Erdészné Borókabogyó 30 g
Származása: Hazánkban is honos, Európában és Ázsia mérsékelt övi részén
előforduló örökzöld cserje kékes-hamvas bevonatú terméséből szárított, nagyon
aromás, édes-kesernyés, kissé csípős fűszer. Felhasználása: A vadhúsok
jellegzetes fűszere, elsősorban vaddisznó, őz, nyúl és vadgalamb pácolásánál
használják, de birka-, marha- és disznóhúsból készült ételeket, valamint savanyú
káposztát, vörös- és fehérkáposztát, valamint céklát is ízesíthetünk vele, egyes
- almás - süteményekhez is illik. Különleges zamata az alkoholos italokban is
jól érvényesül. A borókát gyakran használják babérlevéllel, fekete borssal,
mustármaggal, fokhagymával, majoránnával vagy kakukkfűvel együtt. Szétnyomkodva
jobban érvényesül, de erős zamata miatt csak keveset használjunk belőle. Magas
cukortartalmú bogyóiból pálinkát főznek, melynek a Felvidéken borovicska,
Erdélyben fenyőíz a neve. Élettani hatása: Gyomorpanaszok, emésztési zavarok
kezelésében segít.
előforduló örökzöld cserje kékes-hamvas bevonatú terméséből szárított, nagyon
aromás, édes-kesernyés, kissé csípős fűszer. Felhasználása: A vadhúsok
jellegzetes fűszere, elsősorban vaddisznó, őz, nyúl és vadgalamb pácolásánál
használják, de birka-, marha- és disznóhúsból készült ételeket, valamint savanyú
káposztát, vörös- és fehérkáposztát, valamint céklát is ízesíthetünk vele, egyes
- almás - süteményekhez is illik. Különleges zamata az alkoholos italokban is
jól érvényesül. A borókát gyakran használják babérlevéllel, fekete borssal,
mustármaggal, fokhagymával, majoránnával vagy kakukkfűvel együtt. Szétnyomkodva
jobban érvényesül, de erős zamata miatt csak keveset használjunk belőle. Magas
cukortartalmú bogyóiból pálinkát főznek, melynek a Felvidéken borovicska,
Erdélyben fenyőíz a neve. Élettani hatása: Gyomorpanaszok, emésztési zavarok
kezelésében segít.
Adatlap
Ár: | 569 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.01.23 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Erdészné Borókabogyó 30 g" című hirdetést látja. (fent)