Betöltés...

NATURA HAJDINA NATÚR 250G

Vitamintartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás,
mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Vitamintartalmát
tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a
B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin),
riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen
tápanyagokon kívül kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is
tartalmaz. Ilyenek például egyes antioxidáns hatású flavonoidok és a rutin
(P-vitamin vagy antipermeabilitási faktor). Magas rutintartalma miatt őseink a
hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták. Kiemelkedően
magas élelmirost-tartalma miatt a bélperisztaltika növelésén és a tranzitidő
lerövidítésén keresztül jól alkalmazható a népbetegségnek tekinthető székrekedés
(obstipatio) étrendi kezelésében és egyes daganatos megbetegedések (például
vastag- és végbéldaganat) megelőzésében. A hajdina alkalmazható a Candida
albicans fertőzés étrendi kezelésében is. Mivel itt az étlapon nem
szerepelhetnek fehér lisztből készült kenyerek, pékáruk, kelt tészták, melyek
kiváltására a teljes kiőrlésű lisztből előállított készítmények mellé a
hajdinából készült termékek is felsorakozhatnának. A kórképben megnőtt
B-vitamin- és nyomelemszükséglet fedezésére is jól felhasználható a hajdina.
Hajdina felhasználása A hajdinának van egy jellegzetes olaj szaga, amit
többszöri (3-4x-i) meleg vizes átmosással ki lehet küszöbölni. Ezután kétszeres
mennyiségű enyhén sós vízben kb. 20 perc után puhára főzhető. Közben érdemes
kevergetni. A megfőtt hajadina ízében nagyon hasolít a tarhonyára, ezért
kiválóan helyettesíthető minden olyan ételben, melyben tarhonya szerepel. De
ehetjük köretként salátákhoz, szószokhoz, sült zöldségekhez vagy akár pörkölthöz
is. Ízesíthetjük bazsalikommal, izsóppal, majorannával vagy édesíthetjük aszalt
gyümölcsökkel, mézzel.Vitaminok: C, B-komplex, ásványi anyagok: vas, foszfor,
kálium. Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin-tartalma serkenti az
agyat és erősíti az érfalakat. Csírája főételként is felhasználható. Értékes
adalék a kenyér tésztájához. Beáztatni nem kell. Öblítés naponta négyszer
Csíráztatási idő 2-3 nap Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és
tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele
szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe,
megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.
Dénes-Natura Natur hajdina csíráztatása: 250g

Tovább
Adatlap
Ár: 658 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.05.28
Eddig megtekintették 86 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

NATURA HAJDINA NATÚR 250G
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA HAJDINA NATÚR 250G" című hirdetést látja. (fent)



Kurkuma fűszerkeverék répával, gyömbérrel. Jellemzők tojásmentes Nem vegán Igen cukormentes Igen hozzáadott cukor nélkül Igen mustártól mentes Nem szezámmagtól mentes Nem zellertől mentes Nem szójamentes Nem per 100 g kcal 328 kcal zsír 6,3 g ebből telített zsírsavak 1,8 g ebből egyszeresen...

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem