Bio menü bio perui kakaópor 250 g
A nyers perui kakaópor Criollo fajtájú, ez a legritkább, legfinomabb kakaófajta.
Az összes kakaótermelés 10-15 százalékát adja. A kakaópor készítése során a
nyers, szárított kakaóbabot finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik, a
préselés során kakaó vaj és úgynevezett kakaó tészta keletkezik, amelyet porrá
őrölnek, így készül a kakaópor. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes
sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős
magnézium tartalma nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez.
Hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert. A kakaó rendkívül gazdag
antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán előkelőbb helyet foglal el mint a
kategóriájában vezető Acai bogyó. A folyékonnyá váló masszában zajló kémiai
folyamatok során csökken a bab keserűsége. Antioxidánsokkal telített, elismerten
az egészséges szívműködést segítő táplálék. Ezen túl csökkentheti a stroke és a
rák kockázatát. A kakaó tömege 50 százalékát három féle zsír alkotja. Ezek a
zsírok nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek
egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint sztearinsav és palmitinsav,
illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz ezek közé tartozik a triptofán és
az argine.
Az összes kakaótermelés 10-15 százalékát adja. A kakaópor készítése során a
nyers, szárított kakaóbabot finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik, a
préselés során kakaó vaj és úgynevezett kakaó tészta keletkezik, amelyet porrá
őrölnek, így készül a kakaópor. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes
sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős
magnézium tartalma nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez.
Hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert. A kakaó rendkívül gazdag
antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán előkelőbb helyet foglal el mint a
kategóriájában vezető Acai bogyó. A folyékonnyá váló masszában zajló kémiai
folyamatok során csökken a bab keserűsége. Antioxidánsokkal telített, elismerten
az egészséges szívműködést segítő táplálék. Ezen túl csökkentheti a stroke és a
rák kockázatát. A kakaó tömege 50 százalékát három féle zsír alkotja. Ezek a
zsírok nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek
egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint sztearinsav és palmitinsav,
illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz ezek közé tartozik a triptofán és
az argine.
Adatlap
Ár: | 2.456 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.12 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Bio menü bio perui kakaópor 250 g" című hirdetést látja. (fent)