NATURA SZEZÁMMAG 500G
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte.
Mivel Kínában gyakorlatilag ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből
adódóan nagy szerepe volt ennek az értékes, kalciumban is igen gazdag magnak.
Magas kálcium tarlmú szezámmag A szezámmag a magvak királyának is nevezett ősi
táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte. Mivel Kínában gyakorlatilag
ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből adódóan nagy szerepe volt
ennek az értékes, kalciumban is igen gazdag magnak (egy fél pohárnyi szezámmag
háromszor annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej). A szezámolaj
minőségileg felülmúlhatatlan, mert nem avasodik, sokáig eltartható. A szezámmag
kalciumban sokkal gazdagabb, mint a tej, a sajt, vagy bármelyik olajos mag.
Telítetlen zsírsavakban gazdag, 55 %-a olaj. Kitűnő természetes forrása a B
vitaminoknak, inozitolnak, kolinnak és az E vitaminnak. Mézzel kombinálva egyes
országokban fontos fiatalító ételként vált ismertté. A szezámmagot ne tároljuk
sokáig, mert magas zsírtartalma miatt avasodásra hajlamos. Felhasználás előtt
célszerű szárazon kissé megpirítani, mert így dióízűvé és -illatúvá válik.
Továbbá hő hatására a benne lévő emésztést gátló anyagok lebomlanak. A
serpenyőbe egyszerre ne tegyünk sokat, és hogy ne égjen le, folyamatosan
kevergessük. Saláták ízesítésére, panírozáshoz, kenyerekhez, édességekhez,
müzlik alkotórészeként használhatjuk. Ha kávédarálón ledaráljuk a magot, majd
mozsárban finom porrá törjük, finom ízesítőanyagot kapunk. A szezámmag
felhasználása A szezámmag csíráztatása: átlagos áztatási idő 4-6 óra Hagyjuk 1-2
napig növekedni, majd fogyasszuk A túl hosszúra nőtt csírák keserűek Receptek
Szezámkrém 1 csomag számmag, só, víz. A szezámmagot szárazon, világosra pirítjuk
(ügyeljünk arra, nehogy megégjen, mert keserű lesz). Kávédarálón megőröljük.
Ízlés szerint kevés sót, vizet adunk hozzá és krémes, kenhető sűrűségűre
kikavarjuk. Kenyérre kenve mézzel vagy lekvárral fogyasztjuk. Szezámkrém édesen
(Halvakrém) 20 dkg szezámmag, méz ízlés szerint Az őrölt szezámmagot ízlés
szerinti mennyiségű mézzel keverjük össze. Rendkívül finom és nagyon egészséges
csemege. Szezámkrém II. (Tahini, arab étel) 20 dkg szezámmag, 1 dl víz, 1 gerezd
áttört fokhagymak, 2 evőkanál olaj, tengeri só, 1/2 citrom leve A szezámmagot
őröljük meg kávédarálóval. Adjuk hozzá a vizet, a fokhagymát, a citrom levét, és
jól dolgozzuk össze. Majd adjuk hozzá a sót és az olajat. A vizet apránként
adjuk hozzá, s csak keveset, hogy krémszerű legyen. Szezámmagos-paprikás lepény
35 dkg kenyérliszt, 1 kiskanál szárított élesztő, 1 mokkáskanál só, 1 kiskanál
pirospaprika, 1 evőkanál szárazon pirított szezámmag, 1 kis csokor snidling, 2
evőkanál szezámolaj. A szezámos lepényhez a kenyérlisztet öntsük kelesztőtálba,
majd adjuk hozzá a sót, a pirospaprikát, a pirított szezámmagot, az aprított
snidlinget, és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Locsoljuk meg szezámolajjal, és dagasszuk hólyagosra. Amikor elkészült, takarjuk
le és langyos helyen kelesszük a duplájára, majd lisztezett deszkán gyúrjuk át,
kicsi cipókat formáljunk belőle, és újból kelesszük meg. Végül nyújtsuk 3-4 mm
vastagra, és közepesen forró grillrácson, a parázs felett 30-35 centi magasan,
mindkét oldalát süssük pirosra. Medvehagyma pesto Egy egyszerű medvehagyma pesto
receptje. 1 csokor medvehagyma, 50 g reszelt sajt, 30 g darált szezámmag, 70 ml
olívaolaj, só A medvehagymát meg kell mosni, majd apró darabokra aprítani. A
reszelt sajttal és a szezámmaggal össze kell turmixolni, majd hozzáönteni az
oliva olajat. Átlagos tápérték 100 g termékben energia 2621 kJ/633 kcal fehérje
24,3 g szénhidrát 8 g zsír 56 g Dénes-Natura Szezámmag kiszerelése 500 g
Mivel Kínában gyakorlatilag ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből
adódóan nagy szerepe volt ennek az értékes, kalciumban is igen gazdag magnak.
