
Biorganik bio tápiókakeményítő 250 g
Biorganik bio tápiókakeményítő 250 g Összetevők: tápiókakeményítő A manióka vagy
tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és
Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény gumóját használják
fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása. A
tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a
boltokban kapható termékek nem okoznak problémát. Leginkább gyöngy és por
formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és magas
keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet. Érdekesség,
hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a bioüzemanyag
gyártásban is kiemelkedő szerepe van. Néhány országban a növény levelét is
fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skáláját tartalmazza, mint a
gumó. A tápiókakeményítőből Dél-Amerikában lepényszerű, kovásztalan kenyeret
készítenek. Gyakran használják különböző lisztkeverékekben, például
maglisztekkel együtt. Mivel gluténmentes, gluténérzékenyeknek szánt ételekben is
gyakran előfordul. Jelentőség, hatások: A tápiókakeményítő csak szénhidrátot
(keményítőt) tartalmaz. Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem jelentős.
Nátriumban szegény. Gluténmentes. Felhasználás: magas keményítőtartalma miatt
kiváló sűrítő-és kocsonyásítóanyag, de levesbetétként is alkalmazható.
Felhasználható kenyerek, péksütemények készítéséhez is. Nincs se mellékíze, se
színe, így bármilyen étel elkészítésekor alkalmazhatjuk.
tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és
Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény gumóját használják
fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása. A
tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a
boltokban kapható termékek nem okoznak problémát. Leginkább gyöngy és por
formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és magas
keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet. Érdekesség,
hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a bioüzemanyag
gyártásban is kiemelkedő szerepe van. Néhány országban a növény levelét is
fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skáláját tartalmazza, mint a
gumó. A tápiókakeményítőből Dél-Amerikában lepényszerű, kovásztalan kenyeret
készítenek. Gyakran használják különböző lisztkeverékekben, például
maglisztekkel együtt. Mivel gluténmentes, gluténérzékenyeknek szánt ételekben is
gyakran előfordul. Jelentőség, hatások: A tápiókakeményítő csak szénhidrátot
(keményítőt) tartalmaz. Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem jelentős.
Nátriumban szegény. Gluténmentes. Felhasználás: magas keményítőtartalma miatt
kiváló sűrítő-és kocsonyásítóanyag, de levesbetétként is alkalmazható.
Felhasználható kenyerek, péksütemények készítéséhez is. Nincs se mellékíze, se
színe, így bármilyen étel elkészítésekor alkalmazhatjuk.

Adatlap
Ár: | 850 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.19 |
Eddig megtekintették 2 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio tápiókakeményítő 250 g" című hirdetést látja. (fent)