Éden prémium pektin 100g
Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. A pektin
használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek,
így ízük gyümölcsösebb marad. Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és
zselék készítéséhez. A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési
idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési
időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi
anyag tartalma. A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon
vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök,
például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például sárgarépa, murok)
sejtfalából állítható elő. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze
és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal
ismét leválasztható. Salétromsavval melegítve, előbb cukorsav, azután nyálkasav
képződik belőle. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és
lekvárokban, széles körben alkalmazzák. Előfordulhat továbbá gyümölcsitalokban,
tejtartalmú élelmiszerekben, valamint egyes diétás ételekben. A szervezetbe
kerülve a pektin megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli a viszkozitását,
ezért mind székrekedés, mind hasmenés kezelésére alkalmazható. Égési sérülések
esetén vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák. Összetevők: 100% citrus pektin
Felhasználási javaslat: Lekvárokhoz, dzsemekhez, zselékhez. A pektint össze kell
keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az
alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a
dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá. 60 g
pektin nagyjából 10kg gyümölcshöz elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk
készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az
ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg. Allergén információ: A
termék gabonát, szezámmagot, mogyorót, dióféléket, mustárt, glutént is
feldolgozó üzemben készült! Tárolás: Száraz, hűvös helyen Átlagos tápérték 100g
termékben: Energia: 1558kJ/372 kcal, Szénhidrát: 50g, -cukor: 50g, Fehérje: 3g,
Zsír: 0g
használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek,
így ízük gyümölcsösebb marad. Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és
zselék készítéséhez. A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési
idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési
időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi
anyag tartalma. A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon
vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök,
például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például sárgarépa, murok)
sejtfalából állítható elő. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze
és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal
ismét leválasztható. Salétromsavval melegítve, előbb cukorsav, azután nyálkasav
képződik belőle. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és
lekvárokban, széles körben alkalmazzák. Előfordulhat továbbá gyümölcsitalokban,
tejtartalmú élelmiszerekben, valamint egyes diétás ételekben. A szervezetbe
kerülve a pektin megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli a viszkozitását,
ezért mind székrekedés, mind hasmenés kezelésére alkalmazható. Égési sérülések
esetén vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák. Összetevők: 100% citrus pektin
Felhasználási javaslat: Lekvárokhoz, dzsemekhez, zselékhez. A pektint össze kell
keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az
alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a
dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá. 60 g
pektin nagyjából 10kg gyümölcshöz elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk
készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az
ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg. Allergén információ: A
termék gabonát, szezámmagot, mogyorót, dióféléket, mustárt, glutént is
feldolgozó üzemben készült! Tárolás: Száraz, hűvös helyen Átlagos tápérték 100g
termékben: Energia: 1558kJ/372 kcal, Szénhidrát: 50g, -cukor: 50g, Fehérje: 3g,
Zsír: 0g
Adatlap
Ár: | 2.312 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.05.05 |
Eddig megtekintették 55 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Éden prémium pektin 100g" című hirdetést látja. (fent)