Magas kálcium tarlmú szezámmag A szezámmag a magvak királyának is nevezett ősi
táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte. Mivel Kínában gyakorlatilag
ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből adódóan nagy szerepe volt
ennek az értékes, kalciumban is igen gazdag magnak (egy fél pohárnyi szezámmag
háromszor annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej). A szezámolaj
minőségileg felülmúlhatatlan, mert nem avasodik, sokáig eltartható. A szezámmag
kalciumban sokkal gazdagabb, mint a tej, a sajt, vagy bármelyik olajos mag.
Telítetlen zsírsavakban gazdag, 55 %-a olaj. Kitűnő természetes forrása a B
vitaminoknak, inozitolnak, kolinnak és az E vitaminnak. Mézzel kombinálva egyes
országokban fontos fiatalító ételként vált ismertté. A szezámmagot ne tároljuk
sokáig, mert magas zsírtartalma miatt avasodásra hajlamos. Felhasználás előtt
célszerű szárazon kissé megpirítani, mert így dióízűvé és -illatúvá válik.
Továbbá hő hatására a benne lévő emésztést gátló anyagok lebomlanak. A
serpenyőbe egyszerre ne tegyünk sokat, és hogy ne égjen le, folyamatosan
kevergessük. Saláták ízesítésére, panírozáshoz, kenyerekhez, édességekhez,
müzlik alkotórészeként használhatjuk. Ha kávédarálón ledaráljuk a magot, majd
mozsárban finom porrá törjük, finom ízesítőanyagot kapunk. A szezámmag
felhasználása A szezámmag csíráztatása: átlagos áztatási idő 4-6 óra Hagyjuk 1-2
napig növekedni, majd fogyasszuk A túl hosszúra nőtt csírák keserűek Receptek
Szezámkrém 1 csomag számmag, só, víz. A szezámmagot szárazon, világosra pirítjuk
(ügyeljünk arra, nehogy megégjen, mert keserű lesz). Kávédarálón megőröljük.
Ízlés szerint kevés sót, vizet adunk hozzá és krémes, kenhető sűrűségűre
kikavarjuk. Kenyérre kenve mézzel vagy lekvárral fogyasztjuk. Szezámkrém édesen
(Halvakrém) 20 dkg szezámmag, méz ízlés szerint Az őrölt szezámmagot ízlés
szerinti mennyiségű mézzel keverjük össze. Rendkívül finom és nagyon egészséges
csemege. Szezámkrém II. (Tahini, arab étel) 20 dkg szezámmag, 1 dl víz, 1 gerezd
áttört fokhagymak, 2 evőkanál olaj, tengeri só, 1/2 citrom leve A szezámmagot
őröljük meg kávédarálóval. Adjuk hozzá a vizet, a fokhagymát, a citrom levét, és
jól dolgozzuk össze. Majd adjuk hozzá a sót és az olajat. A vizet apránként
adjuk hozzá, s csak keveset, hogy krémszerű legyen. Szezámmagos-paprikás lepény
35 dkg kenyérliszt, 1 kiskanál szárított élesztő, 1 mokkáskanál só, 1 kiskanál
pirospaprika, 1 evőkanál szárazon pirított szezámmag, 1 kis csokor snidling, 2
evőkanál szezámolaj. A szezámos lepényhez a kenyérlisztet öntsük kelesztőtálba,
majd adjuk hozzá a sót, a pirospaprikát, a pirított szezámmagot, az aprított
snidlinget, és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Locsoljuk meg szezámolajjal, és dagasszuk hólyagosra. Amikor elkészült, takarjuk
le és langyos helyen kelesszük a duplájára, majd lisztezett deszkán gyúrjuk át,
kicsi cipókat formáljunk belőle, és újból kelesszük meg. Végül nyújtsuk 3-4 mm
vastagra, és közepesen forró grillrácson, a parázs felett 30-35 centi magasan,
mindkét oldalát süssük pirosra. Medvehagyma pesto Egy egyszerű medvehagyma pesto
receptje. 1 csokor medvehagyma, 50 g reszelt sajt, 30 g darált szezámmag, 70 ml
olívaolaj, só A medvehagymát meg kell mosni, majd apró darabokra aprítani. A
reszelt sajttal és a szezámmaggal össze kell turmixolni, majd hozzáönteni az
oliva olajat. Átlagos tápérték 100 g termékben energia 2621 kJ/633 kcal fehérje
24,3 g szénhidrát 8 g zsír 56 g Dénes-Natura Szezámmag kiszerelése 500 g
Adatlap
Ár: | 1.607 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 86 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA SZEZÁMMAG 500G" című hirdetést látja. (fent)