (cöliákliások), tejcukor- és kakaóra érzékenyek,
csontritkulásban (oszteoporózis), szív- és keringési betegségben szenvedők,
valamint köszvényes betegek is bátran fogyaszthatják. Vegetáriánus étrendet
követők kedvelt alapanyaga, mert ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó
biokészítményként kerül forgalomba. Karobpor felhasználása A karobpor íze a
kakaónál enyhébb, ezért ételkészítéshez annál valamivel többet (kb. másfélszeres
mennyiséget) kell felhasználni belőle. Hideg és meleg folyadékban egyaránt jól
oldódik. Felhasználható a kakaópor helyett sütemények, krémek, sodók, tejes
italok, fagylaltok, parfék készítéséhez. A szentjánoskenyérlisztet igen magas
pektintartalma miatt nemcsak ételek és gyümölcskészítmények sűrítésére, hanem
csecsemőtápszerek készítéséhez is használják. Ez a tápszer elsősorban hányós
bukós (refluxos) csecsemők számára ajánlott. A szentjánoskenyérliszt enyhe
hasfogó hatása miatt hasmenés, gyomor- és bélhurut kezelésére is javasolható.
Bio karobpor tápanyaga 100g termékben energia: 222 kcal fehérje 5 g/100 g zsír 1
g/100 g szénhidrát 89 g/100 g Biopont bio karobpor kiszerelése: 200g Receptek:
Karobital Hozzávalók két személyre: 4 dl natúr rizstej, 1 csapott evőkanál barna
nádcukor, 1 evőkanál karobpor, 1 dl tisztán növényi eredetű főzőtejszín, 2
mokkáskanál őrölt fahéj. A rizstejet a cukorral, karobporral (1 mokkáskanálnyit
félreteszünk a díszítéshez), fahéjjal és 4 evőkanál tejszínnel turmixoljuk. A
többi tejszínből kemény habot verünk. Az italt poharakba öntjük, habot teszünk a
tetejére, kevés karobporral megszórjuk. Mentalevéllel vagy gyümölcsdarabkákkal
díszítjük. Karobos kevert sütemény Hozzávalók 50 darabhoz: tojás 4 db, porcukor
250 g, vaníliás cukor 1 cs., vaj 150 g, finomliszt 350 g, zabpehelyliszt 150 g,
sütőpor 2 cs., tej 500 ml, karobpor 50 g, kókuszreszelék 100 g. A tojások
sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal, majd
összedolgozzuk a kétféle liszttel elvegyített sütőporral, a tejjel, a
karobporral és a kókuszreszelékkel, végül óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény
habbá vert fehérjét. A masszát kiolajozott és liszttel megszórt őzgerincformába
öntjük, és közepesen meleg sütőben kb. 40 percig sütjük. Karobkrém Hozzávalók 10
személyre: tej 100 ml, tojás 3 db, cukor 100 g, karobpor 50 g, pudingpor
(tejszín ízű) 80 g. A pudingport kevés hideg tejjel, a karobporral, a cukorral
és a tojások sárgájával alaposan elkeverjük. Közben a maradék tejet
felforraljuk, és a karobos masszát óvatosan hozzáöntve, állandó keverés mellett
besűrítjük. A tűzről levéve gyors, egyenletes mozdulatokkal eloszlatjuk benne a
tojások keményre habbá vert fehérjét. Üvegtálkákba tesszük, és jól lehűtve
kínáljuk. Karobos vaníliaturmix Hozzávalók 10 személyre: tej 2000 ml, méz 100 g,
karobpor 50 g, vaníliás cukor 1 cs., őrölt fahéj. A hozzávalókat turmixgépben
alaposan összekeverjük, és behűtve kínáljuk. (Tálaláskor adagonként 1 gombóc
vaníliafagylaltot is tehetünk hozzá.)
Adatlap
Ár: | 805 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.20 |
Eddig megtekintették 98 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "BIO BIOPONT KAROBPOR 200G" című hirdetést látja. (fent)