Bio geo Brokkoli csíráztatásra (13 g)
Beta-karotin forrás. A zöldségfélék közül legnagyobb mennyiségben tartalmaz
vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat és rengeteg hasznos vegyületet
szervezetünk számára. Kitűnő C-vitamin, folsav és beta-karotin forrás.
Rákprevenciós étrend része. Áztatási idő: 10 óra Öblítés: naponta kétszer
Csíráztatási idő: 3-5 nap Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az
ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden
jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott
csíráztatással. A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani
hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas
rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók
meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és
antioxidánsok. A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne
található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű
szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra
(linolsav, linolénsav) bomlanak.Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a
szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká
alakulnak. Csíráztatás menete: Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes
magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12
óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig
tart, amíg a magok megduzzadnak. A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál
lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor
átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak
indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is. Sötét helyen a csírák
világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek
lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a
csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a
legajánlatosabb fogyasztani. Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss
és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele
szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe,
megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.
vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat és rengeteg hasznos vegyületet
szervezetünk számára. Kitűnő C-vitamin, folsav és beta-karotin forrás.
Rákprevenciós étrend része. Áztatási idő: 10 óra Öblítés: naponta kétszer
Csíráztatási idő: 3-5 nap Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az
ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden
jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott
csíráztatással. A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani
hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas
rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók
meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és
antioxidánsok. A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne
található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű
szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra
(linolsav, linolénsav) bomlanak.Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a
szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká
alakulnak. Csíráztatás menete: Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes
magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12
óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig
tart, amíg a magok megduzzadnak. A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál
lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor
átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak
indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is. Sötét helyen a csírák
világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek
lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a
csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a
legajánlatosabb fogyasztani. Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss
és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele
szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe,
megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.
Adatlap
Ár: | 923 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.23 |
Eddig megtekintették 152 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Bio geo Brokkoli csíráztatásra (13 g)" című hirdetést látja. (fent)