
Greenmark bio őrölt fahéj 50 g
Fahéj ? a vércukorszint stabilizálására Bár ebben nincs teljes szakmai
egyetértés, bizonyos kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy 2 típusú
diabétesz esetén, napi egy teáskanálnyi fahéjnak megfelelő fahéjkapszula
adagolásával kontrollálható a vércukorszint, mivel a fahéj megakadályozza az
étkezés utáni vércukorszint hirtelen emelkedését. Ezt az ősi fűszert már a
biblia is említi és kr. E. 3000 évvel már ismerték, drágább volt az aranynál és
egyiptomban balzsamozásra is használták. Termesztése Srí lanka, burma, india. E
3 ország ahol őshonos, de dél-amerikában is már nagyon rég óta termesztik.
Valójában a babérfélék családjába tartozik, mint örökzöld. A gyorsabb
betakarítás miatt alacsonyabb bokrok formájában termesztik. Ültetés után 3 év
elteltével esős időben takarítják be, így könnyebb ugyanis a kérget hántolni. A
hámozás és lazítás után kiemelik a belső kérget és megkezdik a szárítását. A
kéregből naponta tekernek csinos csövecskéket. Aroma és zamat A fahéj bukéja,
szívderítően egzotikus és illatos, a zamat édes és meleg. Greenmarkosok
alátámasztják. Konyhai felhasználása Világszerte számtalan ételhez használják.
A rudakat egészben teszik sütőtálba sültekhez, rizsfogásokhoz, forralt borokhoz,
puncsokhoz, gyümölcsszirupokhoz. Közép-amerikában a forró csokit ízesítik vele.
A különböző süteményekhez, tortákhoz, piskótákhoz őrölt fahéjat használnak.
Orvosi és más felhasználása Stimuláló, vérzéselállító, szélhajtó szer, de
használják hasmenés és hányinger ellen. Szülő nőknek nyugtatóként is adják.
Parfümgyártás alapanyaga. Masszázs- és illóolajokban gyakorta előfordul.
Tárolása Légmentesen záró edényben kell tárolni, hűvös, sötét szekrényben.
Inkább többször vegyünk kevesebb mennyiséget a legjobb íz érdekében. Főzési
tippek Forralt borhoz 1-2 fahéj rudat tegyünk. Előkészített őszibarackot,
nektarint, körtét vagy almát hintsük meg fahéjas cukorral és grillezzük, míg
aranysárga nem lesz, tálaljuk melegen, de hideg tejszínhabbal. A friss, forró
kávét keverjük meg fahéjrúddal, vagy a habos kávén a tejszínhabot hintsük meg
őrölt fahéjjal, üzletvezetőknek ?jobbkezük? biztosan szívesen elkészíti. A
fahéj jótékony hatásai csökkenti a vércukor szintet segíti az emésztést erős
antioxidáns szépíti a bőrt elősegíti a fogyást csökkenti a koleszterin
szintet felveszi a harcot a gombás fertőzések ellen ízületi gyulladások ellen
is hatásos enyhe fájdalomcsökkentő hatású késlelteti az öregedést Összetevők:
fahéj* 100% (ceylon)
egyetértés, bizonyos kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy 2 típusú
diabétesz esetén, napi egy teáskanálnyi fahéjnak megfelelő fahéjkapszula
adagolásával kontrollálható a vércukorszint, mivel a fahéj megakadályozza az
étkezés utáni vércukorszint hirtelen emelkedését. Ezt az ősi fűszert már a
biblia is említi és kr. E. 3000 évvel már ismerték, drágább volt az aranynál és
egyiptomban balzsamozásra is használták. Termesztése Srí lanka, burma, india. E
3 ország ahol őshonos, de dél-amerikában is már nagyon rég óta termesztik.
Valójában a babérfélék családjába tartozik, mint örökzöld. A gyorsabb
betakarítás miatt alacsonyabb bokrok formájában termesztik. Ültetés után 3 év
elteltével esős időben takarítják be, így könnyebb ugyanis a kérget hántolni. A
hámozás és lazítás után kiemelik a belső kérget és megkezdik a szárítását. A
kéregből naponta tekernek csinos csövecskéket. Aroma és zamat A fahéj bukéja,
szívderítően egzotikus és illatos, a zamat édes és meleg. Greenmarkosok
alátámasztják. Konyhai felhasználása Világszerte számtalan ételhez használják.
A rudakat egészben teszik sütőtálba sültekhez, rizsfogásokhoz, forralt borokhoz,
puncsokhoz, gyümölcsszirupokhoz. Közép-amerikában a forró csokit ízesítik vele.
A különböző süteményekhez, tortákhoz, piskótákhoz őrölt fahéjat használnak.
Orvosi és más felhasználása Stimuláló, vérzéselállító, szélhajtó szer, de
használják hasmenés és hányinger ellen. Szülő nőknek nyugtatóként is adják.
Parfümgyártás alapanyaga. Masszázs- és illóolajokban gyakorta előfordul.
Tárolása Légmentesen záró edényben kell tárolni, hűvös, sötét szekrényben.
Inkább többször vegyünk kevesebb mennyiséget a legjobb íz érdekében. Főzési
tippek Forralt borhoz 1-2 fahéj rudat tegyünk. Előkészített őszibarackot,
nektarint, körtét vagy almát hintsük meg fahéjas cukorral és grillezzük, míg
aranysárga nem lesz, tálaljuk melegen, de hideg tejszínhabbal. A friss, forró
kávét keverjük meg fahéjrúddal, vagy a habos kávén a tejszínhabot hintsük meg
őrölt fahéjjal, üzletvezetőknek ?jobbkezük? biztosan szívesen elkészíti. A
fahéj jótékony hatásai csökkenti a vércukor szintet segíti az emésztést erős
antioxidáns szépíti a bőrt elősegíti a fogyást csökkenti a koleszterin
szintet felveszi a harcot a gombás fertőzések ellen ízületi gyulladások ellen
is hatásos enyhe fájdalomcsökkentő hatású késlelteti az öregedést Összetevők:
fahéj* 100% (ceylon)

Adatlap
Ár: | 1.057 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.22 |
Eddig megtekintették 7 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Greenmark bio őrölt fahéj 50 g" című hirdetést látja. (fent)