Medicura Bio Bodza 100% gyümölcslé (330 ml)
A bodza lé hozzájárulhat az immunrendszer egészséges működéséhez. A bodza
mindenütt a legnépszerűbb növények közé tartozik és korábban az emberek számára
a lakóházakat védelmező növényként szolgált. A bodza ital ösztönzi a természetes
immunreakciókat, tele van antioxidáns flavonoidokkal. A bodza kitűnő
méregtelenítő, ezért a bőrkiütések, kelések és az akné természetes ellenszere.
Vérzéscsillapításhoz folyadék formájában alkalmazzák a bőrön. A vizsgálatok
szerint a bodza az influenzán is segít. Enyhíti a tüneteket és immunerősítőként
is kiváló. Kezelhetjük vele az orrfolyást, náthát, torokfájást. A bodza hatékony
gyógynövény székrekedés ellen is. Európában általában vízhajtásra, enyhe
hashajtóként és vesevédőként is használják. A korai vizsgálatok azt mutatták,
hogy a bodza csökkenti a magas koleszterinszintet és növeli az alacsony sűrűségű
lipoprotein - ?rossz koleszterin? - szintjét. A bodza természetes immunerősítő
és antioxidáns, lassítja az öregedési folyamatokat. A fekete bodza fokozza az
immunválaszt a kórokozókkal szemben. A bodzalé nagy mennyiségben tartalmaz
antioxidáns hatású flavonoid vegyületeket, ezzel átfogóan védi a szervezetet. A
bodzában található antocianin flavonoidok semlegesítik a káros szabadgyököket.
Mivel a bodza kihajtja a szervezetből a pangó nedveket, a hozzájuk kapcsolódó
méreganyagokat is kiüríti, a fogyást is elősegíti, valamint növeli az
energiatartalékokat. A bodza kitűnő izzasztó, vértisztító, hashajtó,
használhatjuk vízkór, hurut, isiász, reuma és keringési zavarok esetén. Fokozza
a veseműködést, magas vitamintartalmának köszönhetően segíti a betegségek
megelőzését. Még vizsgálatok tárgyát képezi, hogy a bodza rendelkezik-e
antivirális tulajdonsággal, de a kísérletek során a herpesz vírussal szembeni
hatékonyságát tapasztalták. Lázcsillapítóként és reuma ellen is ajánlott a
fogyasztása. A bodza felszívódását a szervezetben vastartalma segíti elő, ezért
a vérszegénységben, vashiányban szenvedők számára kifejezetten hasznos a
bodzalé. Minek köszönheti a bodza hatásait? A bodza bogyóban A- és C-vitamin,
antociánok (szambucin) és gyümölcssavak találhatók. Levelében nagy mennyiségben
van jelen kéksav-glikozidokat, pl. szambunigrint. A bodzalé flavonoidokban
(kempeferolt, kvercetin) gazdag, található benne fahéjsav származék, nyálka és
illóolaj is. A bodzabogyó sötét színe az antocianidoknak köszönhető. Ezek a
szekunder anyagok kitűnő fertőtlenítők és gyulladáscsökkentők, védik a szív és
az érrendszer egészségét. A népi gyógyászatban régóta alkalmazzák a bodzát
értékes hatóanyagai miatt. Benne megtalálható a pantoténsav, a folsav, sok
ásványi anyag és mikroelem, vas, kálium, magnézium, kálcium és foszfor. A fekete
bodza tartalmaz szerves savakat, köztük almasavat, citromsavat és klorogénsavat,
valamint a B-vitamin csoport tagjait. Az agy és az idegrendszer működéséhez
létfontosságú esszenciális aminosavak is megtalálhatók a bodzabogyóban, ezért
levertség, depresszió és ideggyengeség ellen is érdemes fogyasztani. A bodzában
lévő B-vitamin és számos ásványi anyag nagyon jót tesz az idegeknek. A növény
termése a szervezetet maximálisan tisztán tartja. A bodzabogyók az azonos nevű
bodzacserjén teremnek, amelynek természetes előfordulási helyei a tápanyagban
gazdag talajok, tüskés bozótok, erdőszélek vagy vizek partjai. A bogyók
augusztus és szeptember hónapokban érnek, frissen történő fogyasztásra azonban
nem alkalmasak. A bogyók passzírozása és az azt követő főzési folyamat után,
amely 100 °C -on történik, a bogyók sokféleképpen felhasználhatók. Főként
azonban gyümölcslevekhez, édes musthoz, szirupokhoz, likőrökhöz és lekvárokhoz
használják fel őket, gyakran más gyümölcsfajtákkal keverve.
mindenütt a legnépszerűbb növények közé tartozik és korábban az emberek számára
a lakóházakat védelmező növényként szolgált. A bodza ital ösztönzi a természetes
immunreakciókat, tele van antioxidáns flavonoidokkal. A bodza kitűnő
méregtelenítő, ezért a bőrkiütések, kelések és az akné természetes ellenszere.
