![Betöltés...](/templates/pictures/ajax-loader.gif)
Stevia CrysaNova por (50 g)
Egy kis csipetnyi mennyiség egy evőkanál cukornak felel meg. Mire jó a Stevia? A
növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás
nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is
fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú
cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az
inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segíthető
hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A
és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.). A világ különböző részein
(Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek
és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem
bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több
évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint): Tudományos kutatásokból fény derült
arra, hogy a stevia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal
segítheti a máj és lép működését is. Magas vérnyomás: A tanulmányok tanúsága
szerint a stevia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében. Gyulladások: A
sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan
alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is. Bőrbetegségek:
Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a steviából nyert
folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyítására. Egyik érdekes tulajdonsága,
hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema,
seborrhoea ellen is. Bőrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra
használják. Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont
különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz
ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az
édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más
ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket. Így van ez a Steviával is.
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A
növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított
tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a
kivonatok 30-250-szer édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére. Az
ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert: használják
üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek,
szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére. Számos édesítőszerrel
szemben a Stevia előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás
indexe és molekulái egészen 200 fokig nem bomlanak szét, így az étel nem veszíti
el édes ízét sütéskor illetve főzés közben.
növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás
nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is
fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú
cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az
inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segíthető
hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A
és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.). A világ különböző részein
(Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek
és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem
bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több
évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint): Tudományos kutatásokból fény derült
arra, hogy a stevia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal
segítheti a máj és lép működését is. Magas vérnyomás: A tanulmányok tanúsága
szerint a stevia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében. Gyulladások: A
sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan
alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is. Bőrbetegségek:
Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a steviából nyert
folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyítására. Egyik érdekes tulajdonsága,
hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema,
seborrhoea ellen is. Bőrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra
használják. Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont
különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz
ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az
édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más
ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket. Így van ez a Steviával is.
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A
növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított
tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a
kivonatok 30-250-szer édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére. Az
ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert: használják
üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek,
szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére. Számos édesítőszerrel
szemben a Stevia előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás
indexe és molekulái egészen 200 fokig nem bomlanak szét, így az étel nem veszíti
el édes ízét sütéskor illetve főzés közben.
![Tovább](/templates/pictures/tovabb1.png)
Adatlap
Ár: | 5.320 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.06.27 |
Eddig megtekintették 148 alkalommal |
A hirdető adatai
![Tovább](/templates/pictures/tovabb2.png)
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Stevia CrysaNova por (50 g)" című hirdetést látja. (fent)