NATURA HAJDINA NATÚR 500G
Kiemelkedően magas élelmirost-tartalma miatt a bélperisztaltika növelésén és a
tranzitidő lerövidítésén keresztül jól alkalmazható. Vitamintartalmát tekintve
elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport
majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin
(B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen tápanyagokon kívül
kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tartalmaz. Ilyenek
például egyes antioxidáns hatású flavonoidok és a rutin (P-vitamin vagy
antipermeabilitási faktor). Magas rutintartalma miatt őseink a hajdinát a magas
vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták. A hajdina alkalmazható a
Candida albicans fertőzés étrendi kezelésében is. Mivel itt az étlapon nem
szerepelhetnek fehér lisztből készült kenyerek, pékáruk, kelt tészták, melyek
kiváltására a teljes kiőrlésű lisztből előállított készítmények mellé a
hajdinából készült termékek is felsorakozhatnának. A kórképben megnőtt
B-vitamin- és nyomelemszükséglet fedezésére is jól felhasználható a hajdina.
Hajdina felhasználása A hajdinának van egy jellegzetes olaj szaga, amit
többszöri (3-4x-i) meleg vizes átmosással ki lehet küszöbölni. Ezután kétszeres
mennyiségű enyhén sós vízben kb. 20 perc után puhára főzhető. Közben érdemes
kevergetni. A megfőtt hajadina ízében nagyon hasolít a tarhonyára, ezért
kiválóan helyettesíthető minden olyan ételben, melyben tarhonya szerepel. De
ehetjük köretként salátákhoz, szószokhoz, sült zöldségekhez vagy akár pörkölthöz
is. Ízesíthetjük bazsalikommal, izsóppal, majorannával vagy édesíthetjük aszalt
gyümölcsökkel, mézzel.Vitaminok: C, B-komplex, ásványi anyagok: vas, foszfor,
kálium. Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin-tartalma serkenti az
agyat és erősíti az érfalakat. Csírája főételként is felhasználható. Értékes
adalék a kenyér tésztájához. Beáztatni nem kell. Milyen gyakran kell öblíteni?
naponta négyszer A hajdina csíráztatási ideje 2-3 nap Csíráztatni egész évben
lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre,
hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc
salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele
levest, főzeléket. Dénes-Natura natur hajdina csíráztatása: 500g
tranzitidő lerövidítésén keresztül jól alkalmazható. Vitamintartalmát tekintve
elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport
majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin
(B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen tápanyagokon kívül
kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tartalmaz. Ilyenek
például egyes antioxidáns hatású flavonoidok és a rutin (P-vitamin vagy
antipermeabilitási faktor). Magas rutintartalma miatt őseink a hajdinát a magas
vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták. A hajdina alkalmazható a
Candida albicans fertőzés étrendi kezelésében is. Mivel itt az étlapon nem
szerepelhetnek fehér lisztből készült kenyerek, pékáruk, kelt tészták, melyek
kiváltására a teljes kiőrlésű lisztből előállított készítmények mellé a
hajdinából készült termékek is felsorakozhatnának. A kórképben megnőtt
B-vitamin- és nyomelemszükséglet fedezésére is jól felhasználható a hajdina.
Hajdina felhasználása A hajdinának van egy jellegzetes olaj szaga, amit
többszöri (3-4x-i) meleg vizes átmosással ki lehet küszöbölni. Ezután kétszeres
mennyiségű enyhén sós vízben kb. 20 perc után puhára főzhető. Közben érdemes
kevergetni. A megfőtt hajadina ízében nagyon hasolít a tarhonyára, ezért
kiválóan helyettesíthető minden olyan ételben, melyben tarhonya szerepel. De
ehetjük köretként salátákhoz, szószokhoz, sült zöldségekhez vagy akár pörkölthöz
is. Ízesíthetjük bazsalikommal, izsóppal, majorannával vagy édesíthetjük aszalt
gyümölcsökkel, mézzel.Vitaminok: C, B-komplex, ásványi anyagok: vas, foszfor,
kálium. Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin-tartalma serkenti az
agyat és erősíti az érfalakat. Csírája főételként is felhasználható. Értékes
adalék a kenyér tésztájához. Beáztatni nem kell. Milyen gyakran kell öblíteni?
naponta négyszer A hajdina csíráztatási ideje 2-3 nap Csíráztatni egész évben
lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre,
hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc
salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele
levest, főzeléket. Dénes-Natura natur hajdina csíráztatása: 500g
Adatlap
Ár: | 1.175 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 154 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA HAJDINA NATÚR 500G" című hirdetést látja. (fent)