Vérzéscsillapításhoz folyadék formájában alkalmazzák a bőrön. A vizsgálatok
szerint a bodza az influenzán is segít. Enyhíti a tüneteket és immunerősítőként
is kiváló. Kezelhetjük vele az orrfolyást, náthát, torokfájást. A bodza hatékony
gyógynövény székrekedés ellen is. Európában általában vízhajtásra, enyhe
hashajtóként és vesevédőként is használják. A korai vizsgálatok azt mutatták,
hogy a bodza csökkenti a magas koleszterinszintet és növeli az alacsony sűrűségű
lipoprotein - ?rossz koleszterin? - szintjét. A bodza természetes immunerősítő
és antioxidáns, lassítja az öregedési folyamatokat. A fekete bodza fokozza az
immunválaszt a kórokozókkal szemben. A bodzalé nagy mennyiségben tartalmaz
antioxidáns hatású flavonoid vegyületeket, ezzel átfogóan védi a szervezetet. A
bodzában található antocianin flavonoidok semlegesítik a káros szabadgyököket.
Mivel a bodza kihajtja a szervezetből a pangó nedveket, a hozzájuk kapcsolódó
méreganyagokat is kiüríti, a fogyást is elősegíti, valamint növeli az
energiatartalékokat. A bodza kitűnő izzasztó, vértisztító, hashajtó,
használhatjuk vízkór, hurut, isiász, reuma és keringési zavarok esetén. Fokozza
a veseműködést, magas vitamintartalmának köszönhetően segíti a betegségek
megelőzését. Még vizsgálatok tárgyát képezi, hogy a bodza rendelkezik-e
antivirális tulajdonsággal, de a kísérletek során a herpesz vírussal szembeni
hatékonyságát tapasztalták. Lázcsillapítóként és reuma ellen is ajánlott a
fogyasztása. A bodza felszívódását a szervezetben vastartalma segíti elő, ezért
a vérszegénységben, vashiányban szenvedők számára kifejezetten hasznos a
bodzalé. Minek köszönheti a bodza hatásait? A bodza bogyóban A- és C-vitamin,
antociánok (szambucin) és gyümölcssavak találhatók. Levelében nagy mennyiségben
van jelen kéksav-glikozidokat, pl. szambunigrint. A bodzalé flavonoidokban
(kempeferolt, kvercetin) gazdag, található benne fahéjsav származék, nyálka és
illóolaj is. A bodzabogyó sötét színe az antocianidoknak köszönhető. Ezek a
szekunder anyagok kitűnő fertőtlenítők és gyulladáscsökkentők, védik a szív és
az érrendszer egészségét. A népi gyógyászatban régóta alkalmazzák a bodzát
értékes hatóanyagai miatt. Benne megtalálható a pantoténsav, a folsav, sok
ásványi anyag és mikroelem, vas, kálium, magnézium, kálcium és foszfor. A fekete
bodza tartalmaz szerves savakat, köztük almasavat, citromsavat és klorogénsavat,
valamint a B-vitamin csoport tagjait. Az agy és az idegrendszer működéséhez
létfontosságú esszenciális aminosavak is megtalálhatók a bodzabogyóban, ezért
levertség, depresszió és ideggyengeség ellen is érdemes fogyasztani. A bodzában
lévő B-vitamin és számos ásványi anyag nagyon jót tesz az idegeknek. A növény
termése a szervezetet maximálisan tisztán tartja. A bodzabogyók az azonos nevű
bodzacserjén teremnek, amelynek természetes előfordulási helyei a tápanyagban
gazdag talajok, tüskés bozótok, erdőszélek vagy vizek partjai. A bogyók
augusztus és szeptember hónapokban érnek, frissen történő fogyasztásra azonban
nem alkalmasak. A bogyók passzírozása és az azt követő főzési folyamat után,
amely 100 °C -on történik, a bogyók sokféleképpen felhasználhatók. Főként
azonban gyümölcslevekhez, édes musthoz, szirupokhoz, likőrökhöz és lekvárokhoz
használják fel őket, gyakran más gyümölcsfajtákkal keverve.
Adatlap
Ár: | 2.970 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 195 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Medicura Bio Bodza 100% gyümölcslé (330 ml)" című hirdetést látja. (fent)