
DÉNES NATURA ÉDES TEJSAVÓPOR 500G
Az édes tejsavópor kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve
hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Minőségét megőrzi: 2015.01.22. Az
édes tejsavópor többféle felhasználási módja közül a legáltalánosabb:
kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az
élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál
édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni. A sajt- és a túrókészítés
során visszamaradt tejsavó rengeteg tápanyagot tartalmaz (magas a kalcium-,
kálium-, magnézium-, cink-, foszfor-, valamint B-, C- és B7-vitamintartalma),
épp ezért érdemes próbálkozni vele a konyhában. A savó nagyon jót tesz bármilyen
kelt tésztának, ha a vizet savóval helyettesítjük, akkor csodálatosan könnyű,
levegős végeredményt kaphatunk. A savóval készült házi kenyér pedig egyszerűen
zseniális, buborékos és pont annyira savanykás, amennyire egy igazi házi
kenyértől elvárhatjuk azt. A savótól foszlósabb lett, a héja pedig ropogósabb.
Édes tejsavópor felhasználása Egy tetézett evőkanál tejsavóport vízzel
tetszésszerinti koncentrációban elkeverve. Legfeljebb napi kétszeri fogyasztása
ajánlott. A tej cukortartalmának mintegy háromnegyed része a tejsavóporban
található, ezért az egyéni ízlés szerinti italkeveréket nagyobb hígítástól a
töményebb keverék irányába haladva célszerű kikísérletezni, a nagyfokú édességet
figyelembe véve. Tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják! Édes tejsavópor átlagos
tápérték 100 g termékben Energia: 1535 kJ (362 kcal) Zsír: 1,5 g ebből telített
zsír: 0,95g Szénhidrát: 76 g ebből cukor: 76 g Fehérje: 11 g Só: 2,3 g Recpetek
Házi kenyér savóval Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 2 óra Alapanyagok: 50
dkg búzakenyérliszt (BL 80), 3 dl tejsavó, 20 g élesztő, 1 tk só, 1 mk cukor A
savó felét összekeverem két evőkanál liszttel, a cukorral és az élesztővel, majd
langyos helyen fél órát hagyom állni, hogy pöfögő kovász keletkezzen belőle.
Ezután egy nagy tálba szórom a lisztet, hozzáadom a kovászt és a maradék savót,
elkezdem gyúrni, majd legvégül beleteszem a sót is. Sima, ruganyos tésztát
dagasztot belőle (legalább 15 perc), majd egy órát kelesztem. Átgyúrom, majd egy
jénai aljára fektetem a veknit. enyhén megfröcskölöm vízzel, ezután ráborítom a
jénai mélyebb részét. 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, ezután
leveszem a tetejét, és még 10 percig sütöm. Még forrón lekenem vízzel, így szép
cserepes lesz a héja. Dénes-Natura Édes tejsavópor kiszerelése: 500g/csomag
hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Minőségét megőrzi: 2015.01.22. Az
édes tejsavópor többféle felhasználási módja közül a legáltalánosabb:
kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az
élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál
édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni. A sajt- és a túrókészítés
során visszamaradt tejsavó rengeteg tápanyagot tartalmaz (magas a kalcium-,
kálium-, magnézium-, cink-, foszfor-, valamint B-, C- és B7-vitamintartalma),
épp ezért érdemes próbálkozni vele a konyhában. A savó nagyon jót tesz bármilyen
kelt tésztának, ha a vizet savóval helyettesítjük, akkor csodálatosan könnyű,
levegős végeredményt kaphatunk. A savóval készült házi kenyér pedig egyszerűen
zseniális, buborékos és pont annyira savanykás, amennyire egy igazi házi
kenyértől elvárhatjuk azt. A savótól foszlósabb lett, a héja pedig ropogósabb.
Édes tejsavópor felhasználása Egy tetézett evőkanál tejsavóport vízzel
tetszésszerinti koncentrációban elkeverve. Legfeljebb napi kétszeri fogyasztása
ajánlott. A tej cukortartalmának mintegy háromnegyed része a tejsavóporban
található, ezért az egyéni ízlés szerinti italkeveréket nagyobb hígítástól a
töményebb keverék irányába haladva célszerű kikísérletezni, a nagyfokú édességet
figyelembe véve. Tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják! Édes tejsavópor átlagos
tápérték 100 g termékben Energia: 1535 kJ (362 kcal) Zsír: 1,5 g ebből telített
zsír: 0,95g Szénhidrát: 76 g ebből cukor: 76 g Fehérje: 11 g Só: 2,3 g Recpetek
Házi kenyér savóval Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 2 óra Alapanyagok: 50
dkg búzakenyérliszt (BL 80), 3 dl tejsavó, 20 g élesztő, 1 tk só, 1 mk cukor A
savó felét összekeverem két evőkanál liszttel, a cukorral és az élesztővel, majd
langyos helyen fél órát hagyom állni, hogy pöfögő kovász keletkezzen belőle.
Ezután egy nagy tálba szórom a lisztet, hozzáadom a kovászt és a maradék savót,
elkezdem gyúrni, majd legvégül beleteszem a sót is. Sima, ruganyos tésztát
dagasztot belőle (legalább 15 perc), majd egy órát kelesztem. Átgyúrom, majd egy
jénai aljára fektetem a veknit. enyhén megfröcskölöm vízzel, ezután ráborítom a
jénai mélyebb részét. 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, ezután
leveszem a tetejét, és még 10 percig sütöm. Még forrón lekenem vízzel, így szép
cserepes lesz a héja. Dénes-Natura Édes tejsavópor kiszerelése: 500g/csomag

Adatlap
Ár: | 997 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.04.20 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "DÉNES NATURA ÉDES TEJSAVÓPOR 500G" című hirdetést látja. (fent)