Nature Cookta Tökmagolaj 250ml
A hidegen sajtolt Nature Cookta Tökmagolaj 250ml készítésekor nem pörkölik a
magokat, hanem ledarálják és hidegen sajtolják, ezáltal íze selymesebb lesz és
értékes beltartalmi értéke is megőrződik. A konyhai alapanyaghoz a magokat
olajtökből nyerik ki. A tökmagok színe az olaj zöldes színében is visszaköszön.
Nagyszerű alapanyaga pogácsáknak, kenyereknek, s nem utolsósorban kiváló
rágcsálnivaló is. A tök történelme: Ennek a kultúrnövénynek a történelme több
tízezer évre nyúlik vissza. Valószínűsíthető, hogy az 1500-as években a
spanyolok hozták Európába. A hódítások alkalmával több szempontból is fontos
főszereplő volt. Nem csak szuvenírként használták a hajóutak során, hanem ezzel
az alapanyaggal főztek a hajók konyháin is. Az aztékok, az inkák és a maják
kincse a 16. századra már minden kikötőben jelen volt. A tökfélék rendkívül nagy
családdal rendelkeznek. Hazánkban az öt tökfajta közül az olajtök nemesítése
tette lehetővé kivonatának széleskörű elterjedését. A mexikói növény változatos
felhasználhatóságával vált a világ számos pontján nagyon népszerűvé. Oláh Miklós
1536-os írásában említést tesz arról, hogy Magyarországon a dinnyén kívül már
akkor sok tököt is ültettek. Termesztésének az Őrségben nagy hagyománya van,
minden évben tökfesztiválokat szerveznek változatos programokkal, vásárokkal.
Tökmagolaj a konyhában: A Nature Cookta Tökmagolaj nagyszerű ízesítője
leveseinknek, főzelékeinknek, salátáinknak, tésztáinknak. A hidegen sajtolt
olajból tehetünk pár cseppet a vanília fagyira, zöldségkrémbe egyaránt. Pikáns
ízvilágát önmagában fogyasztva is élvezhetjük vagy pirítósra kenve a vaj
helyettesítésére is használhatjuk. Ínyenc vendégváró falatkákat ízesíthetünk
vele, ha zöldfűszerekkel, fokhagymával keverjük el. Ételeink tálalásakor a
dekorációban is nagy segítségünkre lehet a Nature Cookta Tökmagolaj. Próbálja ki
süteményeibe vagy a babgánica készítéséhez, karakteres telt ízét mindegyik
ételnél kamatoztatja. A Nature Cookta Tökmagolaj hidegen sajtolt konyhai
alapanyag, a stájer olajjal ellentétben készítésekor nem pörkölik meg a magokat.
A tökmagolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a
változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 3695 kJ/899 kcal, zsír: 99,8 g, amelyből telített zsírsavak: 21,13 g,
szénhidrát: 0 g, amelyből cukrok 0 g, fehérje: 0,2 g, só: 0 g Tartalmaz: 100%
tökmagolaj Kiszerelés: 250 ml
magokat, hanem ledarálják és hidegen sajtolják, ezáltal íze selymesebb lesz és
értékes beltartalmi értéke is megőrződik. A konyhai alapanyaghoz a magokat
olajtökből nyerik ki. A tökmagok színe az olaj zöldes színében is visszaköszön.
Nagyszerű alapanyaga pogácsáknak, kenyereknek, s nem utolsósorban kiváló
rágcsálnivaló is. A tök történelme: Ennek a kultúrnövénynek a történelme több
tízezer évre nyúlik vissza. Valószínűsíthető, hogy az 1500-as években a
spanyolok hozták Európába. A hódítások alkalmával több szempontból is fontos
főszereplő volt. Nem csak szuvenírként használták a hajóutak során, hanem ezzel
az alapanyaggal főztek a hajók konyháin is. Az aztékok, az inkák és a maják
kincse a 16. századra már minden kikötőben jelen volt. A tökfélék rendkívül nagy
családdal rendelkeznek. Hazánkban az öt tökfajta közül az olajtök nemesítése
tette lehetővé kivonatának széleskörű elterjedését. A mexikói növény változatos
felhasználhatóságával vált a világ számos pontján nagyon népszerűvé. Oláh Miklós
1536-os írásában említést tesz arról, hogy Magyarországon a dinnyén kívül már
akkor sok tököt is ültettek. Termesztésének az Őrségben nagy hagyománya van,
minden évben tökfesztiválokat szerveznek változatos programokkal, vásárokkal.
Tökmagolaj a konyhában: A Nature Cookta Tökmagolaj nagyszerű ízesítője
leveseinknek, főzelékeinknek, salátáinknak, tésztáinknak. A hidegen sajtolt
olajból tehetünk pár cseppet a vanília fagyira, zöldségkrémbe egyaránt. Pikáns
ízvilágát önmagában fogyasztva is élvezhetjük vagy pirítósra kenve a vaj
helyettesítésére is használhatjuk. Ínyenc vendégváró falatkákat ízesíthetünk
vele, ha zöldfűszerekkel, fokhagymával keverjük el. Ételeink tálalásakor a
dekorációban is nagy segítségünkre lehet a Nature Cookta Tökmagolaj. Próbálja ki
süteményeibe vagy a babgánica készítéséhez, karakteres telt ízét mindegyik
ételnél kamatoztatja. A Nature Cookta Tökmagolaj hidegen sajtolt konyhai
alapanyag, a stájer olajjal ellentétben készítésekor nem pörkölik meg a magokat.
A tökmagolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a
változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 3695 kJ/899 kcal, zsír: 99,8 g, amelyből telített zsírsavak: 21,13 g,
szénhidrát: 0 g, amelyből cukrok 0 g, fehérje: 0,2 g, só: 0 g Tartalmaz: 100%
tökmagolaj Kiszerelés: 250 ml
Adatlap
Ár: | 2.790 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.13 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Tökmagolaj 250ml" című hirdetést látja. (fent)