Betöltés...

Stevia CrysaNova por (50 g)

Egy kis csipetnyi mennyiség egy evőkanál cukornak felel meg. Mire jó a Stevia? A
növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás
nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is
fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú
cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az
inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segíthető
hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A
és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.). A világ különböző részein
(Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek
és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem
bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több
évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint): Tudományos kutatásokból fény derült
arra, hogy a stevia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal
segítheti a máj és lép működését is. Magas vérnyomás: A tanulmányok tanúsága
szerint a stevia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében. Gyulladások: A
sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan
alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is. Bőrbetegségek:
Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a steviából nyert
folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyítására. Egyik érdekes tulajdonsága,
hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema,
seborrhoea ellen is. Bőrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra
használják. Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont
különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz
ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az
édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más
ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket. Így van ez a Steviával is.
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A
növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított
tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a
kivonatok 30-250-szer édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére. Az
ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert: használják
üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek,
szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére. Számos édesítőszerrel
szemben a Stevia előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás
indexe és molekulái egészen 200 fokig nem bomlanak szét, így az étel nem veszíti
el édes ízét sütéskor illetve főzés közben.

Tovább
Adatlap
Ár: 5.320 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.06.27
Eddig megtekintették 148 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Stevia CrysaNova por (50 g)
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Stevia CrysaNova por (50 g)" című hirdetést látja. (fent)



Diablo cukormentes mogyoró és fehércsoki krém 350gFinom kényeztetés bűntudat nélkül! Diablo termékek nem véletlenül Anglia első számú cukormentes édességei. Egyáltalán nem tartalmaznak cukrot, de ez nem jelenti azt, hogy ízben kevesebbet nyújtanának, mint más hasonló diabetikus készítmények....

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem